- 2024-12-28
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
وضعیت نگرانکننده حوزه سلامت کشور، ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته دانشگاهها
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که در تالار شهدای دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: «حوزه سلامت کشور وضعیت خوبی ندارد و مشکلات مالی بسیاری وجود دارد. پرداختیها به پزشکان نیز بسیار کمتر از ۸ درصد کل اعتبارات است که سهم کمی برای این قشر زحمتکش محسوب میشود.» وی در ادامه تاکید کرد که این وضعیت باعث آسیب به سرمایه اجتماعی جامعه پزشکی میشود و باید به این قشر توجه ویژهای صورت گیرد.
بحران مالی در حوزه سلامت و وضعیت نامناسب دانشگاهها
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه صحبتهای خود از بدهی انباشته دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: «در حال حاضر بدهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۵ هزار میلیارد تومان آن تنها به دانشگاه اهواز اختصاص دارد.» رئیسی همچنین اضافه کرد که «اعتبارات بیمهها نیز به شدت کاهش یافته است و مشکلات پرداختی در این حوزه نیز وجود دارد.»
وی تصریح کرد که برخی استانها به ویژه خوزستان با مشکلات ویژهای در حوزه سلامت مواجه هستند که این وضعیت به دلیل مشکلات مالی و عقبماندگیهای گذشته ایجاد شده است. «باید توجه ویژهای به این استانها به ویژه خوزستان صورت گیرد.»
مسئولیت صنایع در بهبود سلامت عمومی
رئیسی در بخشی از سخنان خود به بار سنگین بیماریها در استان خوزستان اشاره کرد و گفت که «بسیاری از بیماریها در این استان به دلیل آلودگیهای ناشی از صنایع است.» وی افزود: «این صنایع باید مسئولیت اجتماعی خود را به درستی انجام دهند و به استانها و مردم پاسخگو باشند. آنها باید مسئولیت محلی خود را به خوبی اجرا کنند و به میزان آلودگی و مشکلاتی که ایجاد میکنند توجه داشته باشند.»
وی همچنین به وضعیت نامناسب رسیدگی صنایع به مسائل سلامت مردم پس از دوران جنگ اشاره کرد و گفت: «قبل از جنگ، این صنایع توجه بیشتری به مردم داشتند، اما پس از آن، وضعیت به گونهای رقم خورد که استان خوزستان که زمانی برخوردار بود، دچار عقبماندگی شد.»
ظرفیتهای عظیم خوزستان و نیاز به توجه بیشتر
رئیسی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان خوزستان، از جمله دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که اولین دانشگاه با اعتبار کشور بوده، گفت: «این استان از لحاظ اقتصادی نقش مهمی در کشور ایفا میکند و نیروی انسانی برجستهای دارد. بنابراین، باید حق مردم خوزستان داده شود و این استان نباید محروم بماند.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد که خوزستان از ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت برخوردار است و لازم است که دولت و نهادهای مختلف با توجه به پتانسیلهای این استان، در جهت بهبود وضعیت سلامت و رفاه عمومی مردم خوزستان اقدام کنند.
وضعیت بحرانی مالی در حوزه سلامت کشور و بدهیهای انباشته دانشگاهها، نیازمند توجه فوری و برنامهریزی مناسب است. همچنین مسئولیت اجتماعی صنایع در کاهش آلودگیها و بهبود سلامت عمومی در مناطق آسیبدیده مانند خوزستان باید در اولویت قرار گیرد تا از بحرانهای جدیتر جلوگیری شود.
ارسال دیدگاه