- 2024-12-11
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، نکات آشپزی
پودر زعفران چیست و چه کاربردی دارد؟
پودر زعفران یکی از محبوبترین ادویههاست که به خاطر رنگدهی فوقالعادهای که دارد، از آن در آشپزی، صنایع آرایشی و غذایی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا به شما میگوییم که پودر زعفران چیست و چه کاربردهایی دارد.
پودر زعفران به کلالههای پودر شده زعفران گفته میشود که رنگدهی و عطر بیشتری نسبت به زعفران معمولی دارد. از پودر زعفران معمولا برای مزه دار کردن انواع غذا، نوشیدنی، صنایع آرایشی و دارویی استفاده میشود. شما میتوانید خودتان در خانه نیز با آسیاب کردن زعفران و شکر این پودر را آماده کنید. برای خواندن جزئیات کاربرد و روش درست کردن پودر زعفران میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
پودر زعفران چیست؟
پودر زعفران در واقع همان زعفران آسیاب شده است که به صورت پودری و آماده به فروش میرسد و از همین رو استفاده از آن نسبت به زعفرانهای معمولی راحتتر است.
برای تولید پودر زعفران کلالههای زعفران را آسیاب میکنند و بعد از الک کردن، پودر زعفران به صورت بستهبندی شده به فروش میرسد. از آن جایی که امکان تقلب در این محصول بسیار بیشتر از زعفران معمولی است، باید از پودر زعفران برندهای مشخص و شناخته شده خرید کنید.
یکی از مهمترین تفاوتهای زعفران پودری با زعفران پودر نشده این است که نیاز به دم کردن ندارد و میتوانید آن را به راحتی به غذا اضافه کنید. پودر زعفران رنگدهی و طعم بیشتری نسبت به زعفران معمولی دارد و قیمت آن نیز مناسبتر است.
کاربرد پودر زعفران
پودر زعفران کاربردهای زیادی در آشپزی دارد و میتوانید از آن برای عطر و طعم دادن به انواع خورشت، آش، کباب، دسر و شیرینی استفاده کنید. عطر و طعم بینظیر پودر زعفران در کنار قیمت مناسبتر آن نسبت به زعفرانهای معمولی موجب شده تا بسیاری از سرآشپزها در رستورانهای بزرگ از این محصول به جای زعفران پودر نشده استفاده کنند.
در ادامه به مهمترین کاربردهای پودر زعفران اشاره شده است:
۱- صنایع غذایی
از پودر زعفران درست مثل کلالههای پودر نشده آن برای عطر و رنگ دادن به غذا استفاده میشود. میتوانید از زعفران پودر شده برای درست کردن انواع دسر و شیرینی و همچنین غذاهای مختلف استفاده کنید. از آن جایی که پودر زعفران نیاز به دم کردن ندارد، استفاده از آن راحتتر است و نسبت به زعفرانهای سنتی، عطر و طعم بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: ریشه زعفران چیست و چه کاربردی دارد؟
۲- صنایع آرایشی
زعفران رنگ فوقالعادهای دارد و از طرفی سرشار از آنتیاکسیدان است. امروزه از پودر زعفران در تولید کرمهای آرایشی ارگانیک و همچنین رنگ دادن به مواد آرایشی استفاده میشود.
۳- صنایع دارویی
زعفران در طب سنتی فواید زیادی دارد و امروزه از آن برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود. استفاده از عصاره زعفران در برخی داروها به درمان آلزایمر، سرطان و تشنج کمک میکند و یکی از گیاهان دارویی مفید در صنعت داروسازی محسوب میشود.
طرز استفاده از پودر زعفران
برای استفاده از پودر زعفران میتوانید آن را به صورت مستقیم به غذاهای آبکی و انواع خورشت اضافه کنید یا آن را برای درست کردن انواع دمنوش و نوشیدنیهای زعفرانی به کار ببرید. برخی افراد از پودر زعفران برای درست کردن دمنوش زعفرانی استفاده میکنند و با نوشیدن این دمنوش از فواید بینظیر آن بهرهمند میشوند.
هر چند رنگدهی پودر زعفران بسیار زیاد است، اما میتوانید آن را با مقداری آب جوش یا یخ ترکیب کنید و اجازه دهید دم بکشد تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود. بعد از آماده کردن زعفران حتما آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
در ادامه به روشهای استفاده از پودر زعفران به طور کامل اشاره شده است.
۱- دم کردن زعفران با آب جوش
در این روش باید پودر زعفران را در یک ظرف با لیوان کوچک بریزید و بعد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. درب لیوان یا یک کاسه کوچک را روی آن بگذارید و اجازه دهید زعفران دم بکشد. میتوانید لیوان را برای چند دقیقه روی بخار کتری بگذارید تا بهتر دم بکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر کلم بنفش
۲- آب کردن زعفران با یخ
برای رنگدهی بیشتر زعفران میتوانید آن را در یک کاسه کوچک بریزید و بعد مقداری یخ به آن اضافه کنید. سپس کاسه را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا یخ آب شود و زعفران به خوبی رنگ بدهد. در انتها میتوانید از این زعفران برای عطر و طعم دادن به غذاهای مختلف استفاده کنید.
۳- درست کردن دمنوش و چای زعفران
در این روش میتوانید مقداری پودر زعفران را همراه با چای خشک یا بدون آن در قوری بریزید. سپس در صورت تمایل کمی هل و گلاب اضافه کنید. قوری را با آب جوش پر کنید و آن را روی بخار کتری قرار دهید تا دم بکشد. در انتها چای را در فنجان بریزید و میل کنید.
چگونه پودر زعفران درست کنیم؟
طریقه درست کردن پودر زعفران در خانه بسیار راحت است، برای این کار باید ۲ گرم زعفران را همراه با ۱ قاشق غذاخوری شکر در آسیاب برقی بریزید و خوب پودر کنید. اگر به آسیاب برقی دسترسی ندارید، میتوانید برای پودر کردن زعفران و شکر از هاون دستی نیز استفاده کنید. زمانی که زعفران کاملا پودر شد، آن را الک کنید و سپس در یک ظرف شیشهای کوچک بریزید و برای طعم دادن عطر و رنگ دادن به غذا استفاده کنید.
نکاتی که باید در زمان خرید پودر زعفران به آن دقت کنید
برخی از فروشندگان سودجو به پودر زعفران مقداری پودر شکر و رنگ مصنوعی اضافه میکنند تا وزن زعفران و رنگدهی آن بیشتر شود، از همین رو پودر زعفران را تنها از برندهای معتبر و فروشگاههای شناخته شده خریداری کنید.پودر زعفران رنگ بیشتر و طعم قویتری نسبت به زعفرانهای پودر نشده سنتی دارد.نگهداری پودر زعفران نسبت به زعفرانهای سنتی راحتتر است.برای تشخیص پودر زعفران اصل حتما به بافت و رنگ آن دقت کنید. رنگ پودر زعفران طبیعی قرمز تیره است و بوی تند و شیرین و مزه تلخی دارد. اگر در ترکیبات پودر زعفران از شکر استفاده شود، با چشیدن طعم آن میتوانید متوجه شیرینی زعفران شوید.قیمت پودر زعفران نسبت به زعفرانهای پودر نشده کمتر است.طرز استفاده از پودر زعفران برای برنج درست مثل زعفران پودر نشده است. در این روش باید زعفران را با آب جوش یا یخ دم کنید و بعد از چند دقیقه که دم کشید، آن را در برنج بریزید.زعفران تقلبی که در آن از رنگ استفاده شده است، برای سلامتی به شدت مضر است. از مهمترین مضرات پودر زعفران تقلبی میتوان به مشکلات گوارشی، آسم، تومورهای تیروئیدی، میگرن و حساسیتهای پوستی اشاره کرد.برای نگهداری پودر زعفران باید آن را در یک ظرف در بسته بریزید و در مکانی خشک و سرد نگهداری کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به این سوال پاسخ دادیم که پودر زعفران چیست و چه کاربردی دارد. استفاده از پودر زعفران یک راهکار ساده برای صرفه جویی در هزینهها و همچنین سرعت بخشیدن به زمان دم کشیدن زعفران است که حتی میتوانید بدون نیاز به دم کشیدن از آن استفاده کنید. اگر تجربه استفاده یا درست کردن پودر زعفران را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه