مصرف این میوه‌ها کبد را نابود می‌کند

به گزارش اقتصاد آنلاین ، کارشناسان تغذیه هشدار می‌دهند که زیاده‌روی در مصرف میوه‌های پرفروکتوز مانند سیب، گلابی و انبه…

به گزارش اقتصاد آنلاین ، کارشناسان تغذیه هشدار می‌دهند که زیاده‌روی در مصرف میوه‌های پرفروکتوز مانند سیب، گلابی و انبه یا نوشیدن آب‌میوه‌های صنعتی و خانگی، ممکن است به مرور زمینه‌ساز تجمع چربی در کبد و بروز کبد چرب غیرالکلی شود.

مصرف میوه؛ مفید، اما محدود

یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به هرم غذایی ایران گفت: مصرف روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه برای افراد سالم کافی است و بیش از این مقدار توصیه نمی‌شود. او افزود: تفاوت زیادی میان میزان مجاز مصرف میوه در افراد سالم و مبتلایان به دیابت وجود ندارد.

میوه‌ها منبع خوبی از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند و می‌توانند در کنترل قند خون نقش مفیدی داشته باشند، اما از آن‌جا که حاوی کربوهیدرات‌اند، افراط در مصرف آنها باعث افزایش قند خون می‌شود؛ بنابراین در بیماران دیابتی بهتر است چند نوع میوه به‌صورت هم‌زمان مصرف نشود.

میوه‌هایی که خطر کبد چرب را افزایش می‌دهند

قند اصلی موجود در میوه‌ها فروکتوز است. دریافت زیاد فروکتوز در بدن می‌تواند به تری‌گلیسیرید تبدیل شود و در بلندمدت احتمال بروز کبد چرب را بالا ببرد.

میوه‌هایی مانند سیب (به‌ویژه آب سیب)، گلابی، انبه و همچنین آب‌میوه‌های صنعتی و خانگی در صورت مصرف زیاد، از مهم‌ترین عوامل افزایش خطر تجمع چربی در کبد به‌شمار می‌روند.

میوه‌هایی که قند خون را سریع بالا می‌برند

میوه‌هایی با شاخص گلیسمی بالا مثل انگور، انبه، خرما، خربزه، انجیر خشک، موز بسیار رسیده و هندوانه، قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و می‌توانند باعث تشدید دیابت یا افزایش تری‌گلیسیرید شوند.

توصیه می‌شود در طول روز حداکثر یک واحد از این گروه میوه‌ها مصرف شود. همچنین همراه کردن میوه با سبزیجاتی مانند خیار یا هویج خام باعث می‌شود افزایش قند خون ملایم‌تر باشد.

 مراقب میوه‌های پرپتاسیم باشید

برخی میوه‌ها از جمله موز، طالبی، پرتقال و زردآلو (تازه یا خشک) حاوی پتاسیم بالایی هستند.

در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه یا مشکلات قلبی، مصرف زیاد این میوه‌ها می‌تواند منجر به افزایش پتاسیم خون و آریتمی قلبی شود.

همچنین میوه‌های خشک اگرچه مفیدند، اما به‌دلیل غلظت بالای قند و کالری باید با احتیاط مصرف شوند. برای مثال، یک قاشق کشمش یا دو عدد انجیر خشک معادل یک واحد میوه است.

باور‌های اشتباه درباره آبلیمو و آبغوره

برخلاف برخی ادعا‌های طب سنتی، شواهد علمی کافی برای تأثیر قطعی آبلیمو و آبغوره در کاهش قند خون وجود ندارد.

این دو ماده قند قابل‌توجهی ندارند و جزو واحد میوه محسوب نمی‌شوند، اما مصرف بیش از حد آنها نیز توصیه نمی‌شود.

آیا لیموترش قند بالایی دارد؟

یکی از باور‌های اشتباه در میان مردم، پرقند بودن لیموترش است.

در حالی‌که در هر ۱۰۰ گرم لیموترش تنها ۲ تا ۳ گرم قند وجود دارد و به‌دلیل داشتن ویتامین C و فیبر، قند خون را به‌آرامی تغییر می‌دهد؛ بنابراین بیماران دیابتی می‌توانند در حد متعادل از لیموترش استفاده کنند.

منبع خبر