هوش مصنوعی Recall مایکروسافت همچنان پتانسیل ثبت اطلاعات حساس شما را دارد

به نظر می‌رسد هوش مصنوعی Recall  مایکروسافت همچنان امکان ثبت اطلاعات حساس کاربران را دارد. در اوایل سال جاری، عرضه…
هوش مصنوعی Recall مایکروسافت همچنان پتانسیل ثبت اطلاعات حساس شما را دارد

به نظر می‌رسد هوش مصنوعی Recall  مایکروسافت همچنان امکان ثبت اطلاعات حساس کاربران را دارد.

در اوایل سال جاری، عرضه قابلیت Recall یا «حافظه تصویری» که به صورت خودکار از صفحه نمایش کاربران ویندوز 11 کوپایلوت پلاس اسکرین‌شات می‌گرفت، به دلیل نگرانی‌های جدی درباره امنیت اطلاعات کاربران به تعویق افتاد. اکنون که این قابلیت با برخی تغییرات در دسترس عموم قرار گرفته است، برخی کاربران همچنان نسبت به امنیت آن، به ویژه هنگام مشاهده اطلاعات مالی حساس، ابهاماتی دارند.

هوش مصنوعی Recall مایکروسافت همچنان اطلاعات را ثبت می‌کند

قابلیت Recall که ابتدا در اردیبهشت ماه معرفی شد و ماه گذشته در اختیار برخی کاربران آزمایشی قرار گرفت، از اوایل آذر برای تمامی کاربران نسخه بتای ویندوز اینسایدر با رایانه‌های کوپایلوت پلاس قابل استفاده است. با این حال، تحقیقات امنیتی اولیه نشان داده بود که دسترسی به داده‌های جمع‌آوری شده توسط این قابلیت به سادگی امکان‌پذیر است.

در نسخه جدید Recall، برای افزایش امنیت، تمامی داده‌ها رمزگذاری شده و دسترسی به آن‌ها تنها با احراز هویت از طریق ویندوز هلو امکان‌پذیر است. همچنین، سیستم به‌طور خودکار باید اطلاعات حساس مانند اطلاعات کارت‌های بانکی را شناسایی کرده و از ضبط آن‌ها جلوگیری کند.

با این حال، آزمایش‌های انجام شده توسط Avram Piltch از وب‌سایت Tom’s Hardware نشان می‌دهد که این فیلترهای امنیتی همچنان با مشکلاتی مواجه هستند. تنظیمات مربوط به فیلتر کردن اطلاعات حساس باید از ضبط هرگونه اطلاعات کارت اعتباری، چه در وب‌سایت‌ها و چه در اسناد، جلوگیری کند. اما در آزمایش‌های انجام شده، Recall موفق به ضبط اسکرین‌شات از یک سند متنی حاوی شماره کارت اعتباری و حتی یک فایل PDF وام جعلی است. حتی یک صفحه وب ساختگی که به طور خاص برای آزمایش این قابلیت طراحی شده بود و شامل یک فیلد برای وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری بود نیز توسط Recall اسکرین‌شات گرفته شد.

گزینه حذف Recall در ویندوز 11

این به معنای آن نیست که غملکرد فیلتر مشکلی دارد. به گفته Piltch، این ویژگی توانست از گرفتن اسکرین‌شات در دو سایت پرداخت آنلاین که او آزمایش کرده بود، جلوگیری کند. مایکروسافت اخیرا در یک پست وبلاگی اعلام کرد که کاربران می‌توانند وب‌سایت‌های خاصی را انتخاب کنند که Recall از آن‌ها اسکرین‌شات نگیرد.

در هرحال، اگر این هوش مصنوعی بتواند برخی از سایت‌های تجاری را تشخیص دهد، ممکن است نتواند همه اطلاعات کارت اعتباری را شناسایی کند. هرچند تمامی اسکرین‌شات‌ها پشت یک لایه امنیتی ویندوز هلو قفل می‌شوند، اما این ویژگی همچنان یک مسیر بالقوه برای دسترسی افراد مخرب به اطلاعات حساس است.

هوش مصنوعی Recall مایکروسافت هنوز یک ویژگی اختیاری است و هنگام نصب نسخه اینسایدر ویندوز، به‌طور پیش‌فرض غیرفعال است. این ویژگی در مرحله بتا قرار دارد، بنابراین بروز مشکلات اجتناب‌ناپذیر هستند. مایکروسافت در پست وبلاگی خود به کاربران اطلاع داده بود که اگر نسخه 26120.2415 را پس از نصب نسخه بتای ویندوز نصب کنند، این ویژگی هیچ اسکرین‌شاتی را ذخیره نخواهد کرد.

البته هیچ‌کدام از رایانه‌های کوپایلوت پلاس به مدل‌های هوش مصنوعی مجهز نیستند و شما باید آن‌ها را پس از ثبت‌نام در نسخه اینسایدر دانلود کنید. با این‌حال، دانستن این موضوع که همه فعالیت آنلاین شما به‌طور مداوم توسط Recall ضبط می‌شود، کمی عجیب است. اما شاید تعجب‌آورتر این باشد که مایکروسافت قصد داشت این قابلیت را شش ماه پیش بدون این همه تنظیمات دقیق منتشر کند.

منبع خبر