• 2024-12-04
  • 5 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

چگونه از سلامت خود و جنین در دوران بارداری مراقبت کنیم؟

دوران بارداری برای هر زنی دوران مهم و ویژه‌ای است. اگر زنی برای اولین بار باردار شده باشد حساسیت این…
چگونه از سلامت خود و جنین در دوران بارداری مراقبت کنیم؟

دوران بارداری برای هر زنی دوران مهم و ویژه‌ای است. اگر زنی برای اولین بار باردار شده باشد حساسیت این دوران برای وی بیشتر خواهد بود. همچنین، سوالات و ابهامات بیشتری نیز برای وی مطرح می‌شوند. اینکه چگونه از سلامت خود و جنین در دوران بارداری مراقبت کنیم، همیشه یکی از سوالات زنان باردار است؛ به ویژه کسانی که برای بار اول این موقعیت را تجربه می‌کنند. مراقبت‌های بارداری نقش مهمی در گذراندن این دوران بدون هیچ دردسری دارند. محاسبه سن بارداری آواکیدز و معاینات دوره‌ای بخش مهمی از مراقبت‌های دوران بارداری هستند. در این دوره، مادر باید تحت‌ نظر پزشک مراقبت‌های بارداری هر هفته خود را انجام دهد و نگرانی‌ها، مشکلات و سوال‌های خود را نیز مطرح کند. با ما همراه باشید تا بیشتر با مراقبت‌های دوران بارداری برای حفظ سلامت جنین و خود آشنا شوید.

برای گذراندن یک بارداری سالم باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

یک مادر باردار برای اینکه نه ماه بارداری را به خوبی طی کند، لازم است تا معاینات خود را به صورت مرتب انجام دهد. در نظر داشته باشید که تغذیه سالم، فعالیت بدنی و فعال بودن در دوران بارداری مطابق با دستورالعمل‌های این دوره، به شما کمک می‌کنند تا یک بارداری سالم را تجربه کنید. توجه داشته باشید که با محاسبه سن بارداری آواکیدز می‌توانید زمان دقیق حاملگی خود را تعیین کنید و با دانلود اپلیکیشن بارداری آواکیدز با بهترین مشاوران متخصص در ارتباط باشید. 

متخصص زنان و زایمان در دوران بارداری نقش مهمی در سپری کردن هر چه بهتر این دوره دارند. حتماً متخصص زنان و زایمان خود را با دقت و مشورت بسیار انتهاب کنید. همچنین، توصیه‌های پزشک در مورد پیشگیری از مشکلات مثانه و روده و… به‌ خاطر بارداری را جدی بگیرید و معاینات خود را به‌ صورت دوره‌ای انجام دهید.

مراقبت‌های بالینی در دوران بارداری

شرط داشتن یک بارداری سالم، انجام معاینات، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی لازم است. معاینات فیزیکی، سونوگرافی، تست‌های غربالگری و توصیه‌های سبک زندگی همگی باید در دوره بارداری انجام گیرند.

در دوران بارداری مادر باید از یک‌سری مسائل مانند خوردن غذای نامطمئن، تمرینات سنگین ورزشی، رنگ کردن مو، نوشیدنی‌های الکلی، سونا و جکوزی، برنزه کردن، قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس و سیگار کشیدن بپرهیزد؛ در غیر این صورت عواقب جبران‌ناپذیری برای وی و جنین به وجود خواهد آمد.

سه ماه اول بارداری

مادر در سه ماه اول بارداری با خستگی مفرط، تهوع، استفراغ و درد پستان روبه‌رو می‌شود. سه ماه اول بارداری را دوره حساسی می‌دانند؛ چراکه سرعت رشد جنین بالا است و اعضای بدن جنین در حال شکل‌گیری هستند. در نتیجه، انجام مراقبت‌ها و معاینات اولیه اهمیت بسیاری دارد.

این معاینات شامل تعیین بارداری و انجام اولین ویزیت بارداری برای تایید بارداری و تعیین سن جنین می‌شوند. مادر در سه ماه اول بارداری برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود و جنین، باید از غذاهای سالم و مغذی تغذیه کند.

