- 2025-01-26
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
پیام متفاوت بمبهایی که ترامپ برای نتانیاهو فرستاد / اسرائیل ۱۸۰۰ بمب سنگرشکن برای چه میخواهد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
بمب سنگرشکن (Bunker buster) نوعی مهمات نظامی است که برای نفوذ به ساختارهای سخت مانند پناهگاههای زیرزمینی طراحی شده است.
این بمبها با ترکیبی از سرعت و وزن بالا عمل میکنند تا به عمق بتن یا فولاد نفوذ کنند و سپس منفجر شوند. از آنها در عملیات نظامی برای هدف قرار دادن تأسیسات استراتژیک استفاده میشود و برخی از انواع آنها شامل بمبهای هستهای نیز میشوند.
تولید این بمبها توسط شرکتهای دفاعی مانند بوئینگ و لاکهید مارتین انجام میشود.
صهیونیستها پیش از این در عملیات ترور سید حسن نصرالله از این بمبها برای نفوذ به لایههای زیرزمینی مقر رهبری حزب الله استفاده کرده بودند.
پیش از این مقامات ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده بودند که این رژیم در عملیات احتمالی حمله به تاسیسات هستهای کشورمان احتمالا از این بمبها استفاده میکند تا بتواند به تاسیسات زیرزمینی ضربه وارد کند.
نماینده ترامپ در امروز ایران کیست؟
با این حال دولت بایدن با هدف کنترل محدود جنگ طلبی صهیونیستها از ارسال این نوع تسلیحات به اسرائیل خودداری کرده بود. با این وجود دونالد ترامپ دستور ارسال مجدد این سلاحها به تلآویو را صادر کرده است.
پیام ارسال این سلاحها احتمالا استفاده از راهبردی است که چند روز قبل وزیر اطلاعات آن را “دیپلماسی تحت فشار” نامیده بود. در واقع ترامپ میخواهد با حفظ تهدید حمله نظامی به مراکز نظامی کشورمان، ایران را پای میز مذاکره بیاورد تا امتیازاتی حداکثری مطالبه کند.
چراغ سبز مهم ترامپ برای مذاکره با ایران
آمریکا تاکنون بارها تاکید کرده است که مذاکره با ایران را محدود به برنامه هستهای نکرده و میخواهد برنامه موشکی و سیاست منطقه ای ایران را نیز موضوع گفتگو قرار دهد.
با توجه به مخالفتهای جدی با مذاکره همهجانبه مستقیم با دولت ترامپ در داخل کشور، کاخ سفید میخواهد همچنان از اهرم فشار اسرائیل برای تهدید جنگ استفاده کند. این درحالیست که اسرائیل ثابت کرده بدون چراغ سبز واشنگتن، جرات حمله به ایران را ندارد.
فشارها به ترامپ برای جنگافروزی در خاورمیانه حالا دولت او را دچار نوعی سردرگمی در میانه جنگ و دیپلماسی کرده است. اظهارات ترامپ فعلا نشان میدهد او دیپلماسی را ترجیح میدهد اما ممکن است این ترجیح زیاد طول نکشد.
ترامپ در دولت نخست خود نیز با اینکه گفته بود در اولین روز ریاست جمهوری از برجام خارج خواهد شد، در عمل یک سال صبر کرد و بعد توافق را کنار گذاشت. حالا هم ممکن است صبر او برای توافق با تهران چندان طولانی نباشد و او به سمت بازهای جنگطلب حاضر در کابینهاش تغییر جهت دهد.
منبع: خبر فوری
ارسال دیدگاه