مروری بر بازی‌های خنثی و یکنواخت مهران مدیری در سریال‌های خانگی به بهانه حضور در سریال «تاسیان» | خاطرات رفته برباد

سریال «تاسیان» در حالی به قسمت پایانی خود نزدیک شده است که برخلاف انتظارات کاراکتر «دکتر رجب‌زاده» با نقش‌آفرینی مهران…
مروری بر بازی‌های خنثی و یکنواخت مهران مدیری در سریال‌های خانگی به بهانه حضور در سریال «تاسیان» | خاطرات رفته برباد

سریال «تاسیان» در حالی به قسمت پایانی خود نزدیک شده است که برخلاف انتظارات کاراکتر «دکتر رجب‌زاده» با نقش‌آفرینی مهران مدیری، حضوری کاملا حاشیه‌ای در خط روایت آن داشت و بعید است در قسمت پایانی هم شاهد چرخش خاصی درباره کمیت و کیفیت این حضور باشیم؛ به بهانه عملکرد مدیری در این سریال، مروری‌بر نقش‌آفرینی‌های او در سریال‌های خانگی طی سال‌های اخیر کرده‌ایم و در قیاس با کارنامه او در حوزه برنامه‌سازی و اجرا، این سوال را طرح کرده‌ایم که اساسا دلیل اصرار مهران مدیری برای بازیگری چیست؟

به گزارش فیلم‌نیوز، واقعیت این است که مهران مدیری، با تمام فرازوفرودهایی که به‌خصوص در یک دهه اخیر در فضای ارتباطی خود با جامعه مخاطبانش تجربه کرده است، همچنان جزو چهره‌های مهم و تأثیرگذار در فضای هنری محسوب می‌شود و هنوز هم کوچک‌ترین اقدامات و پروژه‌هایش خیلی زود در کانون توجه قرار می‌گیرد. شاید اگر چنین جایگاهی نداشت، با این وسواس انتخاب‌ها و عملکردش در سال‌های اخیر را زیر ذره‌بین نمی‌بردیم.مدیری که بنابر آخرین خبرها به تازگی سریال «شیش ماهه» را مقابل دوربین برده تا بالاخره شاهد بازگشت رسمی‌اش به قاب تلویزیون باشیم، در سال‌های اخیر، از چهره‌های فعال در شبکه خانگی بوده و علاوه‌بر کارگردانی و اجرا، در شمار قابل‌توجهی از سریال‌های هم ایفای نقش داشته است.

مدیری که پیش‌تر در نشست رسانه‌ای فیلم «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، صراحتا عملکرد خود به‌عنوان بازیگر در آن فیلم را «افتضاح» توصیف کرده بود، در سال‌های اخیر هنوز نتوانسته است شمایل حرفه‌ای خود به‌عنوان «بازیگر» را ترمیم کند و به‌نظر می‌رسد مخاطب همچنان او را در مقام کارگردان و بیش از آن مجری، بیشتر می‌پسندد. به‌طور نمونه در همین بازه زمانی مورد اشاره، مهران مدیری در دو برنامه خانگی «اسکار» و «گل‌یاپوچ» به‌عنوان میزبان و مجری حضور درخشانی داشت اما هیچ‌یک از نقش‌آفرینی‌هایش نتوانست به یک اتفاق در کارنامه‌اش تبدیل شود. به بهانه پخش قسمت‌های پایانی سریال «تاسیان» مروری کوتاه بر کارنامه بازیگری مهران مدیری در سریال‌های خانگی از ابتدای دهه 1400 تا به امروز داشته‌ایم.

کامران کامروا | دراکولا | 1400

مهران مدیری در سریال «تاسیان» به مانند بازی‌های اخیرش در سریال‌های شبکه خانگی کم فروغ ظاهر شد.مدیری در سریال «دراکولا» نتوانست موفقیت سریال «هیولا» را تکرار کند.

مهران مدیری که قریب به دو دهه پیش با سریال «قهوه تلخ» یکی از پیشگامان ورود به جریان سریال‌سازی خانگی بود، پس از سال‌ها با سریال «هیولا» توانست موفقیت دیگری را در این مدیوم کسب کند و به پشتوانه توفیق همین سریال بود که فصل دوم داستان آن را با نام «دراکولا» در سال 1400 مقابل دوربین برد.

درباره داستان؛ داستان‌ «دراکولا» در ادامه همان روایت «هیولا» آغاز می‌شد اما این‌بار خانواده کامروا پررنگ‌تر از خانواده شرافت، در مرکز داستان قرار داشتند. فضای کلی داستان همچنان مرتبط با فسادهای اقتصادی کلان کامروا بود و بخش زیادی از بار کمدی فیلم هم بردوش دیالوگ‌ها و تک‌موقعیت‌هایی بود که با ارجاع به واقعیت‌های بیرونی تلاش در بازنمایی فساد اقتصادی در کشور داشت.

