• 2025-10-20
  • 1 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

نان کامل در تهران کمیاب است؛ چرا نانوایی‌ها از تولید آن امتناع می‌کنند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به فقدان…

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به فقدان نانوایی‌های عرضه‌کننده نان کامل در تهران، تأکید کرد که این نوع نان می‌تواند بخش زیادی از نیازهای پروتئینی مردم را تأمین کند. دکتر سیدحسن امامی‌رضوی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: “در پایتخت، مردم برای دسترسی به نان کامل ناچارند به سوپرمارکت‌هایی مراجعه کنند که نان را از دیگر شهرها به تهران می‌آورند، اما این نان‌ها معمولاً بیات و خشک هستند و برای مصرف بی‌کیفیت به نظر می‌رسند.”

مقاومت صنفی در برابر نان کامل

دکتر امامی‌رضوی با اشاره به مقاومت‌هایی که در برابر تولید نان کامل در تهران وجود دارد، اظهار کرد: “بسیاری از نانوایان به دلیل تعارض منافع و دغدغه‌های اقتصادی از تولید نان کامل امتناع می‌کنند. فرآیند تولید نان کامل زمان‌بر و پرهزینه‌تر از نان‌های معمولی است و برخی نانوایان آن را برای خود به‌صرفه نمی‌دانند.”

او افزود: “متأسفانه این مقاومت‌ها موجب شده که دسترسی به نان کامل در پایتخت محدود شود و مردم از خرید نان کامل و تازه محروم شوند.”

راه‌حل‌هایی برای تولید نان کامل

دکتر امامی‌رضوی در ادامه به جلسات برگزار شده برای بررسی تولید نان کامل اشاره کرد و گفت: “در جلسه‌ای با وزارت کشور پیشنهاد شد که قیمت نان کامل در مناطق مختلف تهران با توجه به قدرت خرید مردم متفاوت باشد. در مناطق جنوبی تهران که اجاره بها ارزان‌تر است، می‌توان نان کامل را با قیمت کمتری عرضه کرد.”

وی همچنین تصریح کرد که در صورت تأمین اقتصاد نانوایان، تولید نان کامل رونق بیشتری خواهد گرفت. “با افزایش تقاضا برای آرد کامل، کارخانه‌ها نیز برای تولید آرد کامل بیشتر خواهند شد. در حال حاضر ۱۴۰ کارخانه مجوز تولید آرد کامل دارند که ۸۰ مورد از آن‌ها فعال هستند.”

آگاهی بخشی به مردم درباره نان کامل

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور همچنین به مسئله ذائقه مردم و نگرانی‌های آن‌ها از مصرف نان کامل اشاره کرد و گفت: “اقناع مردم برای مصرف نان کامل زمان‌بر است، زیرا نان سفید به طور معمول خوش‌طعم‌تر است. اما باید به مردم آموزش داده شود که نان کامل از نظر سلامت بسیار مفیدتر است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای نان‌های سفید باشد.”

آگاهی در مورد سبوس‌گیری نان‌ها

دکتر امامی‌رضوی به باورهای اشتباه مردم درباره نان‌ها اشاره کرد و گفت: “مردم تصور می‌کنند که نان‌های لواش و تافتون بیشترین سبوس‌گیری را دارند، در حالی که بیشترین سبوس‌گیری در نان بربری صورت می‌گیرد، که حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد سبوس‌گیری دارد.” او افزود که مردم باید درباره میزان سبوس‌گیری نان‌ها و تأثیر آن‌ها بر سلامتی آگاه باشند تا بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند.

مقاومت‌های صنفی و مشکلات اقتصادی تولید نان کامل در تهران باعث شده که مردم پایتخت نتوانند به راحتی به این نان سالم و مفید دسترسی پیدا کنند. به گفته دکتر امامی‌رضوی، برای حل این مشکل، باید مطالبه عمومی برای عرضه نان کامل در تهران افزایش یابد و نهادهای مربوطه راهکارهایی برای تولید و عرضه این نان پیدا کنند.

منبع خبر