- 2025-08-18
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
قیمت نان ۵۰ هزار تومان شد! / نان در این مناطق گرانتر است
به گزارش سرویس کشاورزی و غذا اقتصادآنلاین، ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد که قیمت نان در استان تهران بین ۴۲ تا ۵۲ درصد افزایش داشته است.
بر اساس کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران قیمت نان سنگک سنتی با وزن ۶۰۰ گرم (خمیر نان) ۷ هزار و ۶۰۰ تومان، بربری با وزن ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان، لواش با وزن ۱۳۰ گرم ۱۴۰۰ تومان، تافتون ماشینی با وزن ۲۰۰ گرم ۲۰۰۰ تومان، تافتون تنوری با وزن ۳۲۰ گرم دو هزار و ۳۰۰ تومان و نان خراسانی تنوری با وزن ۲۷۰ گرم سه هزار و ۷۵۰ تومان تعیین شد.
اما با گذشت حدود ۳ هفته خبرگزاری دولت اذعان کرده که نرخهای مصوب در تهران رعایت نمیشود و نان در سطح پایتخت به قیمتهای فراتر از نرخهای مصوب به دست مصرفکنندگان میرسد.
ایرنا نوشته است: نرخ نان در گذشتههای نهچندان دور برای هر نوع نان لواش، سنگگ، تافتون و بربری یک نرخ بود اما حال نان که توسط اتحادیههای نانوایی تعیین نرخ میشود به عنوان نمونه برای سنگگ با چانه ۶۰۰ گرمی باید هفت هزار و ۶۰۰ تومان به مردم عرضه شود اما دریغ از نانی که شهروندان تهرانی در روزها، ماهها و حتی سالهای اخیر میتوانند با این نرخ بخرند، از سال گذشته تاکنون کمترین قیمت نان سنگک ۱۰ هزار تومان بوده که در سال جاری سر به فلک کشید و حتی برخی نانوایان با قیمت ۵۰ هزار تومان آن هم با بهانه ۲ رو خشخاشی نان خود را عرضه میکنند.
طبق اعلام خبرگزاری دولت، نان معمولی سنگک دیگر در نانواییهای تهران وجود ندارد، فقط کنجدی با قیمت ۳۰ هزار تومان یا اندکی کمتر و بیشتر موجود است، نان لواش در حال حاضر یک هزار و ۲۵۰ تومان و نان بربری ۲۰ هزار تومان کنجدی و نان بربری ساده ۱۵ هزار تومان و نان تافتوان نیز یک هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود، این نرخهایی است که در برخی مناطق شهر تهران از سوی نانواییها اعلام شده است، هرچقدر به سمت شمال تهران میرویم، قیمتها افزایش پیدا میکند ولی در مناطق جنوبی نان با قیمت کمتری قابل تهیه است.
این در حالی است که پیشتر سخنگوی اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه نانوایان همه استان ها موظف به رعایت نرخ های مصوب کارگروه های شورای آرد و نان هستند، گفته بود: دستگاه های بازرسی و نظارتی همچون ۱۲۴ مربوط به درخواست ها و شکایات به ویژه در تهران فعال هستند تا شکایات گرانفروشی را دریافت و برخورد کنند.
با این حال به نظر میرسد که با وجود همه تأکیدها و هشدارهای نظارتی، شکاف عمیقی میان نرخهای مصوب و واقعیت بازار نان در تهران وجود دارد. گزارشهای میدانی نشان میدهد که بسیاری از نانواییها به بهانه افزایش هزینههای تولید، گرانی مواد اولیه و یا عرضه نان با کیفیت بالاتر (مانند کنجدی یا خشخاشی)، قیمتهایی چند برابر نرخ رسمی را مطالبه میکنند.
کارشناسان معتقدند ریشه این نابسامانی در دو عامل اصلی نهفته است: اول، عدم نظارت کافی و جدی بر اجرای مصوبات؛ و دوم، ناکافی بودن نرخهای مصوب برای تأمین هزینههای نانوایان. برخی نانوایان میگویند قیمت آرد، انرژی، دستمزد کارگران و اجاره مغازه در دو سال اخیر به شدت افزایش یافته و نرخهای تعیینشده پاسخگوی هزینهها نیست.
از سوی دیگر مردم نیز از وضعیت موجود ناراضیاند؛ چرا که نان که بهعنوان اصلیترین کالای سبد مصرفی خانوار شناخته میشود، با قیمتی بسیار بالاتر از مصوب به دستشان میرسد و همین موضوع فشار معیشتی بیشتری بر خانوادهها وارد میکند.
اکنون پرسش مهم این است که آیا دولت قصد دارد با اصلاح مجدد نرخهای مصوب به ساماندهی این وضعیت بپردازد یا با تشدید بازرسیها نانوایان را مجبور به رعایت نرخهای مصوب خواهد کرد؟ به نظر میرسد ادامه این دوگانگی میان نرخ رسمی و قیمت واقعی، نه تنها اعتماد عمومی را کاهش میدهد بلکه میتواند زمینهساز افزایش نارضایتیهای اجتماعی شود.
ارسال دیدگاه