ماموریت بازگشت انسان به کره ماه توسط ناسا تا سال 2026 به تعویق افتاد

به نظر می‌رسد ماموریت بازگشت انسان به کره ماه تا سال 2026 به تعویق افتاده است. ناسا بار دیگر برنامه…
ماموریت بازگشت انسان به کره ماه توسط ناسا تا سال 2026 به تعویق افتاد

به نظر می‌رسد ماموریت بازگشت انسان به کره ماه تا سال 2026 به تعویق افتاده است. ناسا بار دیگر برنامه بازگشت انسان به ماه در قالب ماموریت‌های آرتمیس را با تأخیر مواجه کرده است.

ماموریت آرتمیس II که قرار بود فضانوردان را به مدار کره ماه ببرد، قبلا از سال 2024 به سپتامبر 2025 موکول شده بود. اما اکنون، ناسا تاریخ جدیدی را برای این ماموریت در نظر گرفته و آن را به آوریل 2026 موکول کرده است.

ماموریت آرتمیس II برای بازگشت انسان به کره ماه

علاوه بر این، ماموریت آرتمیس III که هدف آن فرود انسان بر سطح ماه در نزدیکی قطب جنوب است، نیز با تأخیر مواجه شده و پرتاب آن برای اواسط سال 2027 برنامه‌ریزی شده است.

ماموریت آرتمیس II که حدود 10 روز به طول خواهد انجامید، چهار فضانورد را به کره ماه خواهد فرستاد. کریستینا کوخ (Christina Koch)، رید ویزمن (Reid Wiseman)، ویکتور گلاور (Victor Glover) و جرمی هانسن (Jeremy Hansen) فضانوردانی هستند که در این ماموریت تاریخی شرکت خواهند کرد.

اگرچه این ماموریت شامل فرود بر سطح کره ماه نخواهد بود، اما اولین باری خواهد بود که فضانوردان سوار بر قدرتمندترین موشک جهان، سیستم پرتاب فضایی ناسا، و در داخل کپسول خدمه اوریون به فضا پرتاب می‌شوند. پس از گردش به دور ماه، کپسول اوریون به زمین باز خواهد گشت و در اقیانوس آرام فرود خواهد آمد.

این ماموریت پس از موفقیت ماموریت بدون سرنشین آرتمیس I انجام خواهد شد. ماموریت آرتمیس I که پس از سال‌ها تأخیر ناشی از مشکلات فنی و شرایط نامساعد جوی، در نوامبر 2022 به فضا پرتاب شد، توانست به اهداف خود دست یابد.

با این حال، تحقیقات درباره سوختگی غیرمنتظره‌ای که در سپر حرارتی کپسول اوریون هنگام بازگشت به زمین رخ داده بود، باعث شده تا برنامه‌ریزی‌های آتی با تأخیر مواجه شود. این سپر حرارتی نقشی حیاتی در محافظت از فضانوردان در برابر دمای بسیار بالای ناشی از ورود مجدد به جو زمین ایفا می‌کند.

پس از بررسی‌های دقیق، ناسا به این نتیجه رسیده که سپر حرارتی کپسول اوریون به اندازه کافی به گازهای تولید شده در ماده‌ای به نام Avcoat اجازه خروج نداده است. در نتیجه، بخش‌هایی از این سپر به جای آنکه به تدریج گرم شوند و از بین بروند، به‌طور ناگهانی ترک خورده و در طول ماموریت آرتمیس I جدا شده‌اند.

با وجود این آسیب، سنسورهای دما نشان می‌دهند که دمای داخل کپسول اوریون برای فضانوردان قابل تحمل بوده و خطری متوجه آن‌ها نبوده است.

مهندسان ناسا برای ماموریت آرتمیس II، با ایجاد تغییراتی در مسیر ورود کپسول اوریون به جو زمین، اطمینان حاصل کرده‌اند که خدمه این ماموریت نیز در امنیت کامل خواهند بود.

آن‌ها در حال آماده‌سازی کپسول با استفاده از همان سپر حرارتی قبلی هستند. کاترین کورئنر (Catherine Koerner)، نایب‌رئیس توسعه سیستم‌های اکتشافی ناسا، این تغییرات را گامی مهم در جهت انجام ایمن ماموریت‌های ماه و توسعه فناوری‌های لازم برای سفرهای سرنشین‌دار به مریخ دانسته است.

با این حال، برای ماموریت پیچیده‌تر آرتمیس III، ناسا بر اساس تجربیات به دست آمده از ماموریت آرتمیس I، در حال بهبود روش ساخت سپرهای حرارتی برای ماموریت‌های فرود بر روی کره ماه است. هدف از این تغییرات، افزایش ایمنی بازگشت فضانوردان به زمین است.

منبع خبر

بیا تو صدا