• 2025-07-29
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

چرا ترتیب مصرف گروه‌های غذایی در وعده صبحانه مهم است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،  کارشناسان می‌گویند دسته‌بندی خوردن غذا براساس نوبت که به آن غذاخوردن سکانسی…

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،  کارشناسان می‌گویند دسته‌بندی خوردن غذا براساس نوبت که به آن غذاخوردن سکانسی گفته می‌شود، می‌تواند در درازمدت به کاهش قند خون و لاغری منجر شود و فواید سلامت زیادی دارد. این مدل تغذیه مربوط به چیزی که می‌خورید نیست، بلکه مربوط به زمان خوردن آن در یک وعده غذایی است.

   سکانس‌ اول فیبر: شروع غذا با فیبر سرعت تخلیه معده را کاهش می‌دهد و باعث افزایش ناگهانی گلوکز پس از غذا نمی‌شود. سبزیجات برگ‌دار (اسفناج، کاهو و کلم پیچ)، سبزیجات خانواده کلم (کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ)، خیار، هویج و فلفل دلمه‌ای از فیبرهای معروف هستند.

   سکانس دوم پروتئین و چربی‌های سالم: پروتئین و چربی‌ها احساس سیری را بیشتر و جذب گلوکز را کند می‌کنند. آنها همچنین ترشح هورمون‌هایی را که باعث تنظیم اشتها می‌شوند تحریک می‌کنند؛ تخم‌مرغ، ماهی، مرغ، گوشت بدون چربی، پنیر، توفو، عدس، لوبیا، آجیل، دانه‌ها، روغن زیتون و آووکادو پروتئین‌های توصیه شده هستند.

   سکانس سوم کربوهیدرات‌ها: با تأخیر انداختن مصرف کربوهیدرات‌ها پس از فیبر و پروتئین، افزایش ناگهانی گلوکز را که معمولا پس از خوردن کربوهیدرات‌ها رخ می‌دهد، به حداقل می‌رسانید. غذاهای پر کربوهیدرات برنج، نان، سیب‌زمینی، ماکارونی و سایر غلات کامل هستند.

دلیل اهمیت رعایت ترتیب وعده‌های غذایی 

   بهبود کنترل قند خون: ترتیبی که گروه‌های غذایی مختلف را می‌خورید، به‌طور قابل توجهی بر سطح قند خون بعد از غذا تأثیر می‌گذارد.
   افزایش سیری: شروع وعده غذایی با سبزیجات غنی از فیبر و سپس پروتئین به شما کمک می‌کند تا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.
   بهینه‌سازی جذب مواد مغذی: برخی از مواد مغذی وقتی با مواد دیگر همراه یا با ترتیب خاصی مصرف می‌شوند، بهتر جذب می‌شوند.
   کاهش افزایش ناگهانی انسـولیـن:‌آزادسازی کنترل‌شده‌تر گلوکز در جریان خون به جلوگیری از افزایش ناگهانی انسولین کمک می‌کند که می‌تواند به مرور زمان در مقاومت به انسولین نقش داشته باشد.‌

منبع خبر