• 2024-12-09
  • 7 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

چرا خشم مردم به سوی جامعه پزشکی هدایت میشود؟

به گزارش سلامت نیوز در هفته‌های اخیر، شاهد وقوع خشونت‌های گسترده‌ای علیه کادر درمان بودیم که یکی از نمونه‌های آن…
چرا خشم مردم به سوی جامعه پزشکی هدایت میشود؟

به گزارش سلامت نیوز در هفته‌های اخیر، شاهد وقوع خشونت‌های گسترده‌ای علیه کادر درمان بودیم که یکی از نمونه‌های آن قتل یک تکنسین اورژانس توسط مهاجمان مسلح بود. و دیگری قتل دکتر داوودی پزشکی که در یاسوج به مردم خدمت میکرد و قتل او مردم و جامعه پزشکی را واقعا ازرده خاطر کرد. در این زمینه، دکتر اسدالله امیدی، روانشناس و داروساز،  بر اهمیت شناخت و درک دقیق علل خشونت‌ها تاکید کرد و پیشنهاداتی برای کاهش این مشکلات ارائه داد.

میتوانید این مصاحبه را از اینجا ببینید

دکتر امیدی در ابتدا به مسئله اجتماعی و روانشناسی این خشونت‌ها اشاره کرد و گفت: “این موضوع یک مسئله اجتماعی بزرگ است که خشم مردم به سمت برخی گروه‌ها، به‌ویژه جامعه پزشکی، هدایت می‌شود. در جامعه‌ای که مردم احساس تبعیض و نادیده‌گرفته‌شدن دارند، این خشونت‌ها به وجود می‌آید.”

وی افزود که یکی از دلایل اصلی این خشونت‌ها، نقش اجتماعی خاصی است که جامعه پزشکی در ذهن مردم دارد. “جامعه پزشکی به عنوان مرجع قدرت و کمک، به‌طور سنتی در ذهن مردم به عنوان کسانی دیده می‌شوند که همیشه باید در برابر مشکلات مردم مرهم باشند، اما این تصویر به مرور دچار تحریف شده است.”

دکتر امیدی همچنین به کمبود آموزش‌های تخصصی در نحوه ارتباط با بیماران اشاره کرد. به گفته وی، یکی از دلایل اصلی تنش‌ها و خشونت‌ها، عدم شفافیت در روند درمان و عدم توضیحات کافی برای بیماران و خانواده‌ها است. “پزشکان و کادر درمان در بسیاری از مواقع، به دلیل کمبود وقت و فشارهای کاری، نمی‌توانند به‌طور کامل روند درمان را برای بیماران توضیح دهند که این باعث بروز سردرگمی و نارضایتی می‌شود.”

وی پیشنهاد داد که برای پیشگیری از این خشونت‌ها، باید واحدهایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایجاد شود که به بیماران و خانواده‌های آنها اطلاعات شفاف بدهند و راهنمایی‌های لازم را برای درک بهتر فرایند درمان فراهم کنند. “به جای اینکه تنها پلیس در بیمارستان حضور داشته باشد، می‌توان از مددکاران اجتماعی و کارشناسان روانشناسی بهره برد تا بیماران در مواقع اضطراب یا ابهام بتوانند پاسخ سوالات خود را دریافت کنند.”

دکتر امیدی در ادامه بیان کرد که برای حل این مسائل، تغییر در نگرش‌های اجتماعی نیز ضروری است. “باید برای مردم توضیح داده شود که پزشکان و کادر درمان به‌طور کلی از نظر اقتصادی و اجتماعی تفاوت زیادی با دیگر اقشار جامعه ندارند. این که پزشکان به عنوان گروهی متمایز و با درآمد بالا معرفی شوند، باعث ایجاد احساس تبعیض در مردم می‌شود.”

او تاکید کرد که در نهایت، برای کاهش خشونت‌ها علیه کادر درمان، نیاز به همکاری همه‌جانبه بین دولت، رسانه‌ها، و جامعه پزشکی است. “اگر مردم درک بهتری از شرایط کادر درمان داشته باشند و بدانند که پزشکان هم همانند دیگر اقشار جامعه مشکلات و فشارهای اقتصادی و اجتماعی دارند، بسیاری از سوءتفاهم‌ها و خشونت‌ها کاهش خواهد یافت.”

در پایان، دکتر امیدی به اهمیت آموزش‌های روانشناسی برای کادر درمان نیز اشاره کرد و گفت که باید بیشتر به توانایی‌های ارتباطی و برخورد با بیماران توجه شود. “این آموزش‌ها می‌تواند از بروز بسیاری از تنش‌ها جلوگیری کند و ارتباط بهتری میان پزشک و بیمار برقرار کند.”

منبع خبر