• 2025-05-05
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

ویتامین A: مفید اما با احتیاط!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،ویتامین A که با نام علمی «رتینول» نیز شناخته می‌شود، یکی از ویتامین‌های…
ویتامین A: مفید اما با احتیاط!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،ویتامین A که با نام علمی «رتینول» نیز شناخته می‌شود، یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که نقش‌های مهمی در سلامت بدن ایفا می‌کند. این ویتامین به عملکرد صحیح سیستم ایمنی کمک می‌کند، در بینایی (به‌ویژه در نور کم) مؤثر است و سلامت پوست و بافت‌های داخلی بدن مانند مخاط بینی را حفظ می‌کند.

منابع غذایی ویتامین A:

این ویتامین به دو شکل در مواد غذایی یافت می‌شود:

رتینول (ویتامین A آماده): در منابع حیوانی مانند:

بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A): در منابع گیاهی رنگارنگ مانند:

بدن انسان بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می‌کند.

نیاز روزانه چقدر است؟

براساس توصیه متخصصان تغذیه:

خوشبختانه بدن می‌تواند ویتامین A اضافی را ذخیره کند، بنابراین نیازی نیست هر روز دقیقاً به این میزان برسید، اما دریافت منظم آن از طریق رژیم غذایی اهمیت دارد.

خطرات مصرف زیاد:

مصرف بیش از حد ویتامین A (بیش از ۱۵۰۰ میکروگرم در روز برای مدت طولانی) ممکن است باعث تضعیف استخوان‌ها و افزایش خطر شکستگی شود. این موضوع برای افراد مسن، به‌ویژه زنان، که در معرض پوکی استخوان هستند اهمیت بیشتری دارد.

همچنین، اگر به طور منظم جگر می‌خورید یا مکمل‌های مولتی‌ویتامین مصرف می‌کنید، احتمال دریافت بیش از حد ویتامین A افزایش می‌یابد. در این صورت باید مراقب باشید مقدار کل مصرف روزانه‌تان از ۱۵۰۰ میکروگرم بیشتر نشود.

هشدار برای زنان باردار:

مقادیر زیاد ویتامین A در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند. بنابراین، زنان باردار یا آن‌هایی که قصد بارداری دارند، باید از خوردن جگر و مصرف خودسرانه مکمل‌های حاوی ویتامین A خودداری کنند و حتماً با پزشک یا ماما مشورت نمایند.

منبع خبر

بیا تو صدا