- 2025-11-05
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- بین الملل
قیمه ناری؛ قیمه پاییزی با آب انار از گذشتههای دور
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
قیمه ناری یکی از غذاهای خوشمزه تهران قدیم است که در فصل پاییز و به همراه آب انار آماده میشد. این قیمه یک نوع قیمه لاپلو به شمار میآید. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه قیمه ناری آشنا شویم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای طبخ این غذا، لپه را از شب قبل خیس کنید و پیاز نگینی را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. گوشت خرد شده را اضافه کرده و همراه لپه و ادویهها کمی تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
سپس آب انار و برنج شسته شده را در قابلمه بریزید، کمی نمک و در صورت تمایل چوب دارچین هم به مواد اضافه کنید.
حرارت را ملایم کنید و وقتی آب برنج کشیده شد، قابلمه را روی شعله ملایم با دمکنی قرار دهید تا برنج خوب دم بکشد. سپس سرو کنید.

در ادامه با طرز تهیه قیمه ناری به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای قیمه ناری برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۲ پیمانهلپه۳/۴ پیمانهآب انار۱ لیترگوشت گوسفندی۳۰۰ گرمپیاز۱ عددنمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین (اختیاری)به میزان لازمروغنبه میزان لازم
مرحله اول: لپه را خیس کنید
لپه را از شب قبل خیس کرده و چند باری آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد.
پیازها را نگینی خرد کنید و سپس به همراه کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا پیازها سبک شوند.
مرحله دوم: گوشت را تفت دهید
گوشت گوسفندی را خرد کنید و به پیازها اضافه کنید تا خوب تفت داده شوند.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و خوب تفت خورد، آب لپهها را خالی کنید و آنها را به گوشت و پیاز اضافه کنید تا کمی تفت بخورند.
هم زمان فلفل سیاه و زردچوبه را هم به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با قیمه نخود خوزستانی
مرحله سوم: آب انار را اضافه کنید
به جای آب عادی آب انار را به قیمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا شروع به جوشیدن کند. همزمان برنج را هم بشویید و به قیمه اضافه کنید.
کمی هم نمک به قیمه اضافه کنید و در صورت تمایل یک چوب دارچین هم اضافه کنید تا عطر قیمه بهتر شود.
مرحله چهارم: قیمه را دم بگذارید
وقتی قیمه شروع به جوشیدن کرد حرارت را ملایم کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید تا آب برنج کشیده شود.
وقتی آب برنج کشیده شد، قابلمه را روی شعله ملایم به همراه شعلهپخش کن بگذارید، روی در آن دم کنی بکشید و بگذارید خوب دم بکشد.
وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه لاپلو با گوشت خورشتی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه قیمه ناری
قیمه ناری را میتوانید بنا بر سلیقه خود و شیوه آماده کردن قیمه عادی آماده کنید اما در ادامه من بعضی نکات را که بنا بر تجربه شخصی در آماده کردن این قیمه رعایت میکنم با شما به اشتراک میگذارم:
با توجه به بوی زهم گوشت گوسفندی میتوانید در طول مدت پخت و قبل از دم گذاشتن قیمه به آن چند برگ بو اضافه کنید و قبل از دم گذاشتن برگ بویهای قدیمی را خارج کرده و چند برگ بوی جدید بگذارید تا با پلو دم بکشد.میتوانید به جای 1 عدد پیاز از 2 پیاز بزرگ استفاده کنید که بهتر بوی گوشت را بگیرد.حتما از چوب دارچین در این طرز تهیه استفاده کنید.در صورتی که طعم لیمو عمانی را دوست دارید میتوانید بخش داخلی چند لیمو عمانی را بتراشید و به قیمه اضافه کنید.کمی زعفران دم کشیده عطر و طعم این قیمه را بسیار بهتر میکند.من برای این که برنج تهدیگ نشود بعد از این که آب برنج کشیده شد، در یک قابلمه دیگر برای برنج ته دیگ میگذارم و بعد از این که تهدیگ کمی خودش را روی حرارت گرفت برنج کته را به همراه مواد میانی روی ته دیگ اضافه میکنم و برنج را دم میگذارم. این راهحل برای کسانی که دوست دارند برنجشان تهدیگ داشته باشد مناسب است.میتوانید روی این قیمه را با زرشک سرخ شده، خلال پسته یا خلال بادام تزئین کنید. میتوانید این قیمه را با سیبزمینی سرخ کرده هم سرو کنید.برای پخت این قیمه حتما از لپه زودپز استفاده کنید و آن را از شب قبل خیس کنید و گرنه لپه در حین پخت خام و سفت میماند.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه قیمه ناری آشنا شدیم. اگر شما هم به غذاهای قدیمی شهر تهران علاقهمند هستید، حتما این قیمه را آماده کنید.
منبع: instagram

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.

ارسال دیدگاه