- 2025-06-02
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- سلامت
میوههای ممنوعه تابستانی برای بیماران دیابتی؛ چه بخورند و چه نخورند؟

به گزار سلامت نیوز به نقل از مهر،با فرا رسیدن فصل تابستان، مصرف میوههای تازه و آبدار افزایش مییابد، اما برای بیماران دیابتی، انتخاب و زمان مصرف میوهها اهمیت ویژهای دارد. سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه، به نکات کلیدی تغذیه بیماران دیابتی و کودکان در هوای گرم تابستان اشاره کرد.
وی گفت: «برای افراد دیابتی، توصیه میشود میوهها حداقل ۲.۵ تا ۳ ساعت پس از وعده غذایی اصلی مصرف شوند. میوههایی مانند موز، انگور، هندوانه، خربزه و طالبی به دلیل میزان بالای قند، باید محدود شوند. هر واحد میوه معادل نصف موز یا یک لیوان پر از خربزه در نظر گرفته میشود.»
کشاورز ادامه داد: «میتوان بعد از فاصله زمانی مناسب از مصرف اولین میوه، میوه دوم را نیز مصرف کرد، اما نباید میوههای زیاد را بهطور همزمان خورد. همچنین، اگر فاصله بین شام و خواب کمتر از دو ساعت باشد، توصیه نمیشود قبل از خواب میوه مصرف شود.»
این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در کودکان و سالمندان در فصل تابستان، افزود: «مصرف غذاهای سبک مانند آبپز، بخارپز و جوجه کبابی به همراه پرهیز از غذاهای چرب و پرسس، برای حفظ سلامت بدن ضروری است. همچنین آش و سوپهایی که دارای سبزیجات فراوان هستند، منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و نمکهای مورد نیاز بدن به شمار میروند.»
او تأکید کرد: «سبزی خوردن و سالاد بدون سس اما با آب لیمو جایگاه ویژهای در سفره تابستانی دارند، زیرا فیبرها و رنگدانههای موجود در آنها به حفظ سلامت کمک میکنند.»
کشاورز در پایان با اشاره به روند نگرانکننده افزایش چاقی کودکان طی ۴۰ سال اخیر، گفت: «رعایت اصول تغذیه سالم و محدود کردن مصرف فستفودها و غذاهای سنگین، برای پیشگیری از چاقی و مشکلات متابولیکی ضروری است.»
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه