- 2025-04-28
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
چرا مصرف بی رویه موز خطرناک است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، موز بهعنوان یکی از میوههای محبوب و مغذی سرشار از فیبر، ویتامین B6 و قندهای طبیعی است. اما بهتر است بدانید که مصرف بیرویه این میوه میتواند برای کلیهها مضر باشد. چند دلیل درباره مضرات مصرف زیاد موز برای کلیهها را در ادامه بخوانید .
سرشار از پتاسیم
در افرادی که عملکرد مناسب کلیه ندارند، بدن نمیتواند پتاسیم اضافی را بهطور مؤثر فیلتر کند؛در نتیجه منجر به وضعیتی به نام هایپرکالمی می شود؛ به این معنا که سطح پتاسیم در خون بهطور خطرناکی بالا میرود و بهطور بالقوه باعث ضربان قلب نامنظم یا حتی ایست قلبی میشود.
تعادل الکترولیتها
خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند موز فشار بیشتری بر کلیههای ضعیف میآورد.
خطر برای سلامت قلب
پتاسیم بیش از حد نهتنها بر کلیهها اثر میگذارد بلکه مستقیما بر قلب نیز تأثیر دارد. علائم پتاسیم اضافی شامل ضعف عضلانی، خستگی، بیحسی و آریتمیهای خطرناک قلبی است. برای بیماران کلیوی، حتی بیش از یک موز در روز میتواند باعث افزایش خطرناک سطح پتاسیم شود.
احتیاط بیشتر برای بیماران دیالیزی
دیالیز به حذف مواد زائد و مایعات اضافی کمک میکند، اما همیشه پتاسیم را بهطور کامل حذف نمیکند. به همین دلیل است که بسیاری از بیماران دیالیزی تحت رژیم غذایی کم پتاسیم قرار میگیرند و مصرف موز همراه با سایر میوههای پر پتاسیم مانند پرتقال، آووکادو و سیبزمینی برای بیماران دیالیزی معمولا محدود میشود.
توصیه
قرار نیست موز بهطور کامل حذف شود. در مراحل اولیه بیماری کلیوی تحت راهنمایی متخصص تغذیه، مقادیر کم ممکن است بسته به سطح پتاسیم فردی مناسب باشد. با این حال، خوددرمانی با «میوههای سالم» بدون نظارت میتواند در مراقبت از کلیه نتیجه معکوس داشته باشد. البته اگر هوس میوه دارید و باید دریافت پتاسیم را هم کنترل کنید، میوههای کم پتاسیم مانند سیب، توت، انگور و هندوانه اغلب گزینههای مطمئنتری هستند. توصیه میشود که با نفرولوژیست یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا مصرف میوه با شرایط خاص هر نفر تنظیم شود.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه