• 2025-07-15
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

چرا باید گریه کنیم؟ – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس؛گریه‌کردن یک عمل معمولی انسانی است و می‌تواند توسط احساسات مختلف ایجاد شود.…
چرا باید گریه کنیم؟ – سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس؛گریه‌کردن یک عمل معمولی انسانی است و می‌تواند توسط احساسات مختلف ایجاد شود. اما چرا انسان گریه می‌کند؟ محققان دریافتند گریه می‌تواند هم برای بدن و هم برای ذهن شما مفید باشد و این فواید گریه‌کردن از بدو تولد با اولین گریه نوزاد شروع می‌شود. گریه کردن چه فوایدی برای بدن دارد؟

گریه‌کردن و اشک ریختن همراه با خواص و فایده‌های بسیاری مثل دفع سموم بدن، تسکین درد، متعادل‌کردن احساسات، آرامش، نفس‌کشیدن راحت و حتی در بهبود خواب به همراه دارد.گریه، حتی ممکن است منبع اعتماد روحیه شما را بالا ببرد. وقتی گریه می‌کنید، بسیاری از هوای خنک را سریع تنفس می‌کنید. تنفس در هوای خنک‌تر می‌تواند به تنظیم و حتی کاهش دمای مغز شما کمک کند.

مغز خنک برای بدن و ذهن شما لذت‌بخش تر از مغز گرم است؛ در نتیجه، خلق‌وخوی شما ممکن است پس از یک قسمت گریه بهبود یابد اگر احساس افسردگی می‌کنید، گریه راهی است تا به اطرافیان خود بفهمانید که به حمایت نیاز دارید. این به‌عنوان یک منبع معتبر بین‌فردی شناخته می‌شود. از زمانی که شما بچه بودید، گریه یک رفتار وابستگی بود. عملکرد آن از بسیاری جهات به‌دست‌آوردن راحتی و مراقبت از دیگران است.

به‌عبارت‌دیگر، هنگامی که شرایط سخت می‌شود، به ایجاد شبکه پشتیبانی اجتماعی کمک می‌کند.فرقی نمی‌کند که تحت تاثیر چه عاملی شروع به گریه‌کردن می‌کنید. هر چه که باشد، گریه‌کردن هایتان می‌تواند موجب توجه بیشتر افراد و اطرافیانتان نسبت به شما شود. در واقع اشک‌های شما موجب می‌شود که دیگران نسبت به شما احساس همدلی و دلسوزی کرده و اقدام بیشتری برای خوشحال کردنتان و برطرف‌کردن غم و اندوهی که در دل خود دارید انجام دهند.

به عبارت بهتر، گریه‌کردن را نوعی واکنش احساسی بدن به موقعیت‌های مختلفی دانست که فرد در آنها قرار می‌گیرد و دوست دارد کمی بیشتر از حد معمولی احساساتش نسبت به آن موقعیت‌ها را ابراز کند.

محیا چوپانی، روانشناس درباره گریه کردن و خواص و مضرات آن، بیان داشت: گریه‌کردن یکی از طبیعی‌ترین واکنش‌های احساسی انسان در برابر موقعیت‌های ناراحت‌کننده، فشارهای روانی و حتی لحظات خاص عاطفی است.وی اضافه کرد: با اینکه گاهی در نگاه برخی افراد، گریه نشانه‌ ضعف یا کنترل نداشتن بر احساسات تلقی می‌شود، اما تحقیقات علمی و تجربه‌های انسانی نشان می‌دهد که گریه‌کردن، نه‌تنها مضر نیست، بلکه در بسیاری از مواقع، برای سلامت روان و حتی جسم مفید است.

این روانشناس با اشاره به فواید گریه برای انسان، افزود: گریه تخلیه‌ هیجانات درونی است؛ به‌طوری‌که زمانی که فرد با غم، استرس یا شوک روحی مواجه می‌شود، گریه‌کردن به او کمک می‌کند تا احساساتش را سرکوب نکند. نگه‌داشتن احساسات در درازمدت می‌تواند آسیب‌زا باشد و گریه راهی سالم برای تخلیهٔ آن‌هاست.چوپانی با اشاره به اهمیت آرامش بعد از بحران، ابراز کرد: در حین گریه، بدن مواد شیمیایی خاصی مثل اندورفین و اکسی‌توسین ترشح می‌کند که باعث ایجاد حس آرامش و کاهش فشار روانی می‌شود. به همین دلیل است که خیلی از افراد پس از گریه، احساس سبکی یا آرامش بیشتری دارند.

وی با اشاره به نقش گریه‌کردن در کاهش استرس و تنش بدنی، متذکر شد: مطالعات نشان داده‌اند که گریه می‌تواند ضربان قلب و فشارخون را متعادل‌تر کند و به کاهش تنش عضلات کمک کند؛ بنابراین اثرات جسمی آن نیز مثبت است.به گفته این روانشناس ایجاد همدلی و حمایت اجتماعی از آثار مثبت گریه‌کردن است؛ به‌طوری که وقتی کسی در یک موقعیت تلخ یا آسیب‌زا گریه می‌کند، اطرافیان بیشتر به او توجه نشان می‌دهند و همین می‌تواند پیوندهای عاطفی و اجتماعی را تقویت کند.چوپانی یادآور شد: ابراز احساسات باعث می‌شود انسان تنها نماند؛ اما در چه شرایطی ممکن است گریه مشکل‌ساز شود؟

وی یادآور شد: در شرایطی که فرد به‌طور مداوم و بدون دلیل مشخص دچار گریه‌های مکرر می‌شود، یا گریه‌کردن به‌جای اینکه باعث تسکین شود، شدت اضطراب را افزایش دهد، ممکن است نشانه‌ای از مشکلات روانی جدی‌تر مثل افسردگی یا اختلال اضطراب باشد. در چنین مواقعی بهتر است حتماً با مشاور یا روان‌شناس مشورت شود.

منبع خبر

بیا تو صدا