• 2025-02-03
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

کمردرد نوجوانان؛ خطر جدی برای سلامت آینده، ۲۵ درصد به مزمن تبدیل می‌شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محمدحسین دلشاد، دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، با تأکید…
کمردرد نوجوانان؛ خطر جدی برای سلامت آینده، ۲۵ درصد به مزمن تبدیل می‌شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محمدحسین دلشاد، دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، با تأکید بر لزوم جدی گرفتن کمردرد نوجوانان و جوانان، گفت: “کمردرد دومین علت شایع مراجعه به پزشک پس از سرماخوردگی است. مطالعات نشان می‌دهند که ۸۵ درصد از افراد ایرانی در طول زندگی خود به این درد دچار می‌شوند و ۲۵ درصد از آنها با گذشت زمان، دچار دردهای مزمن خواهند شد.”

وی افزود: “زندگی شهری، نشستن طولانی‌مدت و عدم تحرک کافی، تغذیه نادرست و فشارهای روحی از مهمترین عواملی هستند که منجر به بروز کمردرد در افراد، به‌ویژه نوجوانان می‌شود.” دلشاد همچنین اشاره کرد که تب مالت، یک بیماری شایع در ایران، می‌تواند به مشکلات سیاتیک و دردهای شدید کمر منجر شود. این بیماری به‌ویژه در مناطقی که از لبنیات محلی استفاده می‌شود، دیده می‌شود.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران توضیح داد: “در صورتی که کمردرد با مشکلاتی نظیر بی‌اختیاری ادرار و مدفوع همراه باشد، به احتمال زیاد نیاز به جراحی است. این شرایط به‌شدت به درد و اختلال در عملکرد اندام‌های تحتانی منجر می‌شود.”

دلشاد همچنین بر اهمیت معاینه دقیق بیماران به‌جای تنها اتکا به تصویربرداری تأکید کرد و افزود: “در برخی موارد، تصویر برداری‌های پزشکی ضرورتی ندارند و معاینه دقیق توسط پزشک می‌تواند به تشخیص و درمان به موقع کمک کند.”

وی در خصوص درمان‌های نوین نیز اظهار داشت: “در مواردی که کمردرد با داروهای مسکن و استراحت درمان نمی‌شود، باید از روش‌های پیشرفته مانند تزریق اپیدورال و بلوک‌های ریشه‌ای عصبی استفاده کرد.”

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با اشاره به کمردرد در نوجوانان، گفت: “اگر درد کمر نوجوانان آنها را از خواب بیدار کند، باید فوراً پیگیری شود. این مسئله نباید نادیده گرفته شود.”

وی در پایان افزود: “مشکلاتی مانند گردن درد نیز به دلیل الگوهای نادرست زندگی، به‌ویژه استفاده مفرط از تلفن همراه، در حال گسترش هستند. گردن دردی که به دست‌ها و انگشتان سرایت کند، باید سریعاً مورد توجه قرار گیرد.”

دلشاد تأکید کرد که کمردرد و دردهای گردنی، اگر بی‌توجهی شوند، می‌توانند به مشکلات جدی و مزمن تبدیل شوند، بنابراین از همان ابتدای بروز این علائم باید اقدامات درمانی و مراقبتی لازم انجام شود.

منبع خبر