معرفی فیلم «پیرپسر»؛ داستان، بازیگران و هرآنچه باید بدانید + تیزر

فیلم «پیرپسر» یکی از فیلم‌های پرحاشیه و پر سروصدا در جشنواره فیلم فجر امسال بود. این فیلم در سال ۱۴۰۰…
معرفی فیلم «پیرپسر»؛ داستان، بازیگران و هرآنچه باید بدانید + تیزر

فیلم «پیرپسر» یکی از فیلم‌های پرحاشیه و پر سروصدا در جشنواره فیلم فجر امسال بود. این فیلم در سال ۱۴۰۰ تولید شد اما تا امسال مجوز اکران در جشنواره را به دست نیاورد. در این مطلب از مجله اکالا، به معرفی فیلم پیرپسر می‌پردازیم، با بازیگران فیلم آشنا می‌شویم، نقدها و نظرات درباره آن را می‌خوانیم و در نهایت تیزر آن را تماشا خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.

معرفی فیلم« پیرپسر»

معرفی فیلم« پیرپسر»

تاریخ اکران: بهمن ۱۴۰۳کارگردان: اکتای براهنینویسنده: اکتای براهنیتهیه کننده: بابک حمیدیانژانر: دلهره‌آور، روانشناختیمدت زمان فیلم: ۱۹۰ دقیقه

خلاصه داستان

فیلم پیرپسر، دومین فیلم اکتای براهنی است که زبانی استعاری و نمادین دارد. این فیلم زندگی دو پسر به همراه پدر مستبدشان را به تصویر می‌کشد؛ روابط این پدر و فرزندان که در یک ساختمان دو طبقه زندگی می‌کنند، هیچ شباهتی به روابط پدر و پسری عادی ندارد. این رابطه زمانی پیچیده‌تر می‌شود که رعنا به عنوان مستاجر وارد ساختمان آن‌ها می‌شود.

فیلم «پیرپسر» جایزه بهترین فیلم را از پنجاه‌ و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم روتردام دریافت کرد. در بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم ترانسیلوانیا هم این فیلم برای بهترین عملکرد و اجرای بازیگران مورد تقدیر و توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: معرفی فصل ۵ جوکر ۲ (مهمانان و حواشی‌ها)

تیزر فیلم «پیرپسر»

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

بازیگران فیلم «پیرپسر»

لیلا حاتمی حامد بهداد حسن پورشیرازی محمد ولی‌زادگان محمدرضا داوودنژاد بابک حمیدیان

حواشی فیلم «پیرپسر»

حواشی فیلم «پیرپسر»
اکتای براهنی فرزند ارشد رضا براهنی، ادیب، منتقد و شاعر ایرانی است. ردپای تحلیل‌ها و زبان استعاری آثار رضا براهنی را می‌توان در فیلم پیرپسر، که دومین فیلم اکتای براهنی است، مشاهده کرد. لازم به ذکر است که هر دو فیلم اکتاب براهنی، نزدیکی زیادی به ادبیات روسیه دارند و در آن‌ها می‌توان ارجاعات زیادی را به ادبیات این کشور دید.

حسام ناصری که نام او را پیش از این در آثار علیرضا قربانی دیده بودیم، آهنگ‌سازی این فیلم را بر عهده گرفته است. موسیقی این فیلم به خوبی توانسته بازتاب‌دهنده فضای عاشقانه و همزمان پرتنش این فیلم باشد. هنوز خبری رسمی درباره مجوز انتشار عمومی این فیلم منتشر نشده است.

پیرپسر اجازه ورود در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر را پیدا نکرد، با این حال توجه منتقدان بسیار زیادی را در اکران تک سانس خود، به خود جلب کرد.

یکی دیگر از حواشی فیلم پیرپسر درگیری لفظی پرویز جاهد و اکتای براهنی پس از نقد جاهد به مدت زمان فیلم به وجود آمد. این درگیری به شدت بالا گرفت و باعث شد دیگر افراد نیز وارد این دعوای لفظی شوند.

نقد و بررسی فیلم «پیرپسر»

نقد و بررسی فیلم «پیرپسر»
همان‌طور که اشاره شد، فیلم پیرپسر در جشنواره فیلم فجر امسال درخشید و نظر منتقدین زیادی را به خود جلب کرد. در ادامه با بعضی از نقاط قوت و ضعف فیلم از دیدگاه منتقدان آشنا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم «برف آخر» + تیزر

نقاط قوت

فیلم پیرپسر از نظر منتقدان یک فیلم در نقد پدرسالاری است. این فیلم نشان می‌دهد نه‌تنها زنان، بلکه خود مردان هم قربانی پدرسالاری هستند. این نکته می‌تواند این فیلم را در ذهن کمی نزدیک به کتاب تاریخ مذکر رضا براهنی کند. البته این فیلم تحلیلی از تاریخ پدرسالاری نیست بلکه در نهایت تبدیل به نبردی بین خیر و شر می‌شود.

شروع فیلم فوق‌العاده است و با ریتم خوبی فضای فیلم را به بیننده معرفی می‌کند. این فیلم فقط درباره اجتماع و تاریخ نیست بلکه جلوه‌ای متفاوت از زیست به عنوان انسان را به تصویر می‌کشد.

این فیلم از نظر بسیاری از منتقدان به یادماندنی‌ترین و متفاوت‌ترین اثر جشنواره فیلم فجر امسال بود. رعنا آزادی‌ور، بازیگر و رضا صائمی، منتقد سینما، بازی حسن پورشیرازی را در این فیلم ستایش کرده و میخکوب‌کننده توصیف کرده‌اند.

نقاط ضعف

سفر شخصیت‌ها و تغییرات کاراکتر آن‌ها در طول فیلم به نظر بعضی از منتقدین غیرواقع گرایانه و غیرقابل باور است. داستان‌های فرعی نیز به خوبی نتوانسته‌اند به بهبود قصه و سفر شخصیتی کاراکترها کمک کنند. مدت زمان فیلم نیز از نظر برخی از منتقدین، مانند پرویز جاهد، طولانی‌تر از میزان لازم است.

 

در این مطلب از بخش سبک زندگی مجله اکالا به معرفی فیلم «پیرپسر» اکتای براهنی پرداختیم. آیا شما این فیلم را تماشا کرده‌اید؟ نظرات خود را درباره این فیلم با ما و دیگر خوانندگان مجله اکالا در میان بگذارید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر