- 2025-08-13
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- سبک زندگی ، نکات خانه داری
کاشت هویج با ته هویج و بذر آن در گلدان+ روش نگهداری
کاشت هویج در گلدان نه تنها آسان است، بلکه امکان برداشت هویج تازه و سالم را در خانه فراهم میکند. در این مطلب از مجله اکالا با روش کاشت هویج هم با بذر و هم با ته هویج و نکات ساده نگهداری آن آشنا خواهید شد.
توجه داشته باشید که کاشت هویج با ته هویج، تنها به شما برگ میدهد و رشد مجدد ریشه را در پی ندارد. برای برداشت هویج لازم است بذر آن را بکارید. در هر دو روش نگهداری از هویج در خاک مناسب و سبک، آبیاری منظم و استفاده از گلدان دارای زهکشی ضروری است.
مراحل کاشت هویج با ته هویج در گلدان
در این روش جالب، شما از قسمت انتهایی هویج تازه برای تولید برگهای خوراکی و سبز ایجاد میکنید. در ادامه با مراحل انجام این کار به صورت گام به گام آشنا میشویم.
مرحله اول: ته هویج را جدا کنید
بالای هویج را به ضخامت حدود ۲–۵ سانتیمتر ببرید. این کار را به شکلی انجام دهید تا تاج هویج سالم بماند.
مرحله دوم: ته هویج را در آب بگذارید
برش را از سمتِ بریدهشده در یک نعلبکی کمآب بگذارید؛ در این مرحله به نور ملایم احتیاج دارید. آب نعلبکی را یک روز درمیان عوض کنید. در این پروسه طی چند روز جوانهٔ برگ ظاهر میشود.
بیشتر بخوانید: آب هویج چقدر کالری دارد؟
مرحله سوم: گلدان را آماده کنید
برای برگگیری، گلدانی کمعمق هم کافی است؛ ولی حتماً زهکشی داشته باشد و با خاکِ سبکِ گلدانیِ مرطوب پر شود. معیارهای گلدانِ سالم شامل اندازه کافی، نگهداری خاک بدون ریزش، زهکشی مناسب هستند.
مرحله چهارم: هویج را بکارید
وقتی برگها ظاهر شد، تاج را طوری بکارید که سطحِ برش کمی زیر خاک باشد. هویج را خوب آبیاری کنید. فاصلهٔ ۵–۸ سانتیمتر بین تاجها را نگه دارید.
مرحله پنجم: از هویج مراقبت کنید
روزانه ۴–۶ ساعت نور و رطوبت یکنواخت برای هویج لازم است. برای مصرف، برگهای بیرونی را بچینید. اگر قصدِ بذرگیری دارید، گیاه را تا فصل بعد نگه دارید تا گل بدهد. توجه کنید که در این روش ریشه جدید تشکیل نمیشود و برای هویج خوردنی باید بذر بکارید.
مراحل کاشت بذر هویج در گلدان
هویج تقریباً همیشه از بذر کشت میشود. بذر در دمای 13 تا 18 درجه بهتر جوانه میزند و معمولاً جوانهزنی آن ۱۴–۲۱ روز طول میکشد. خاک مورد نیاز برای کاشت هویج با بذر باید سبک، بدون سنگریزه و یکنواخت باشد. در ادامه با شیوه کاشت هویج در گلدان آشنا خواهیم شد.
مرحله اول: گلدان مناسبی انتخاب کنید
برای هویجهای کوتاه میتوانید از گلدانهای کمعمق استفاده کنید. قاعده کلی در هنگام انتخاب گلدان این است که عمق خاک باید حدود ۱.۵ برابر طول ریشه هویج باشد. توجه کنید که لازم است حتماً گلدان زهکشی داشته باشد.
مرحله دوم: خاک را آماده کنید
گلدان را با خاک سبک و یکنواخت پر کنید. میتوانید کمی پرلیت یا شن شسته اضافه کنید. از سنگریزه و کلوخ پرهیز کنید. قبل از کاشت، خاک را کمی مرطوب کنید.
مرحله سوم: بذر را بکارید
بذرها را خیلی کمعمق بکارید و سطح خاک را نازک بپوشانید. روی سطح خاک را با آبپاش نرم آبیاری کنید و تا سبز شدن خاک را همیشه کمی نمناک نگه دارید. جوانه زدن معمولاً ۲–۳ هفته طول میکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آب هویج بستنی
مرحله چهارم: از جوانهها مراقبت کنید
گلدان را در محل آفتاب کامل و دمای معتدل نگه دارید. دمای بالای ۲۷ درجه سانتیگراد میتواند رشد جوانهها را کند کند. وقتی هویجها به ۷–۱۰ سانتیمتر رسیدند، آنها را به فاصله ۵–۱۰ سانتیمتر از هم جدا کنید تا ریشهها فضای کافی داشته باشند.
خاک را همیشه مرطوب نگه دارید تا ریشهها یکنواخت رشد کنند. آبیاری نوسانی یا خشکی باعث ترک خوردن هویج یا مزه نامطلوب میشود. از کودهای نیتروژنه زیاد استفاده نکنید تا ریشهها شکل طبیعی داشته باشند.
مرحله پنجم: هویج را برداشت کنید
هویجها معمولاً ۱۰–۱۶ هفته بعد از کاشت قابل برداشت هستند. وقتی قطر ریشه مناسب شد، آنها را آرام از خاک بیرون بکشید.
در این مطلب از بخش سبک زندگی مجله اکالا با روش کاشت هویج با ته هویج و بذر آن در گلدان آشنا شدیم. اگر شما تجربه انجام این کار را دارید، نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگر خوانندگان مجله اکالا در میان بگذارید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه