- 2025-01-19
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
واکاوی رواج پدیده مهاجرت در میان پزشکان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، مهاجرت پدیدهای چند عاملی است، اما این مسأله عمومی بوده و فقط مختص پزشکان نیست، بسیاری از گروههای دیگر نیز در حال مهاجرت هستند. تمامی گروههای مختلف جامعه، حتی افرادی که در رشتههای فنی و غیردانشگاهی تحصیل نکردهاند اما دارای مهارت قابلقبول هستند، به کشورهای مختلف مهاجرت میکنند.
کشورها به جذب افرادی که مهارت آموخته و خلاق هستند، توجه زیادی دارند. دلیل این امر کمبود نیروی کار متخصص و توانمند در سطح جهانی است؛ بنابراین طبیعی است که کشورهای مختلف تلاش میکنند این افراد را به کشور خود جذب کنند. کشورهای حاشیه خلیجفارس بهدلیل شرایط اقتصادی و درآمدی مناسب، جذابیت زیادی برای جذب همکاران از حوزههای مختلف پزشکی دارند. از سوی دیگر، پزشکان ایرانی و ارائهدهندگان خدمات سلامت در کشور ما دارای مهارتهای بالایی هستند و فاصله رفتوآمد به این کشورها نیز بر تمایل آنها برای مهاجرت به این مناطق میافزاید. همچنین ما شاهد عوامل مؤثری در دهههای گذشته هستیم که امروزه تأثیر آنها را بر مهاجرت میبینیم.
مهمترین این عوامل هم عدم نخبهگزینی، عدم بهگزینی، عدم شایستهسالاری و… است. اگر از بخشی از نخبگان کشور بپرسید مهمترین دلیل آنها برای مهاجرت چیست، احتمالا به این دغدغه اشاره میکنند که جایگاهشان در کشورکجاست و چطور میتوانند آیندهای مطمئن برای خود متصور شوند. بسیاری از آنها در یک نظام اداری غیرشایستهسالار نارضایتیهایی دارند. با این حال ارج و قربی که باید برای نخبگان و افراد تحصیلکرده قائل شویم، بهویژه در حوزه پزشکی، به اندازهای که لازم است،نیست و ما انتظار بیشتری از آنها داریم.
بنابراین این بخش انتظار دارد با توجه به زحمت و کارهایی که انجام میدهند وهمچنین ارزشی که دردنیا برای آنها قائل میشود، اززندگی وبهتری برخوردارشوند.موضوع بعدی هم مسأله اقتصادی ومعیشتی است که ازمهمترین دلایل برای مهاجرت و داشتن یک زندگی بهتر برای افراد است.درنتیجه با توجه به فشاری که جامعه وخانواده به این افراد واردمیکند،ترجیح میدهند که بهدنبال درآمد بیشتر و زندگی متناسب با میزان تحصیلات و توانمندیهایشان داشته باشند و اگر در داخل کشور چنین شرایطی برای آنها فراهم نشود، سعی میکنند که آن را در جای دیگری پیدا کنند و به مهاجرت شغلی یا جغرافیایی روی میآورند.
ارسال دیدگاه