درباره نقش؛ مهران مدیری که در «هیولا» و در کنار فرهاد اصلانی به‌عنوان بازیگر نقش اصلی، ایفاگر نقش کاراکتر کامران کامروا بود، ادامه همین نقش در «دراکولا» را هم خودش ایفا کرد. عملکرد مدیری در مقام بازیگر و کارگردان در این مجموعه قابل قبول بود اما در مجموع این سریال نتوانست موفقیت نسبی «هیولا» را تکرار کند. بازی مدیری در این نقش، تفاوت چندانی با نقش‌آفرینی‌های مشابهش در دیگر آثار خود نداشت اما همچنان موردتوجه قرار گرفت و بریده‌هایی از آن هم همچنان در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود.

جهانگیر روزبه | خاتون | 1400

مهران مدیری در سریال «تاسیان» به مانند بازی‌های اخیرش در سریال‌های شبکه خانگی کم فروغ ظاهر شد.تلاش مدیری در «خاتون» هم به سرانجام نرسیده بود.

سریال «خاتون» اولین تجربه سریال‌سازی تینا پاکروان در شبکه نمایش خانگی بود که به‌پشتوانه درخشش بازیگران اصلی‌اش همچون نگار جواهریان و اشکان خطیبی عملکرد موفقی در زمینه جذب مخاطب داشت. «روزی روزگاری ایران» عنوان فرعی این سریال بود که بعدتر پاکروان برپایه همین عنوان فرعی، سریال «تاسیان» را هم ساخت که وجه اشتراک‌شان روایت داستان با پس‌زمینه‌ای از تاریخ معاصر است.

درباره داستان؛ محور اصلی روایت «خاتون» داستان زندگی عاشقانه دختری بختیاری به نام خاتون و یک جوان نظامی به‌نام شیرزاد در خطه شمال بود. زندگی آن‌ها درست در مقطع تجاوز شوروی به خاک ایران، دست‌خوش اتفاقاتی می‌شود که به جدایی و تقابل‌شان می‌انجامد. تحولات سیاسی و اجتماعی در آن مقطع از تاریخ، تأثیر مستقیمی بر سرنوشت کاراکترها و به‌طور خاص «خاتون» دارد.

درباره نقش؛ یکی از کاراکترهای فرعی اما مهم در داستان «خاتون»، جهانگیر روزبه است. او در واقع دایی خاتون است و به‌وجود گرایش‌ها و وابستگی‌های سیاسی خود، در مقطعی تصمیم به حمایت و پشتیبانی از خواهرزاده فراری خود می‌گیرد. او از چهره‌های سرمایه‌دار نزدیک به انگلیسی‌هاست که بابت درگیر شدن با ماجرای فرار خاتوان، هزینه زیادی را هم متحمل می‌شود. مهران مدیری در ایفای نقش جهانگیر روزبه عملکرد قابل‌قبولی داشت اما به‌عنوان یک نقش‌ جدی، نتوانست نقش‌آفرینی‌های کمدی کارنامه‌اش در سال‌های دورتر را پشت‌سر بگذارد.

بیوک | پدر گواردیولا | 1402

مهران مدیری در سریال «تاسیان» به مانند بازی‌های اخیرش در سریال‌های شبکه خانگی کم فروغ ظاهر شد.مدیری در «پدر گواردیولا» بازی اغارق شده‌ای داشت.

یکی از سریال‌هایی شکست‌خورده در شبکه خانگی که با وجود حضور چهره‌های متعدد در ترکیب بازیگران اصلی هیچ توفیقی در زمینه جذب مخاطب به دست نیاورد همین سریال «پدر گواردیولا» بود. سریالی که اولین و تنها تجربه سریال‌سازی سعید نعمت‌اله در شبکه نمایش خانگی بود و به‌عنوان محتوایی رایگان در پلتفرم نوپای «تماشاخونه» عرضه شد.

درباره داستان؛ کاراکتر اصلی روایت سریال، به‌پشتوانه سال‌های درخشش در میدان فوتبال، به نام «گورادیولا» به شهرت رسیده بود و حالا به‌دلیل اشتباهی زندگی شخصی و اجتماعی‌اش به تباهی رفته و همه داشته‌هایش را از دست داده است. این کاراکتر با بازی حمید فرخ‌نژاد که نامش اسماعیل است، تلاش دارد برای نجات خانواده، بخشی از اشتباهات گذشته‌اش را جبران کند اما گذشته به راحتی دست از سر او برنمی‌دارد.

درباره نقش؛ مهران مدیری در این سریال ایفاگر یکی از نقش‌های مکمل به‌‌نام «بیوک» است. نقشی نخراشیده و بی‌قواره که یک خلاف‌کار سابقه‌دار است و در روایت داستان سریال تبدیل به رقیب عشقی گواردیولا می‌شود. نقش‌آفرینی اغراق‌شده و نچسب مهران مدیری، نه فقط در مختصات این سریال که در کلیت کارنامه بازیگری او، یک شکست تمام‌عیار را رقم زد.

اون | قهوه پدری | 1403

مهران مدیری در سریال «تاسیان» به مانند بازی‌های اخیرش در سریال‌های شبکه خانگی کم فروغ ظاهر شد.یکی از بلاتکلیف‌ترین نقش‌های مهران مدیری در سریال «قهوه پدری» در خاطر مخاطبان ثبت شد.

