مدیرعامل همراه اول: فیلترینگ جز هزینه چیزی ندارد

مدیرعامل همراه اول معتقد است که فیلترینگ برای اپراتورها جز هزینه چیزی ندارد. امروز دکتر مهدی اخوان بهابادی در مجمع…
مدیرعامل همراه اول: فیلترینگ جز هزینه چیزی ندارد

مدیرعامل همراه اول معتقد است که فیلترینگ برای اپراتورها جز هزینه چیزی ندارد. امروز دکتر مهدی اخوان بهابادی در مجمع عمومی سالانه همراه اول درباره فیلترینگ و ضررهایی که برای کاربران و اپراتورها دارد صحبت کرد. مدیرعامل همراه اول در این جلسه به صراحت به مخالفت با فیلترینگ پرداخت و گفت که «ما کاملا مخالفش هستیم.»

وبسایت روزنامه شرق گزارشی از آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی که با موضوع رفع فیلتر برگزار شده بود منتشر کرد و به مواضع هر یک از اعضا درباره فیلترینگ پرداخت. این گزارش در ابتدا نام مهدی اخوان بهابادی را به عنوان یکی از مخالفان رفع فیلترینگ مطرح کرده بود. با این حال شرق گزارش خود را در پی واکنش همراه اول اصلاح و نام مدیرعامل این اپراتور را از جمع مخالفان حذف کرد.

امروز نیز صحبت‌های دکتر اخوان منتشر شد و او به صراحت به مخالفت با فیلترینگ پرداخت. دکتر اخوان گفت:

فیلترینگ در زمانی که شرایط امنیتی در کشور ایجاد شد اثرگذاری‌اش با الان کاملا متفاوت است. تا چند ماه این ماجرا برای اپراتورها قابل درک بود و هنوز اثرات جانبی‌اش فراگیر نشده بود. اما بعد از آن، چند اثر روی سیستم ما می‌گذارد. یکی از آن‌ها کیفیت است. یکی از گلایه‌های به حق مشترکین، کیفیت اینترنت است که یکی از دلایل آن همین سامانه‌های فیلترینگ است که بعضا دقیق عمل نمی‌کنند، یک حجم پردازشی را انجام می‌دهند برای این‌که بتوانند فیلتر بکنند. این به شدت اثر کاهش کیفیت گذاشته، روی سرویس اینترنت همه‌ی اپراتورها.

او در ادامه گفت:

موضوع دوم بحث فراگیر شدن فیلترشکن‌ها است. حداقل قریب به دو سوم مشترکین همراه اول دارند از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

مدیرعامل همراه اول در ادامه به مشکلاتی که فیلترشکن‌ها برای کاربران ایجاد می‌کنند اشاره کرد و ادامه داد: «این استفاده از فیلترشکن چه تبعاتی روی شبکه ما می‌گذارد؟ اولین مشکلی که ایجاد می‌کند مشکل امنیتی است. فیلترشکن‌ها گوشی‌ها را آلوده می‌کنند و یک سری افرادی که دنبال سواستفاده هستند گوشی مشترک را با بدافزارها آلوده می‌کنند و هر کدام از این گوشی‌ها به عنوان یک حمله‌کننده به شبکه ارتباطی کشور عمل می‌کند و هزینه‌ی بسیار بالایی را از نظر فنی به اپراتورها تحمیل می‌کند.»

او همچنین اشاره کرد:

وقتی فیلترشکن روی گوشی دارد فعالیت می‌کند منابعی را روی شبکه اشغال می‌کند. اپراتورها دارند قسمتی از منابع سخت‌افزاری موجود خود را صرف این می‌کنند که مردم با فیلترشکن وصل می‌شوند. واقعا تنها برنده‌ی قائله‌ی فیلترشکن کسانی هستند که دارند فیلترشکن می‌فروشند.

دکتر اخوان در ادامه با اشاره به هزینه‌هایی که خرید فیلترشکن به مشترکین تحمیل می‌کنند تصریح کرد: «بسیار بالاتر از درامد دیتایی که در اپراتورها می‌آید، چند برابر آن برای خرید فیلترشکن هزینه می‌شود.»

از نظر مدیرعامل همراه اول فیلترینگ «بازی دو سر باخت» است. در حالی که بارها اشاره شده که حداقل دو سوم کاربران اینترنت از فیلترشکن استفاده می‌کنند و اکنون دکتر اخوان نیز همین آمار را درباره مشترکین همراه اول ارائه می‌دهد، فیلترینگ به عنوان یک طرح شکست خورده و ناکارامد که هزینه‌های زیادی را به اپراتورها و کاربران تحمیل می‌کند در شورای عالی فضای مجازی موافقانی هم دارد.

به گزارش شرق رسول جلیلی، رضا تقی‌پور، محمدحسن انتظاری، سعیدرضا عاملی، وزیر دفاع و نماینده سازمان پدافند غیرعامل از مخالفان طرح رفع فیلترینگ و موافق جدی ادامه فیلترینگ هستند. در سوی دیگر اکثر وزرای دولت، از جمله وزیر ارتباطات به عنوان موافق رفع فیلترینگ در این شورا شناخته می‌شود. عزت‌الله ضرغامی و محمد سرافراز نیز از جمله کسانی هستند که با رفع فیلترینگ موافق‌اند.

رییس مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف نیز در اظهار نظری گفته بود که با ادامه فیلترینگ اینترنت به شکل فعلی مخالف است.

مدیرعامل همراه اول در پایان صحبت‌های خود افزود:

این موضوع باید یک بار دیگر حلاجی شود. باید حل و فصل شود تا اثر منفی روی اپراتورها برطرف شود. به غلط می‌گویند که فعالیت فیلترشکن‌ها باعث می‌شود درامد اپراتورها بالاتر برود، اصلا این‌طور نیست. جز هزینه چیزی ندارد. ما به شدت مخالفش هستیم.

پیش از این مدیرعامل ایرانسل نیز گفته بود فیلترینگ در دو سال اخیر 20 هزار میلیارد تومان به این اپراتور ضرر وارد کرده است.

منبع خبر

بیا تو صدا