• 2024-12-31
  • 7 بازدید
  • 0 دیدگاه
  • سلامت

فلوراید، محافظ دندان‌ها در برابر پوسیدگی،توصیه‌های وزارت بهداشت برای کودکان و دانش‌آموزان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر زهرا قربانی، گفت: “فلوراید به عنوان یک ماده پیشگیرانه در برابر پوسیدگی…
فلوراید، محافظ دندان‌ها در برابر پوسیدگی،توصیه‌های وزارت بهداشت برای کودکان و دانش‌آموزان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر زهرا قربانی، گفت: “فلوراید به عنوان یک ماده پیشگیرانه در برابر پوسیدگی دندان‌ها در بسیاری از کشورها توصیه می‌شود. این ماده می‌تواند به صورت سیستمیک (مانند مصرف آب فلوراید دار) و یا به صورت موضعی (مانند وارنیش فلوراید) مصرف شود.”

وی ادامه داد: “در بیش از ۵۰ سال گذشته، اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی در بسیاری از کشورهای جهان رایج شده است. این روش به طور موثری از طریق آب مصرفی جذب بدن شده و هیچ تهدیدی برای سلامت افراد ندارد.”

چگونه فلوراید از دندان‌ها محافظت می‌کند؟

قربانی در خصوص نحوه عملکرد فلوراید توضیح داد که استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید می‌تواند به کاهش پوسیدگی دندان‌ها کمک کند. “وارنیش فلوراید” که از سال ۱۳۹۲ در مدارس کشور به اجرا درآمده، یکی از روش‌های موثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌هاست. این ماده به صورت یک لایه نازک روی دندان‌ها اعمال می‌شود و می‌تواند از دندان‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از حملات اسیدی میکروب‌ها محافظت کند.

وی افزود: “وارنیش فلوراید می‌تواند بین ۲۰ تا ۶۰ درصد از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند و کاملاً ایمن است، زیرا مقدار فلوراید موجود در آن بسیار کم است.”

اهمیت فلوراید برای کودکان

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت همچنین به تاثیر فلوراید در سلامت دندان‌های کودکان اشاره کرد و گفت: “تا سن ۳ سالگی، تاج دندان‌های دائمی شکل می‌گیرد و در این دوره مصرف فلوراید هیچ آسیبی به دندان‌ها نمی‌زند. بنابراین استفاده از وارنیش فلوراید و خمیردندان حاوی فلوراید به هیچ عنوان به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند.”

وی توصیه کرد که بسته به میزان خطر پوسیدگی دندان‌ها، باید وارنیش فلوراید هر ۳ تا ۶ ماه یکبار انجام شود و گفت: “برای کودکان ۳ تا ۶ سال، توصیه می‌شود که هر ۶ ماه یکبار وارنیش فلوراید دریافت کنند. همچنین دانش‌آموزان باید دو بار در سال این درمان را در مدارس انجام دهند.”

مقابله با مشکلات پوسیدگی دندان در کودکان

قربانی با اشاره به آمار بالای پوسیدگی دندان در کودکان، گفت: “هر کودکی که وارد مدرسه می‌شود، به طور متوسط ۶ دندان پوسیده شیری دارد و بچه‌های ۱۲ ساله که دندان‌های دائمی‌شان رشد کرده، تقریباً دو دندان پوسیده دارند.” او تاکید کرد که همراه با وارنیش فلوراید، مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان و کاهش مصرف مواد قندی می‌تواند به طور چشمگیری از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند.

هشدار نسبت به مصرف افراطی فلوراید

این روانشناس همچنین در مورد برخی ادعاهای غیرعلمی در فضای مجازی نسبت به فلوراید هشدار داد و گفت: “در حالی که مصرف بیش از حد فلوراید می‌تواند مانند هر ماده دیگری آسیب‌زا باشد، اما میزان فلوراید موجود در خمیردندان‌ها و وارنیش فلوراید کاملاً ایمن است و خطری برای سلامت ندارد.”

قربانی افزود: “برای استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید، بهتر است که مقدار آن برای کودکان زیر ۳ سال به اندازه یک دانه برنج و برای کودکان ۳ تا ۶ سال به اندازه یک دانه نخود باشد. بزرگسالان نیز باید کمی بیشتر از یک دانه نخود خمیردندان استفاده کنند. همچنین نیازی به شستشوی کامل خمیردندان از دهان نیست تا فلوراید به تقویت دندان‌ها کمک کند.”

فلوراید یک ماده موثر و ایمن در پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها است و استفاده منظم از آن، به ویژه در کودکان و دانش‌آموزان، می‌تواند سلامت دهان و دندان را به طور چشمگیری بهبود بخشد. با پیروی از توصیه‌های وزارت بهداشت و استفاده صحیح از فلوراید، می‌توان از مشکلات پوسیدگی دندان جلوگیری کرده و سلامت دهان را تضمین کرد.

منبع خبر