نانِ گران، نانِ خشک گران‌تر!/ پشت پرده رانت و چند نرخی شدن نان چه خبر است؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری‌آنلاین، حمیدرضا رستگار در نشست خبری با تاکید بر لزوم ارتقای کیفیت نان…

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری‌آنلاین، حمیدرضا رستگار در نشست خبری با تاکید بر لزوم ارتقای کیفیت نان اظهار داشت: بخشی از کیفیت نان به تجهیزات مورد استفاده نانوایان و بخشی دیگر به کیفیت آرد بازمی‌گردد. وی از مردم خواست در مصرف نان دقت کنند تا شاهد هدررفت و دورریز آن نباشیم.

وی با اشاره به اینکه دولت بیشترین سهم یارانه را به حوزه نان اختصاص داده است، افزود: این یارانه باید به انتهای زنجیره تولید و مصرف برسد.

رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه برای حذف رانت، نان باید تک‌نرخی شود، گفت: چند نرخی بودن نان، نظارت و بازرسی دقیق را دشوار می‌کند، زیرا بخشی از نانوایی‌ها آزادپز و بخشی دیگر دولتی هستند.

رستگار با اشاره به قیمت بالاتر نان خشک نسبت به نان تازه گفت: متاسفانه برخی نان دولتی را به تعداد بالا خریده و آن را برای فروش به عنوان غذای دام خشک می‌کنند و با قیمت بالاتر می‌فروشند که این موجب هدررفت منابع می‌شود.

رئیس اتاق اصناف تهران در خصوص اینکه گفته می‌شود با خروج اجباری اتباع افغان، حدود ۶ درصد از مصرف نان کاهش یافته است، گفت: نان غذای اصلی مردم ماست. همان‌طور که آب نیاز همگان است، نان نیز چنین جایگاهی دارد. البته بخشی از جامعه از نظر معیشتی ضعیف‌تر است و باید تدبیری برای آنها اندیشید و طبق بررسی‌های ما مصرف نان اتباع نیز بالاست؛ البته اتباع نیز مهمان ما هستند، اما باید با حساب و کتاب به آنها خدمات داد.

وی همچنین تأکید کرد: نانوا موظف است نرخ نان را در محل نصب کند. این یک فرهنگ و مطالبه عمومی است و مردم نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند. اگر گزارشی دارید، حتماً به ما ارائه دهید تا رسیدگی کنیم.

منبع خبر