- 2025-01-06
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
پرونده کمبود این داروها در کشور بسته شد
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، امسال از کمبود داروهای فصل سرما و بیماریهای تنفسی کمتر شکایت میشود و حتی شیرخشک هم به ساحل آرامش رسیدهاست. اما همچنان در موردبرخی داروهای خاص، شیرخشکهای رژیمی یا حتی انسولینها کمبودهاییوجوددارد و تلاشها برای رفع مشکلات این حوزه با توجه به تأثیرات بینالمللی در حال انجام است. مهدی پیرصالحی، رئیس جدید سازمان غذا و دارو در نخستین نشست خبریاش بهطور کامل در اینباره توضیح داده؛ از کمبودهای دارویی در ابتدای حضورش در راس این سازمان تا وعدههایی که برای تامین ارز مورد نیاز دارو به آنها داده شده است. بخشی از این نکات را در ادامه بخوانید.
3دلیل برای کمبودها
با بررسیهای انجام گرفته 3دلیل اصلی کمبودها شناسایی شده است؛ نقدینگی، قیمتگذاری و تامین ارز. امیدواریم با قولهایی که برای تامین نقدینگی به ما دادهاند بحث کمبودها را مدیریت کنیم.
بسامانی کمبودها
زمانی که کار را شروع کردیم بحث کمبودهای دارویی، بسیار جدی بود. اقلام زیادی از داروها را یا کم داشتیم یا در شرف کمبود بودند. موجودی بسیاری از داروها کمتر از ۳ماه بود و تلاش کردیم سروسامانی به این حوزه بدهیم.
وارفارین تامین شد
سال گذشته وارفارین دچار کمبود شد و تا امروز بیش از ۶ برابر نیاز کشور، واردات انجام شده است. با بروز کمبودها، تا رسیدن به سطح آرامش هزینههای زیادی تحمیل و نگرانی مردم هم به سختی برطرف میشود. به همین دلیل یکی از هدفگذاریها ممانعت از بروز کمبودهای بحرانزاست.
کاهش کمبود در بیمارستانها
۵۷ قلم داروی بیمارستانی کمبود داشتیم و امروز این عدد به کمتر از ۱۰ رسیده است. البته در سطح داروخانهها کمبودهایی وجود دارد که بهمعنای صفر بودن موجودی نیست، بلکه داروها در برخی داروخانهها موجود هستند. تلاش میکنیم با تامین بیشتر، مردم در نزدیکترین داروخانه، داروهای عمومی را تهیه کنند.
تولید داروی گران در کشور
داروی بیماران SMA در دنیا بسیار گران است. هر عدد شربت آن ٣٨٠میلیون تومان قیمت دارد و هر بیمار 2.5عدد شیشه در ماه باید مصرف کند و در مقطعی به شکل محدود وارد شد. اکنون 2شرکت ایرانی موفق شدهاند برای تولید داروی خوراکی مجوز بگیرند که یک مورد از آنها وارد بازار شده است. قیمت هر عدد شربت ایرانی ٢۴میلیون تومان است.
UID برای محصولات آرایشی
برای کاهش لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق و فیک، آنها را در مسیر دارو و تجهیزات پزشکی قرار دادیم، با ایجاد شناسه یکتا و رهگیری در سامانه تیتک. برخی شرکتهای داخلی این کار را شروع کردهاند و ما هم تشویقهایی درنظر گرفتهایم. امیدوارم این مسئله توسعه پیدا کند که مردم با کنترل UID بتوانند از اصلی بودن فرآورده مطمئن شوند.
افزایش ذخیره دارویی
در قانون برنامه هفتم، سازمان غذا و دارو مکلف به ذخیره 6 ماه دارو و تجهیزات پزشکی است. البته منابع مالی ارزی و ریالی برای ما دیده نشده و درخواست داشتیم که از منابع دیگر، بودجه مورد نیاز تامین شود
ارسال دیدگاه