وزیر ارتباطات: دولت به اینترنت طبقاتی اعتقاد ندارد

ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، بار دیگر در مصاحبه‌ای تاکید کرد که دولت و وزارتخانه‌ی او…

ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، بار دیگر در مصاحبه‌ای تاکید کرد که دولت و وزارتخانه‌ی او به دنبال «توسعه عادلانه دسترسی به اینترنت برای تمام مردم» هستند و اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارند. هاشمی پیش از این نیز بارها این موضوع را مطرح کرده و باز هم بر آن تاکید دارد.

هاشمی پیش‌تر در یک موضع‌گیری صریح در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشته بود: «موضع صریح رئیس جمهور محترم در خصوص مخالفت با اینترنت طبقاتی و حق دسترسی همه به اینترنت، در تریبون عمومی و جلسات کاری مبین نظر و شیوه‌ی عملی دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات در این خصوص می‌باشد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «دولت و مجموعه وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد».

هاشمی امروز در ادامه واکنش‌های خود به اینترنت طبقاتی گفت:

اینترنت بایستی به صورت عادلانه در اختیار همگان قرار بگیرد و این را ما رسما اعلام کردیم. آقای دکتر پزشکیان این را رسما اعلام کردند. همه‌ی تلاش دولت هم بر این است که با ارتقای کیفیت ارتباطات بتواند خدمتی در شان مردم ارائه بدهد. ما در این خصوص البته چالش‌های فراوانی داریم، اما تلاش کردیم تا در دو بعد توسعه‌ی 5G و فیبر نوری بتوانیم سطح خدمات و رضایت همه شهروندان را بالا ببریم.

وزیر ارتباطات همچنین در پایان با رد این‌که اینترنت آزاد در اختیار قشر خاصی از شهروندان قرار گرفته است، افزود:

تردیدی که وجود دارد که مجموعه‌ای از یک امکان ویژه‌ای استفاده کند، دولت به این اعتقاد ندارد.

سخنگوی دولت چهاردهم نیز پیش از این اعلام کرده بود اینترنت طبقاتی در دستور کار دولت نیست. فاطمه مهاجرانی البته قبل‌تر خودش درباره میزان دسترسی برخی کسب‌وکارها به اینترنت مدعی شده بود که ممکن است خبرنگاران بتوانند به اینترنت «آزادتر» دسترسی داشته باشند تا وظیفه خود یعنی همان اطلاع‌رسانی را بهتر انجام دهند.

لازم به ذکر است که «اینترنت خبرنگاری» مدت‌هاست در دسترس برخی از خبرنگاران حوزه‌های مختلف قرار گرفته است. علی‌اصغر شفیعیان مدیر انصاف نیوز، مدتی پیش در ایکس نوشت:

من از ۹۶ یا ابتدای ۹۷ اینترنت خبرنگاری دارم؛ فقط هم خبرنگاران نیستند که دسترسی دارند و البته استقبال می‌کنم از گسترش آن به دیگر اقشار. امیدوارم گام بعدی، رفع کامل فیلترهای بیجا باشد؛ مثل واتساپ و گوگل‌پلی که با رفع فیلترشان بخشی از مشکل حل شد.

این‌طور به نظر می‌رسد که اگر دولت چهاردهم و وزیر ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارند بهتر است «اینترنت آزادتر» در دسترس برخی اقشار را هم برچینند تا شائبه‌ها در این‌باره کم‌تر شوند.

در عین حال، نیاز است دولتی که مدعی برچیدن بساط فیلترینگ و فیلترشکن‌ها بوده، به وعده‌های انتخاباتی و تبلیغاتی خود هر چه سریع‌تر عمل کند و ضمن افزایش کیفیت و سرعت اینترنت، محدودیت‌های بی‌جایی که باعث مشکلات فراوانی برای شهروندان، کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال و اکوسیستم فناوری کشور شده‌اند را بردارد.

وزیر ارتباطات خودش بارها گفته که استفاده فراگیر مردم از فیلترشکن‌ها، به ویژه فیلترشکن‌های رایگان باعث آلودگی شبکه و کاهش تاب‌آوری در برابر حملات سایبری شده است. از طرف دیگر، همه کارشناسان فناوری معتقدند که فیلترینگ گسترده باعث افزایش دسترسی کودکان و نوجوانان به محتوای نامناسب و غیراخلاقی شده است و «نگاه ما نباید به این مسئله همیشه فنی باشد» بلکه از منظر فرهنگی و اجتماعی نیز قابل تامل است.

 

منبع خبر