- 2025-07-23
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- تلفن همراه
ماجرای کلاهبرداری گوشیهای «اسکوبار» سرانجام به پایان رسید
به اشتراکگذاری
مدیرعامل پیشین شرکتی با نام تجاری «اسکوبار» (Escobar) که گوشیهای مشکوک Escobar Fold 1 و Escobar Fold 2 را بازاریابی میکرد، طبق اعلام وزارت دادگستری ایالات متحده، به جرم کلاهبرداری و پولشویی اقرار کرده است.
ماجرای کلاهبرداری Escobar به پایان رسید
در یک رای قضایی، دادستانهای ایالات متحده توضیح دادهاند که اولوف کیروس گوستافسون و شرکت .Escobar, Inc سفارشهایی برای گوشیها و محصولات دیگر با برند و تصویر پابلو اسکوبار، قاچاقچی معروف کلمبیایی، دریافت کردهاند؛ سپس این محصولات را برای بررسی به کارشناسان فناوری و افراد تأثیرگذار در شبکههای اجتماعی «بهمنظور تحریک تقاضا» ارسال کردهاند، اما هیچ کالایی به مشتریان تحویل داده نشده و وجوه پرداختی آنها را برای «منافع شخصی خود» منتقل و پولشویی کردهاند.
در ویدیوی براونلی، او یک دستگاه Escobar Fold 2 را که برایش ارسال شده بود باز میکند و متوجه میشود که این محصول چیزی جز یک گوشی سامسونگ گلکسی زد فولد که قیمت آن نزدیک به 2000 دلار است (بسیار بیش از 400 دلاری که Escobar برای آن درخواست میکرد)، با یک برچسب طلایی روی آن نیست.
طبق متن رای دادگاه، Escobar Inc. همچنین محصولاتی مانند شعلهافکن 500 دلاری «Escobar Flamethrower» را که بر پایه شعلهافکن Not-A-Flamethrower متعلق به شرکت Boring طراحی شده بود، تلفن 500 دلاری «Escobar Gold 11 Pro» که بهعنوان نسخه بازسازیشده iPhone 11 Pro معرفی میشد، و رمزارز فیزیکی «Escobar Cash» که بهعنوان نخستین رمزارز فیزیکی جهان تبلیغ شده بود به فروش میرساند.
شگرد کلاهبرداری شرکت اسکوبار چه بود؟
به جای ارسال کالای واقعی به مشتریان پرداختکننده، گوستافسون برای آنها گواهی مالکیت، یک کتاب، یا سایر اقلام تبلیغاتی شرکت Escobar Inc. را پست میکرد تا برای ارسال، سابقه پستی ایجاد شود. (فرض کنید یک آنلاین شاپ از شما مبلغ زیادی پول دریافت کند تا جنسی را به شما بفروشد، اما به جای آن یک کتاب به ارزش مادی بسیار کمتری را به آدرس شما پست کند و کد رهگیری مرسوله را هم برایتان بفرستد تا اعتماد کنید.) وزارت دادگستری در بیانیه خود اعلام کرده که در مواردی که مشتریان برای کالای تحویلنشده درخواست بازپرداخت میدادند، «گوستافسون بهطور فریبکارانه، رسید پستی را به شرکت پرداختیاب ارائه میداد تا وانمود شود که محصول ارسال و دریافت شده و بدین ترتیب تقاضای بازپرداخت رد میشد.»
قاضی جلسه صدور حکم نهایی را برای 15 آذرماه تعیین کرده است که در آن گوستافسون با حداکثر 20 سال حبس فدرال بابت اتهامات مرتبط با کلاهبرداری و تا 10 سال زندان بابت اتهامات پولشویی مواجه است. او همچنین موظف به پرداخت غرامت تا سقف 1.3 میلیون دلار است.
ارسال دیدگاه