نفع بن‌سلمان از میانجی‌گری میان ایران و آمریکا

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با علی بیگدلی یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند برای…
نفع بن‌سلمان از میانجی‌گری میان ایران و آمریکا

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با علی بیگدلی

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند برای بن‌سلمان نیز مفید باشد زیرا عربستان بیشترین سرمایه‌گذاری را در منطقه انجام می‌دهد‌.

نفع بن‌سلمان از میانجی‌گری میان ایران و آمریکا

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه‌نیوز – به تازگی سی‌ان‌ان اعلام کرده که با خبر شده است عربستان با محوریت بن‌سلمان آمادگی ایفای نقش میانجی‌گری میان ایران و آمریکا را دارد. حالا پرسش آن است که آیا عربستان در موقعیت میانجی‌گری میان ایران و آمریکا قرار دارد؛ چه از نظر روابط فی‌مابین با ایران و چه از نظر تأثیر بر دولت دونالد ترامپ.

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «محمد بن‌سلمان در خاورمیانه موقعیت خاصی دارد. او روابط نزدیکی با آمریکا، روسیه، ژاپن و کره جنوبی برقرار کرده است و سیاست‌مداری موفق محسوب می‌شود. پوتین و ترامپ نیز موافقت کرده‌اند که در ریاض دیدار کنند که نشان‌دهنده موقعیت خاص عربستان در دوره کنونی است. ایران هم نیم نگاهی به ظرفیت میانجی‌گری عربستان دارد و شاید سفر آقای عراقچی به عمان بی‌ارتباط با این موضوع نباشد. در مجموع به نظر می‌رسد که بن‌سلمان توانایی میانجی‌گری میان ایران و آمریکا را دارد».

او ادامه داد: «واقعیت این است که ترامپ در صورتی که نتواند با طرف مقابلش به نتیجه برسد، سیاست فشار را در پیش می‌گیرد. همین وضعیت را در قبال اتحادیه اروپا نیز پیاده کرده است و تنها استثنا در این زمینه، پوتین است که به دلیل توانمندی‌های هسته‌ای روسیه، در جایگاه متفاوتی قرار دارد و ترامپ سعی می‌کند با او به نحوی کنار بیاید».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «منطقه خاورمیانه یکی از ثروتمندترین مناطق جهان است و حدود ۴۵ درصد انرژی نفت و گاز دنیا را تأمین می‌کند؛ بنابراین برقراری امنیت در آن ضروری است. منطقه باید به سمت آرامش بیشتری حرکت کند، چراکه غربی‌ها نیز تمایل دارند در اینجا سرمایه‌گذاری کنند. کشورهای غربی با مشکلات اقتصادی و تورم مواجه هستند؛ برای مثال، فرانسه با کاهش ۹ درصدی اشتغال روبه‌رو شده است. به همین دلیل می‌توان دریافت که غربی‌ها تمایل زیادی برای حضور اقتصادی در کشورهای منطقه دارند».

بیگدلی در پایان گفت: «توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند برای بن‌سلمان نیز مفید باشد زیرا عربستان بیشترین سرمایه‌گذاری را در منطقه انجام می‌دهد و شواهدی نشان می‌دهد که این کشور در حال تغییر مسیر به سوی مدرنیزاسیون است. عربستان با قطر در زمینه میانجی‌گری تفاوت‌های اساسی دارد زیرا عربستان به‌ نوعی رهبر کشورهای حوزه خلیج فارس است که قطر چنین موقعیتی را ندارد».

منبع خبر