• 2025-04-28
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

ویتامین D؛ کلید پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،بر اساس یک مطالعه جدید، ویتامین D علاوه بر فواید شناخته شده برای…
ویتامین D؛ کلید پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،بر اساس یک مطالعه جدید، ویتامین D علاوه بر فواید شناخته شده برای تقویت سلامت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن، در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ نیز تأثیر چشمگیری دارد.

این مطالعه که در نشریه «مواد مغذی» منتشر شده، از طریق فراتحلیل ۵۰ مطالعه پیشین انجام شده بر روی ۱.۳ میلیون نفر، به بررسی اثرات ویتامین D بر خطر ابتلا به سرطان، التهاب و عملکرد ایمنی بدن پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان داد که ویتامین D در پیشگیری از سرطان روده بزرگ و همچنین درمان آن نقشی اساسی ایفا می‌کند.


یانوش تاماش وارگا، نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه سملویس در بوداپست، توضیح داد که یافته‌های این تحقیق ارتباط قوی بین سطح ۲۵-هیدروکسی ویتامین D (فرم فعال ویتامین D) و نتایج مرتبط با سرطان را نشان می‌دهد. بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ که سطح ویتامین D پایین‌تری دارند، پیش‌آگهی ضعیف‌تری دارند.

مطالعه همچنین نشان داد که ویتامین D می‌تواند التهاب را کاهش دهد، به مرگ سلول‌های سرطانی کمک کند، رشد تومور را مهار کند و پاسخ ایمنی بدن را تقویت نماید. این اثرات به‌طور قابل توجهی بر تغییرات مولکولی و سلولی که منجر به تشکیل و رشد تومورهای روده بزرگ می‌شوند، تأثیرگذار است.


تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های ویتامین D می‌تواند علاوه بر پیشگیری از سرطان، میزان بقا و احتمال زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را در مراحل پیشرفته این بیماری افزایش دهد. البته دکتر وارگا تأکید کرد که میزان اثرگذاری ویتامین D به عواملی همچون دز مصرفی، وضعیت فردی بیمار و مدت زمان مصرف بستگی دارد.


یکی از محدودیت‌های اصلی این تحقیق این است که در مطالعات گنجانده‌شده، دزهای مختلف ویتامین D و بیماران در مراحل مختلف سرطان مورد استفاده قرار گرفته بودند. بنابراین، محققان پیشنهاد کرده‌اند که برای تعیین دز بهینه جهت اثربخشی درمان، تحقیقات بیشتری انجام شود.

دکتر مونیکا فکته، نویسنده اصلی مطالعه، به افرادی که در معرض خطر بالا برای ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند، توصیه کرد که سطح ویتامین D خود را تحت نظر داشته باشند و در صورت کمبود ویتامین D، روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد بین‌المللی مکمل مصرف کنند.


منبع اصلی ویتامین D، قرار گرفتن در معرض نور خورشید است، اما این ویتامین از طریق منابع غذایی مانند ماهی‌های چرب و برخی قارچ‌ها نیز تأمین می‌شود. برخی مواد غذایی غنی‌شده مانند شیر، آبمیوه‌ها و غلات نیز می‌توانند در تأمین این ویتامین مفید باشند.

این تحقیق بر اهمیت ویتامین D برای سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌ها، به‌ویژه سرطان روده بزرگ، تأکید دارد و نشان می‌دهد که تغییرات رژیم غذایی و مصرف مکمل‌های مناسب می‌تواند به بهبود وضعیت بیماران و پیشگیری از سرطان کمک کند.

منبع خبر

بیا تو صدا