- 2025-07-15
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
کودکان مبتلا به ام اس زودتر پیر میشوند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که این پیری شتابیافته تا دوران نوجوانی آنها ادامه مییابد و احتمال بروز ناتوانی و بیماریهای مزمن مرتبط با اماس را در اوایل زندگیشان افزایش میدهد.
دکتر «جنیفر گریوز»، محقق ارشد و معاون رئیس علوم اعصاب و رئیس بخش نوروایمونولوژی در دانشگاه کالیفرنیا-سن دیگو، گفت: «این یک مفهوم کاملاً جدید در اماس است.»
او در ادامه افزود: «پیری چیزی نیست که ما به تأثیر آن بر نوجوانان فکر کنیم. اما این کودکان در حال تجمع آسیبهای سلولی هستند که ممکن است تا سالها بعد، زمانی که ناگهان از وضعیت خوب به پیشرفت بیماری در دهه ۳۰ سالگی خود منتقل میشوند، از نظر بالینی ظاهر نشوند.»
اماس یک بیماری خودایمنی مادامالعمر است که در آن سیستم ایمنی به غلافهای میلین که از سلولهای عصبی در مغز، نخاع و چشمها محافظت میکنند، حمله میکند.
طبق گفته موسسه ملی بهداشت، با افزایش آسیب، بیماران علائمی مانند مشکلات بینایی، ضعف عضلانی، سفتی، مشکل در تعادل و هماهنگی و سرگیجه را نشان میدهند.
این مطالعه جدید بر مفهوم سن بیولوژیکی- سنی که نشان دهنده فرسودگی رخ داده در بدن افراد است- تمرکز دارد و آنها را از نظر بیولوژیکی پیرتر از سنی که در تاریخ تولدشان منعکس میشود، نشان میدهد.
برای این مطالعه، محققان تغییرات DNA را در نمونههای خون ۱۲۵ کودک مبتلا به اماس و ۱۴۵ کودک بدون این بیماری ردیابی کردند.
نتایج نشان میدهد که کودکان مبتلا به اماس، با وجود اینکه از نظر ظاهری سالم به نظر میرسند، الگوهای DNA دارند که نشان میدهد از نظر بیولوژیکی از همسالان سالم خود مسنتر هستند.
محققان دریافتند کودکانی که بیشتر تحت تأثیر پیری بیولوژیکی مرتبط با اماس قرار میگیرند، تا دو سال سریعتر از کودکانی که اماس ندارند، پیر میشوند، حتی اگر میانگین سن تقویمی آنها ۱۵ سال باشد.
گریوز توضیح داد: «در مقایسه با جوانان بدون اماس، جوانان مبتلا به اماس شواهدی از سن اپیژنتیکی تسریعشده، معیاری از تغییرات شیمیایی DNA مرتبط با پیری، داشتند.»
او افزود: «ما میدانیم که پیری با ایجاد نوعی از اماس که کمتر قابل درمان است، مرتبط است و بزرگسالان مبتلا به اماس هم با پیری طبیعی و هم با پیری تسریعشده ناشی از این بیماری مواجه هستند.»
محققان گفتند که مطالعات آینده باید بیماران را در طول زمان پیگیری کنند تا ببینند که چگونه این پیری بیولوژیکی زودهنگام در ناتوانی طولانیمدت آنها نقش دارد، و همچنین چه چیزی دقیقاً پیری را در این کودکان مبتلا به اماس تسریع میکند.
گریوز افزود: «مشاهده این پیری تسریعشده در کودکان، یافته قابل توجهی است. اگر بتوانیم تعامل بین سیستم ایمنی، مغز و پیری را درک کنیم و آن را آشکار کنیم، ممکن است بتوانیم در آینده اماس را به طور کامل بهبود بخشیم.»
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه