• 2025-05-10
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

گام به سوی توسعه کشت شاهدانه برای تولید فرآورده‌های طبیعی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایفدانا، علی صفا، مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با…
گام به سوی توسعه کشت شاهدانه برای تولید فرآورده‌های طبیعی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایفدانا، علی صفا، مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با تأکید بر اهمیت گیاه شاهدانه در صنایع مختلف، گفت: شاهدانه یکی از گیاهان ارزشمندی است که به دلیل خواص درمانی خود در حوزه‌های دارویی، غذایی و بهداشتی کاربرد گسترده‌ای دارد. یکی از ترکیبات برجسته این گیاه، کانابیدیول (CBD) است که برخلاف تتراهیدروکانابینول (THC) هیچ خاصیت روانگردانی ندارد و بر روی ذهن تأثیری نمی‌گذارد.

خواص درمانی کانابیدیول: کاهش درد و اضطراب

کانابیدیول به دلیل ویژگی‌های ضدالتهابی و ضد درد خود، در درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی و التهاب‌های مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این ماده طبیعی برای کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب نیز مؤثر است. در سال‌های اخیر، استفاده از محصولات حاوی CBD در بسیاری از کشورها افزایش یافته است و شاهد تولید فرآورده‌هایی چون روغن، کپسول، کرم‌های موضعی و حتی خوراکی‌هایی مانند شکلات و آدامس با این ترکیب هستیم.

توسعه تولیدات داخلی در ایران

صفا از برنامه‌های در دست اقدام برای توسعه کشت شاهدانه در ایران خبر داد و گفت: تولید و توزیع فرآورده‌های حاوی کانابیدیول تحت نظارت دقیق سازمان غذا و دارو قرار دارد. هدف این است که با توسعه زیرساخت‌های لازم، تولیدات داخلی قادر به تأمین نیاز کشور به این محصولات باشند و از واردات بی‌نیاز شویم.

این برنامه‌ها نشان از عزم راسخ برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی و افزایش تولید فرآورده‌های طبیعی دارد که نه تنها می‌تواند اقتصاد کشور را تقویت کند بلکه به بهبود سلامت جامعه نیز کمک خواهد کرد.

منبع خبر

بیا تو صدا