• 2024-12-15
  • 7 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

چرا باید سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند  را جدی بگیرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از onlymyhealth در دنیای بیش از حد متصل، تلفن‌های هوشمند ما تقریباً به بخشی جدایی‌ناپذیر…
چرا باید سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند  را جدی بگیرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از onlymyhealth در دنیای بیش از حد متصل، تلفن‌های هوشمند ما تقریباً به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره‌مان تبدیل شده‌اند. از پاسخ دادن به ایمیل‌ها گرفته تا پیمایش در رسانه‌های اجتماعی و تماشای ویدیو، یک فرد بزرگسال به‌طور متوسط ​​چندین ساعت در روز را صرف خیره شدن به صفحه نمایش می‌کند. اما در حالی که این دستگاه‌ها راحتی بسیاری را فراهم می‌کنند، خطراتی نیز به همراه دارند. یکی از این خطرات سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند (SVS) است.

برای درک بهتر این وضعیت، با دکتر «ابها گاهلوت»، مشاور ارشد بخش چشم پزشکی بیمارستان شاردا صحبت کردیم.

وی می‌گوید: «۵۰ تا ۹۰ درصد افرادی که به طور دائم با کامپیوتر سروکار دارند و روزانه بیش از ۳ ساعت به صفحه نمایشگر خیره می‌شوند، دچار سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند خواهند شد.خیره شدن به صفحه نمایش رایانه، تبلت و گوشی‌های هوشمند برای همیشه به بینایی آسیب نمی‌رساند. با این حال، انجام این کار می‌تواند عوارض جانبی آزاردهنده‌ای، به ویژه سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند ایجاد کند.»

گفته‌های قدیمی حاکی از این هستند که نگاه‌کردن طولانی‌مدت به مانیتور یا تماشای تلویزیون باعث رسیدن آسیب‌های همیشگی به چشم خواهد شد. این در حالی است که ما امروزه دائم با انواع نمایشگرها سروکار داریم؛ خواه کار زیاد با کامپیوتر در محل کار باشد، یا کار با موبایل جهت انجام امور روزانه و ارسال پیام و برقراری تماس، و یا تماشای تلویزیون در پایان روز. اما آیا خیره شدن به صفحه نمایش واقعاً به چشمان انسان آسیب می‌رساند یا این یک افسانه قدیمی است؟ تحقیقات علمی جدید در اینباره چه می‌گوید؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط «دکتر بلانکنی»، مشاور امور بینایی دانشگاه اوپتومتری لندن، کار با کامپیوتر آثار مخرب دائمی بر روی چشم ندارند. اگرچه این امکان وجود دارد که عضلات چشم خسته شوند و حتی آسیب‌هایی که از قبل به چشم وارد شده‌اند، تشدید شوند.

نگاه طولانی‌مدت به نمایشگر چه مشکلاتی را به همراه دارد

تحقیقات نشان می‌دهد ۵۰ تا ۹۰ درصد افرادی که به طور دائم با کامپیوتر سروکار دارند، و به‌طورکلی به مدت روزانه بیش از ۳ ساعت به صفحه نمایشگر خیره می‌شوند، دچار سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند خواهند شد. شایع‌ترین علائم سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند عبارتند از:

سردرد
احساس خارش چشم
ناراحتی چشم
خشکی چشم یا ریزش اشک

راهکارهای کاهش فشار به چشم هنگام استفاده از صفحه‌نمایش

راه‌های متعددی برای کاهش فشار وارد شده به چشم هنگام تماشای صفحه‌نمایش وجود دارد:

قرارگیری مانیتور در روبروی چشم، کمی پایین‌تر
پلک‌زدن بیشتر. طبق یک قاعده کلی، افراد هنگام تماشای مانیتور کمتر پلک می‌زنند، و این موجب خشک‌شدن چشم می‌شود. بنابراین باید دقت داشته باشیم که سرعت پلک‌زدن ما کاهش پیدا نکند. حتی پلک‌زدن بیشتر نیز به معنی مرطوب شدن بیشتر و یک اتفاق مفید است.
اجتناب از تماشای ممتد مانیتور. دراین‌رابطه قاعده ۲۰-۲۰-۲۰ معرفی می‌شود. هر ۲۰ دقیقه تماشای تلویزیون، ۲۰ ثانیه تماشای چیزهای دیگر ترجیحاً با فاصله ۲۰ متری (فاصله کانونی چشم از فاصله نزدیک مانیتور به فاصله دور تغییر حالت دهد.)
ترک‌کردن میز کار و استراحت پس از هر ۲ ساعت.

استفاده از عینک‌های مخصوص برای کاهش آسیب‌های سندروم بینایی گوشی‌های هوشمند

استفاده از محافظ اشعه (یک‌لایه شفاف با قابلیت جلوگیری از عبور اشعه‌های مضر) هم می‌تواند بسیار مفید باشد. البته این محافظ‌ها علاوه بر کاهش فشار به چشم، قابلیت محافظت فیزیکی از ضربه و خط‌وخش را نیز دارند.

یکی دیگر از راهکارها که برای افراد عینکی نیز یک مزیت محسوب می‌شود، استفاده از عینک‌های ضد اشعه و عینک‌های مخصوص کار با کامپیوتر است. در میان قابلیت‌هایی که برای شیشه عینک‌ها استفاده می‌شود، آپشن‌هایی با نام بلوکات Blue Cut یا بلوکنترل Blue Control به چشم می‌خورد که مربوط به حذف یا کنترل عبور اشعه‌های مضر هستند. افراد عینکی می‌توانند هنگام خرید عدسی سفارش نصب این قابلیت را نیز بدهند، و افرادی هم که عینکی نیستند می‌توانند هنگام کار با نمایشگر، از یک شیشه ساده بدون نمره و با این قابلیت استفاده کنند

منبع خبر