در مقطعی که مهران مدیری به‌واسطه اجرای دو برنامه «اسکار» و «گل‌یاپوچ» موقعیت قابل‌قبولی در نگاه مخاطبان شبکه نمایش خانگی پیدا کرده بود، ناگهان تصمیم گرفت به عرصه سریال‌سازی بازگردد و ماحصل این تصمیم سریال «قهوه پدری» شد. سریالی که به‌واسطه ترکیب بازیگران و خلاصه داستان، برخی را به بازگشت این کمدی‌ساز به سال‌های اوجش امیدوار کرده بود اما نتوانست انتظارات را برآورده کند.

درباره داستان؛ خانواده ادیب که اتفاقا زندگی سالم و فاخری را تا به امروز داشته‌اند با مشکل مالی مواجه شده‌اند؛ پدر خانواده که کتابفروشی باسابقه است، ورشکست شده و مادر خانواده هم به‌عنوان معاون یک بانک، با چالش‌هایی مواجه شده است. در همین مقطع از زندگی پای فردی به نام «اون» در زندگی آن‌ها باز می‌شود که ابتدا پیشنهاد سرمایه‌گذاری روی واردات قهوه را به آن‌ها می‌دهد و بعد از شکست سنگین این ایده، یک سرقت خانوادگی را طراحی می‌کند و پای این خانواده سالم را به دنیای خلاف باز می‌کند.

درباره نقش؛ به سبک و سیاق سایر ساخته‌های مهران مدیری در عرصه سریال‌سازی، در «قهوه پدری» هم او یک نقش نسبتا خاص و متمایز را برای خود کنار گذاشت. اون، کاراکتری جذاب می‌توانست باشد اما بخش عمده‌ای از شکست این سریال در زمینه ارتباط با مخاطب را می‌توان در ضعف شدید همین کاراکتر و ناتوانی مهران مدیری در ایفای نقش آن دانست. مکیدن آب‌نبات و یا اغراق در بی‌خیالی نسبت به اتفاقات، موتیف‌هایی نبود که بتواند «اون» را در حافظه مخاطبان ماندگار کند.

دکتر رجب‌زاده | تاسیان | 1403

مهران مدیری در سریال «تاسیان» به مانند بازی‌های اخیرش در سریال‌های شبکه خانگی کم فروغ ظاهر شد.نقش دکتر رجب‌زاده در سریال «تاسیان» آورده تازه‌ای برای مدیری نداشت.

تینا پاکروان که پیش‌تر با «خاتون» گام اول در میدان سریال‌سازی خانگی را خیلی محکم برداشته بود، در گام دوم شرایطی پرحاشیه و پرچالش را پیش روی خود دید. سریال «تاسیان» که به‌پشتوانه ترکیب بازیگران و داستان کنجکاوی‌برانگیز می‌توانست تضمین‌کننده موفقیتی دیگر برای این کارگردان باشد، از همان قسمت‌های ابتدایی با حاشیه‌سازی‌هایی مواجه شد که تا همین قسمت‌های پایانی هم بر متن سریال سنگینی می‌کنند.

درباره داستان؛ امیر با بازی هوتن شکیبا و شیرین با بازی مهسا حجازی دو شخصیت اصلی روایت «تاسیان» هستند که رابطه عاشقه‌شان به‌صورت ناخواسته زیر سایه تحولات سیاسی و اجتماعی قرار گرفته است. امیر که برای نزدیک شدن به شیرین، به‌عضویت ساواک درآمده بود و برای رسیدن به مقصود خود روی دوست نزدیکش سعید حساب ویژه‌ای باز کرده بود، حالا و در فرازهای پایانی داستان، هزینه بالایی را بابت همین انتخاب‌ها پس می‌دهد. روایت «تاسیان» در حالی که این هفته به پایان می‌رسد که به‌نظر می‌رسد امیر و شیرین در بحرانی‌ترین شرایط برای رسیدن به رویای خود هستند.

درباره نقش؛ دکتر رجب‌زاده یکی از کاراکترهای فرعی روایت «تاسیان» است که اگر تینا پاکروان برای ایفای نقش آن روی همراهی افتخاری مهران مدیری حساب نکرده بود، به همین اندازه هم به چشم مخاطب نمی‌آمد! رجب‌زاده یکی از سرشاخه‌های فعالیت سیاسی در دانشگاه است که طیف قابل‌توجهی از دانشجویان علاقه‌مند به گرایش چپ را به خود نزدیک کرده و زمینه‌ساز قربانی شدن افراد بسیاری همچون منوچهر (همسر هما) در همین فضای سیاسی شده است. مهران مدیری حضوری سرد و کاملا معمولی در این نقش دارد و به‌راحتی می‌شد هر بازیگر دیگری را در این نقش فرعی متصور بود. اینکه انگیزه انتخاب این جنس از نقش‌آفرینی‌ها در کارنامه مدیری چیست، مشخص نیست!

منبع خبر

بیا تو صدا