پرداخت غرامت 95 میلیون دلاری اپل به کاربرانی که سیری از آن‌ها جاسوسی کرد

اپل به کاربران سیری غرامت پرداخت می‌کند. شرکت اپل پس از آنکه کاربرانش ادعا کردند مکالمات خصوصی آن‌ها توسط دستیار…
پرداخت غرامت 95 میلیون دلاری اپل به کاربرانی که سیری از آن‌ها جاسوسی کرد

اپل به کاربران سیری غرامت پرداخت می‌کند. شرکت اپل پس از آنکه کاربرانش ادعا کردند مکالمات خصوصی آن‌ها توسط دستیار صوتی سیری بدون اطلاع قبلی ضبط و احتمالاً توسط افراد شنیده شده است، با پرداخت مبلغ هنگفت 95 میلیون دلار به توافقی قضایی دست یافت.

پرداخت غرامت اپل به کاربران سیری

بر اساس گزارش بلومبرگ، این توافق پیشنهادی می‌تواند به دارندگان بسیاری از محصولات اپل در ایالات متحده تا سقف 20 دلار به ازای هر دستگاه و حداکثر 5 دستگاه مجهز به سیری پرداخت کند. با این حال، هنوز تأیید نهایی این توافق توسط قاضی باقی مانده است.

در صورت تأیید قاضی، این توافق شامل افرادی می‌شود که بین 17 سپتامبر 2014 تا 31 دسامبر 2024 در ایالات متحده صاحب یا خریدار محصولات اپل مانند آیفون، آیپد، اپل واچ، مک‌بوک، آی‌مک، هوم‌پاد، آی‌پاد تاچ یا اپل تی‌وی مجهز به سیری بوده‌اند. علاوه بر این، کاربران باید یک شرط مهم را نیز تأیید کنند: آن‌ها باید تحت سوگند اعلام کنند که به طور اتفاقی سیری را هنگام مکالمه‌ای که قصد داشتند خصوصی بماند فعال کرده‌اند.

مبلغ دقیق پرداختی به هر فرد به تعداد افرادی که درخواست وجه می‌کنند بستگی دارد. به عبارت دیگر، ممکن است مبلغ پرداختی به هر فرد کمتر از سقف 20 دلار در نظر گرفته شده باشد.

اقدام اولیه برای طرح شکایت جمعی علیه شرکت اپل در پی انتشار گزارشی در سال 2019 توسط روزنامه گاردین صورت پذیرفت. در این گزارش ادعا شده بود که پیمانکاران شخص ثالث اپل، در حین فعالیت روی کنترل کیفیت دستیار صوتی سیری، به طور منظم به اطلاعات محرمانه پزشکی، معاملات مربوط به مواد مخدر و حتی مکالمات خصوصی زوجین دسترسی پیدا می‌کردند.

با وجود آنکه سیری قرار بود تنها با استفاده از یک کلمه بیدارکننده خاص فعال شود، یک افشاگر اعلام کرد که فعال‌سازی‌های تصادفی این دستیار صوتی بسیار رایج بوده و حتی صداهایی مانند صدای زیپ نیز می‌توانستند باعث فعال شدن آن شوند. شرکت اپل در پاسخ به این ادعاها، ضمن اذعان به انتقال بخشی از ضبط‌های صوتی سیری به پیمانکاران شخص ثالث، عذرخواهی رسمی کرده و اعلام نمود که دیگر اقدام به ذخیره سازی این ضبط‌های صوتی نخواهد کرد.

در این پرونده حقوقی علیه شرکت اپل، افرادی از جمله یک نوجوان، ادعا کردند که آیفون‌های آن‌ها بدون دستور صریح و تنها با فعال شدن دستیار صوتی سیری، اقدام به ضبط مکالمات آن‌ها کرده‌اند. این اتفاقات گاه حتی بدون گفتن کلمه احضار سیری رخ داده است.

اپل تنها شرکتی نیست که درگیر چنین اتهامی است. گوگل و آمازون نیز از پیمانکاران خارجی برای گوش دادن به ضبط‌های صوتی کاربران، از جمله مواردی که به طور تصادفی ضبط شده‌اند، استفاده می‌کنند. در حقیقت، یک دعوی حقوقی مشابه نیز علیه گوگل در جریان است.

منبع خبر