در سه ماه نخست بارداری مصرف کافی پروتئین، کلسیم، آهن و فولیک اسید از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین، می‌بایست مراقبت‌های پیشگیرانه مانند آزمایش‌های غربالگری برای تشخیص عفونت احتمالی و نقص ژنتیکی برای سلامت جنین تحت نظر متخصص زنان انجام گیرند.

سه ماه دوم بارداری

پس از گذشت سه ماه این سؤال که چگونه از سلامت خود و جنین در دوران بارداری مراقبت کنیم، همچنان در ذهن زنان باردار باقی می‌ماند. پس از گذشت این دوره، در سه ماه دوم خستگی، استفراغ و حالت تهوع کم‌تر می‌شوند.

احتمال سقط جنین در سه ماه دوم بسیار کم‌تر شده و سرعت رشد و حرکات جنین افزایش می‌یابند. به طور کل مادر در سه ماه دوم از نظر روحی و جسمی شرایط بهتری دارد. با این حال، زنان باردار نباید از انجام معاینات و مراقبت‌های پزشکی غافل شوند و همچنان می‌بایست مراقبت‌های خود را تحت نظر پزشک انجام دهند.

مادر در سه ماه دوم بارداری خود باید ویزیت‌های منظم پزشکی به‌ منظور پایش سلامت مادر و رشد جنین و آزمایش‌های غربالگری مانند سونوگرافی آنومالی به منظور تشخیص نقص ساختارهای بدنی جنین را انجام دهد. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی و یوگا و داشتن تغذیه مناسب همراه با کنترل وزن به منظور افزایش متناسب وزن در دوران بارداری باعث می‌شوند تا مادر دوران بارداری راحت‌تری را طی کند.

با نزدیک شدن به پایان سه ماه دوم، بهتر است برای شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان اقدام کنید. شما در این کلاس‌ها با روش‌های لازم برای زایمان، راه‌هایی برای آرام‌ شدن و تکنیک‌های تنفس آشنا خواهید شد.

سه ماه سوم و نهایی بارداری

مادر در سه ماه آخر حاملگی خود با بزرگ شدن شکم، تورم و دردهایی در ناحیه کمرو لگن روبه‌رو می‌شود. وزن مادر در این دوره افزایش می‌یابد و بیشتر از همیشه برای جنین خود احساس نگرانی می‌کند. در سه ماه نهایی حاملگی، خانم‌های باردار به شدت نیازمند حمایت عاطفی و احساسی همسر و سایر اعضای خانواده خود هستند و بیشتر از هر زمان دیگر به همدلی و حمایت نیاز دارند.

درک، همدلی و همراهی همسر و سایر اعضای خانواده از زن باردار باعث می‌شود تا وی بتواند مراقبت‌های این دوره را با خیالی آسوده‌تر و راحت‌تر پشت سر بگذارد. مادر باید برای بررسی و کنترل سلامت خود و جنین، ویزیت‌های پزشکی مکرری داشته باشد. این ویزیت‌های پزشکی در صورت وجود نشانه‌ها و علائم زایمان پیش از موعد، باعث کنترل شرایط و حفظ سلامت مادر و جنین خواهند شد.

سخن پایانی

مادر شدن برای همه زنان مرحله جذاب و شیرینی از زندگی است. با این‌ حال اگر معاینات و مراقبت‌های دوران بارداری انجام نگیرند، ممکن است دوره شیرین بارداری با خاطره‌ای تلخ تمام شود. آواکیدز، بهترین سایت تخصصی بارداری و مراقبت از نوزاد با همکاری بهترین پزشکان متخصص خدمات گوناگونی را به زنان باردار ارائه می‌دهد. متخصصان آواکیذر در تمامی مراحل بارداری زایمان به تمامی سوالات مادران باردار مانند این سوال که چگونه از سلامت خود و جنین در دوران بارداری مراقبت کنیم، پاسخ می‌دهند.

منبع: https://avakids.app/

منبع خبر