- 2024-12-25
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
مراسم تشییع پیکر مرحوم ژاله علو + تصاویر
ژاله علو سال 1306 در محله سنگلج و در خانوادهای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدر ژاله علو گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقهمند بود ژاله علو با ادبیات کشور آشنا شود به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش میخوانده و ژاله علو را تشویق میکرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.ژاله علو از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه میکرد.
تصاویر تشییع پیکر ژاله علو
ژاله علو از سال 27 به طور جدیتری کار خود را در رادیو ادامه داد. اولین نمایش رادیوییاش با پرویز خطیبی بود و بعد از آن با مهدی قاسمی، نصرت الله محتشم، عزیز الله حاتمی هم همکاری کرد. در همکاری با محتشم برنامه «داستان شب» را پایهریزی کردند.
ژاله علو از اولین داستان شب با محتشم کار کرد و پای ثابت نمایش رادیویی شد.
با وجود برنامههایی مانند «داستان شب» و نمایشهای رادیویی، کار رادیو رونق گرفت و او نیز این فضای گرم را خانه خود دید و در کارهای رادیویی پرشماری حضور پیدا کرد.
ژاله علو در طول سالهای فعالیت خود در مجموعههای تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» در ذهن تماشاگران ماندگار است.
بیوگرافی ژاله علو را بخوانید
نخستین فعالیتهای هنری علو از سال ۱۳۲۷ با گویندگی زنده در رادیو و اعلام برنامهها، آغاز شد. سپس وی به اجرای نمایشهای رادیویی پرداخت و از پایهگذاران برنامه «داستان شب» بود.
ژاله علو در فیلمهای مختلفی از جمله «روز واقعه»، «پری»، «مهمان مامان» و همچنین سریالهایی چون «امیرکبیر»، «شیخ بهایی»، «گرگ ها» و … حضور داشته است. سریال «روزی روزگاری» و ایفای نقش خاله لیلا از جمله آثار شاخص این بازیگر فقید است. بازی در «مختارنامه» آخرین حضور علو در تلویزیون بود.
ژاله علو در حوزه تئاتر و دوبله هم فعالیتهایی حرفهای داشت و نقشهای ماندگاری را گویندگی کرد. او مدیریت دوبلاژ مجموعههایی چون «پت پستچی» و «سالهای دور از خانه (اوشین)» را بر عهده داشته است.
آخرین اجرای نمایشی ژاله علو مجموعهٔ تلویزیونی مختارنامه نام داشت. او از برگزیدگان هشتمین همایش چهرههای ماندگار در سال ۱۳۸۹ میباشد.
دوران کودکی ژاله علو :
ژاله علو در کوچه شریعت، واقع در محله سنگلج تهران، از پدری ارتشی به دنیا آمد. پدربزرگ وی (علوالسلطنه) از خوشنویسان دوران قاجار بود. او در کودکی آثار ادبی ادیبان ایرانی همچون حافظ و سعدی و مولانا را فرا گرفت. در نوجوانی عضو چند انجمن ادبی و گروه شعرخوانی بود و همین فعالیتها موجبات راهیابی وی به رادیو و گویندگی در آن را در سال ۱۳۲۷، مهیا کرد.
ژاله علو علو فارغالتحصیل دانشسرای مقدماتی تهران و هنرستان هنرپیشگی تهران است.
فعالیت هنری ژاله علو :
نخستین فعالیتهای هنری ژاله علو را گویندگی زنده در رادیو، شامل میشد. وی به اجرای نمایشهای رادیویی میپرداخت و از پایهگذاران برنامه داستان شب بود. اجراهای وی در رادیو، وی را بر آن داشت که نام «ژاله» را برای خود برگزیند.
پس از پایان تحصیلات هنرپیشگی در فیلم طوفان زندگی، به ایفای نقش پرداخت. پس از بازی در چند فیلم سینمایی، وارد عرصه تئاتر شد و نخستین اجرای خود را در سال ۱۳۲۸، در یکی از نمایشهای هنریک استپانیان تجربه کرد. آخرین اجرای تئاتر خود را در سال ۱۳۳۷ و در نمایشی به نام توپاز، به کارگردانی نصرتالله محتشم، انجام داد.
ژاله علوآغازگر دوبلهٔ کارتون در ایران بود و دوبلهٔ بسیاری از کارتونهای والت دیسنی، مانند پینوکیو، سفید برفی، زیبای خفته، سیندرلا، صد و یک سگ خالدار به کارگردانی وی انجام شدهاست.
ارسال دیدگاه