چین ظاهرا عامدانه مانع از افزایش تولید آیفون اپل در هند شده است

طبق گزارش‌های جدید، چین عامدانه در تلاش است تا برنامه اپل برای انتقال بخشی از تولید آیفون به هند را…
چین ظاهرا عامدانه مانع از افزایش تولید آیفون اپل در هند شده است

طبق گزارش‌های جدید، چین عامدانه در تلاش است تا برنامه اپل برای انتقال بخشی از تولید آیفون به هند را مختل کند. در حال حاضر، 15 درصد از تولید جهانی آیفون در هند انجام می‌شود، اما اپل قصد دارد این میزان را تا سال 2027 به 25 درصد برساند.

چین به دنبال ایجاد مانع برای تولید آیفون در هند است

گزارش‌ها نشان می‌دهند که چین از سه روش مختلف برای سخت‌تر کردن این انتقال استفاده می‌کند. اپل سال‌هاست که به دنبال کاهش وابستگی به چین به‌عنوان مرکز تولیدی اصلی خود بوده و همه‌گیری کرونا این ضرورت را بیش‌ازپیش نمایان کرد.

هند اکنون به دومین مرکز تولیدی اپل تبدیل شده و شرکت اپل به‌تدریج از تولید محدود آیفون SE به ساخت جدیدترین مدل‌های پرچمدار در این کشور رسیده است. دولت هند با ارائه معافیت‌های مالیاتی برای قطعات وارداتی و مشوق‌های اقتصادی، در حال تقویت تولید آیفون در این کشور است.

گزارش‌ فایننشال تایمز نشان می‌دهد که چین به‌طور فعال در تلاش است تا خروج تولید آیفون از این کشور را مختل کند. این اقدامات شامل ایجاد موانع برای سفر مهندسان به هند و اعمال محدودیت‌های صادراتی بر تجهیزات و قطعات کلیدی است.

پکن با سخت‌تر کردن خروج مهندسان فناوری پیشرفته از کشور، تلاش می‌کند تا دانش حیاتی زنجیره تأمین اپل را در مرزهای خود حفظ کند. با افزایش تنش‌های تجاری بین چین، ایالات متحده و اروپا، این کشور در حال تشدید کنترل خود بر صنایع حساس است.

در ماه‌های اخیر، مقامات چینی محدودیت‌هایی بر خروج برخی مهندسان اعمال کرده‌اند، که این امر فرآیند انتقال فناوری و دانش به کارخانه‌های اپل در هند را دشوارتر کرده است.

شرکت فاکسکان، شریک اصلی تولیدی اپل، یکی از شرکت‌هایی است که تحت تأثیر این محدودیت‌ها قرار گرفته است. این شرکت نقشی کلیدی در تنوع‌بخشی زنجیره تأمین اپل و گسترش آن به هند دارد.

چین همچنین با کنترل صادرات و فشار بر تأمین‌کنندگان، در حال ایجاد موانع برای برنامه‌های اپل جهت افزایش تولید در هند است. چین در حال وضع محدودیت‌های جدید بر صادرات فناوری‌های کلیدی باتری و پردازش مواد معدنی حیاتی است.

طبق گزارش‌ها، مقامات چینی با تأخیرهای گمرکی، جریان قطعات و تجهیزات تولیدی را مختل می‌کنند، که این امر تأمین مواد لازم برای کارخانه‌های اپل در هند را به چالش می‌کشد.

چین نه‌تنها موانع صادراتی ایجاد کرده، بلکه به سازندگان قطعات چینی هشدار داده که در هند کارخانه‌های تولیدی تأسیس نکنند. این موضوع باعث شده است که اپل نتواند با انتقال زنجیره تأمین به هند، محدودیت‌های صادراتی را دور بزند.

جنگ تجاری که در دوران دولت ترامپ آغاز شده، همچنان در حال تأثیرگذاری بر روابط چین و شرکت‌های آمریکایی است. چین با سخت‌گیری بیشتر بر اپل، در حال پاسخ به فشارهای اقتصادی و تجاری واشنگتن است.

در حالی که دولت هند سعی دارد شرکت‌های خارجی را به سرمایه‌گذاری در این کشور تشویق کند، اما تنش‌های سیاسی با چین، روند کار را پیچیده‌تر کرده است. بر اساس گزارش فایننشال تایمز، دولت هند در عین حال به برخی شرکت‌های چینی مجوز فعالیت نداده است.

منبع خبر