- 2025-06-12
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
چگونه غذا را سالم بپزیم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، وعدههای غذایی هم باید خوشمزه و قابل خوردن و هم سرشار از موادمغذی باشند. اما اگر موادمغذی و فیبر در این فرایند از بین بروند، این غذا دیگر سالم نخواهد بود و خوردن آن فایدهای ندارد. این اتفاق لزوما آگاهانه رخ نمیدهد و ممکن است ناآگاهانه مرتکب اشتباهات رایج آشپزی شده باشید که ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای ارزشمند را از غذای شما دور کرده باشد. اما نگران نباشید در این مطلب به نحوه پیشگیری و اجتناب از این عادات تخریبکننده مواد مغذی میپردازیم.
پختن بیش از حد سبزیجات
اگر سبزیجات را بهویژه در آب جوش، بیش از حد بپزیم باعث از دست دادن مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین C و ویتامین B میشود. سبزیجات هرچه بیشتر بپزند، مواد مغذی بیشتری از آنها در آب از بین میروند. برای حفظ مواد مغذی آنها، سعی کنید سبزیجات را بخارپز کرده یا کمی تفت دهید.
استفاده بیاندازه از روغن
مقدار کمی روغن سالم میتواند طعم و بافت را بهبود بخشد، اما استفاده بیش از حد برای سلامتی شما خوب نیست. زیادهروی در استفاده از روغن، بهخصوص هنگام سرخ کردن، کالری اضافی به بدن میافزاید که میتواند ارزش غذایی وعده غذایی شما را کاهش دهد.
گرم کردن بیش از حد روغنها
حرارت زیاد میتواند چربیهای سالم موجود در روغنهای شما را از بین ببرد. وقتی روغن خیلی داغ میشود، مواد مغذی خود را از دست میدهد و ترکیبات مضر آزاد میکند. برای جلوگیری از این امر، هنگام سرخ کردن در دمای بالا از روغنهایی با نقطه دمای بالاتر مانند روغن آووکادو یا آفتابگردان استفاده کنید.
پوست کندن میوهها و سبزیجات
پوست کندن میوهها ممکن است آنها را زیباتر نشان دهد، اما این کار باعث از بین رفتن فیبر، آنتیاکسیدانها و ویتامینهای موجود در میوهها و سبزیجات خواهد شد.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه