- 2025-05-05
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
پزشکان در حادثه بندرعباس، نقشی حیاتی ایفا کردند/ اهمیت سواد سلامت در پیشگیری از سرطانها

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در آیین افتتاحیه چهلوششمین کنگره جامعه جراحان ایران با اشاره به دستاوردهای بزرگ پزشکی کشور، تأکید کرد که نیروی انسانی در این حوزه باید تکریم شده و از حمایتهای لازم برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه “معلمی و طبابت دو افتخار بزرگ هستند که هیچگاه متوقف نمیشوند”، گفت: در حالی که با چالشهای متعددی مواجه هستیم، پزشکان و جامعه جراحان کشور همچنان در راستای حل مشکلات و ارائه خدمات پزشکی به مردم قدم برمیدارند.
ظفرقندی از نقش برجسته پزشکان در حادثه بندرعباس یاد کرد و گفت: در این حادثه، که ۱۵۰۰ نفر آسیب دیدند، پزشکان توانستند با شجاعت و سازماندهی درست، خدمات پزشکی مؤثری ارائه دهند. تیمهای تریاژ، اختصاص تختهای اورژانس و انجام ۱۹۹ عمل جراحی در همان روز از اقدامات سریع و کارآمد بود که شرایط را برای پذیرش بیمار جدید به طور مؤثر آماده کرد.
وزیربهداشت همچنین به اهمیت سواد سلامت اشاره کرد و افزود: بررسیها نشان دادهاند که ۵۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود بیاطلاع هستند. سواد سلامت میتواند کمک زیادی در پیشگیری از بروز بیماریهای جدی از جمله سرطانهای شایع در میان زنان و مردان، مانند سرطان پستان و پروستات، داشته باشد. اگر توجه به سواد سلامت بیشتر شود، ۸۰ درصد از سرطانهای شایع میتوانند در مراحل ابتدایی شناسایی شوند.
ظفرقندی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حالی که سهم نظام سلامت از تولید ناخالص ملی باید حداقل ۷ درصد باشد، در حال حاضر این سهم ۳.۸ درصد است. این کاهش سهم باعث مشکلاتی همچون کیفیت پایین خدمات، انباشت مطالبات پرستاری و چالشهای مالی در حوزه نیروی انسانی شده است.
وی درباره مرگومیرهای ناشی از حوادث ترافیکی نیز اظهار داشت: هر سال ۲۰ هزار نفر به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند که بیشتر آنها جوانان هستند. این مرگها نه تنها خسارتهای جانی بلکه خسارات اقتصادی نیز به دنبال دارند.
ظفرقندی در پایان به پویش «نه به تصادف» اشاره کرد و تأکید کرد که پیشگیری از این حوادث باید در دستور کار قرار گیرد تا از آسیبهای بیشتر به افراد جامعه جلوگیری شود.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه