فاجعه آوارگان غزه؛از یخ زدن نوزادان تا حمله موش‌ها به چادرها

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) : به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که از بیش از یک…
فاجعه آوارگان غزه؛از یخ زدن نوزادان تا حمله موش‌ها به چادرها

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که از بیش از یک سال گذشته، از زمان آغاز جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، زندگی آوارگان در چادرهای فرسوده همواره تحت تاثیر شرایط آب و هوایی بوده و چه در گرما و چه سرما، این مردم با مصیبت‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و اخیراً هم درد یخ زدگی نوزادان بر اثر سرما، به رنج‌های آنها اضافه شده است، طی هفته‌های گذشته گزارش‌هایی درباره حمله موش‌ها به چادرهای آوارگان در مناطق مختلف نوار غزه منتشر شده است.

حمله موش‌ها به چادرهای فرسوده آوارگان غزه

منابع محلی گزارش می‌دهند که موش‌ها که چیزی برای خوردن پیدا نمی‌کنند، در حال جویدن ملافه‌ها و زیراندازها در چادرهای آوارگان هستند و نگرانی‌های زیادی درباره شیوع بیماری‌های ناشی از این جوندگان وجود دارد.

در حالی که رژیم صهیونیستی به شکل سیستماتیک، در تلاش برای نابودی همه زیرساخت‌ها و نشانه‌های زندگی در نوار غزه است و امکان فعالیت شهرداری‌ها در این باریکه وجود ندارد، در نتیجه انباشت زباله‌ها که تا حد مسدود کردن خیابان‌ها رسیده است، انواع بیماری‌های بهداشتی در میان آوارگان شیوع پیدا کرده و مشکل حمله موش‌ها هم به رنج‌های آنها اضافه شده است.

«محمد ابوشعبان» جوان 33 ساله فلسطینی که در نوار غزه از خانه خود آواره شده می‌گوید: یک شب هنگام خواب فرزندم جیغ کشید و گفت که چیز عجیبی روی صورتش راه می‌رود و ما بعد فهمیدیم که موش است. صبح روز بعد شروع به بررسی گوشه‌های چادر کردم و با تعجب متوجه شدم که یک لانه بزرگ موش در زیر زمین حفر شده و موش‌ها به شکلی وحشتناک از این لانه بیرون می‌آیند و داخل چادر حرکت می‌کنند.

ابو شعبان که از آوارگان فلسطینی در شهر الزوایده در مرکز نوار غزه است، ادامه داد: من این حفره را پر کردم تا موش‌ها نتوانند بیرون بیایند، اما چند روز بعد متوجه شدم که موش‌ها هنوز در چادر هستند و ذخایر غذایی که در جعبه‌ها نگهداری می‌کنیم را خورده‌اند. حتی گذاشتن تله هم برای گرفتن موش‌ها فایده‌ای ندارد و فرزندان من بسیار می‌ترسند و هنگام خواب صورت خود را می‌پوشانند و زمانی که می‌خوابیم، کاملاً حرکت موش‌ها را احساس می‌کنیم.

«حسین القلبان» مرد آواره 42 ساله فلسطینی هم به نوبه خود گفت که به همراه اعضای خانواده‌اش، از حمله گسترده موش‌ها به داخل و اطراف چادر آنها در دیرالبلح در مرکز نوار غزه رنج می‌برد که موجب وحشت دائمی آنها شده است.

وی افزود: هنگامی که شب می‌شود، فرزندان من می‌ترسند و نمی‌توانند از ترس موش‌ها بخوابند و من و همسرم دائماً با صدای فریاد بچه‌ها بیدار می‌شویم. چیزی که بیشتر از همه ما را نگران می‌کند این است که این موش‌ها موجب شیوع بیماری در میان فرزندانمان شوند؛ به ویژه اینکه چندین بار فضولات موش‌ها را در بشقاب‌ها و ظروفی که برای غذا استفاده می‌کنیم پیدا کردم.

این شهروند آواره فلسطینی در نوار غزه گفت: من تصور می‌کردم که مشکل موش‌ها فقط مربوط به چادر ماست؛ اما فهمیدم که همسایه‌های آواره ما هم از همین مشکل رنج می‌برند و موش‌ها لانه‌های زیادی در داخل و اطراف چادرها درست کرده‌اند.

هشدار درباره شیوع بیماری‌های عفونی و خطرناک در نتیجه حمله موش‌ها

از سوی دیگر، دکتر «سعود الشوا» دامپزشک و متخصص بیماری‌های عفونی و اپیدمی‌ها، درباره خطر موش‌ها بر سلامتی آوارگان در نوار غزه گفت که جوندگان به طور گسترده در مناطق آوارگان و چادرهای آنها پخش شده‌اند و مواد غذایی را آلوده می‌کنند و حتی چادرها و زیراندازها و همه لباس‌ها را می‌جوند.

این پزشک فلسطینی که همراه با تعدادی از متخصصان دیگر، مطالعه‌ای درباره تاثیر حضور موش‌ها و دیگر جوندگان و حشرات در چادرهای آوارگان انجام داده است، اعلام کرد که این جوندگان بسیاری از بیماری‌ها را از طریق غذا به افراد منتقل می‌کنند و موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌های عفونی و اپیدمی‌ها مانند طاعون و باکتری سالمونلا می‌شوند که از طریق فضولات جوندگان منتقل می‌گردد.

وی افزود: جوندگان باعث ایجاد «لپتوسپیروز» (نوعی بیماری که از طریق آب، خاک یا مواد غذایی آلوده به فضولات حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شود)، در میان افراد می‌شوند و این بیماری می‌تواند منجر به عفونت شدید تنفسی و نارسایی کلیه شود.

دکتر سعود الشوا از آوارگان خواست تا مواد غذایی را در سطحی بالاتر از زمین نگه داشته و آن را خوب بپوشانند و منافذ و شکاف‌های چادرها را به هر طریقی که می‌توانند، ببندند. انباشت زباله‌ها در مناطق مختلف غزه، مکان مناسبی برای گسترش حضور موش‌ها و سایر جوندگان است و باید تا جایی که می‌توان زباله‌ها را از نزدیکی چادرها دور کرد‌.

رژیم اشغالگر فعالیت شهرداری‌های غزه را تعطیل کرده است

این در حالی است که اخیراً شهرداری غزه هم نسبت به خطرات شیوع بیماری‌های جدی به دلیل حمله گسترده جوندگانی همچون موش‌ها در نتیجه تجمع مقادیر زیادی زباله جامد در خیابان‌ها هشدار داده و اعلام کرد که رژیم اشغالگر مانع از رسیدن تیم‌های شهرداری به محل دفن زباله اصلی در غزه می‌شود و ماشین آلات شهرداری را هم تخریب می‌کند.

سیاست خطرناک صهیونیست‌ها برای هرج و مرج در غزه

از طرف دیگر، سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه اعلام کرد که اسرائیل سیاست خطرناکی را برای تضعیف نظم عمومی و نابودی سیستم‌های امنیتی و قضایی در نوار غزه دنبال می‌کند.

این سازمان حقوق بشری شب گذشته در بیانیه‌ای تاکید کرد که ارتش اسرائیل از آغاز جنگ نسل کشی خود علیه غزه در 7 اکتبر 2023 ، به دنبال هدف قرار دادن اعضای پلیس و نیروهای امنیتی در غزه با هدف گسترش هرج و مرج و ناامنی در این باریکه بوده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که وضعیت هرج و مرج و فروپاشی سیستم امنیتی و قضایی در نوار غزه موجب می‌شود تا فرصت مناسبی برای تشدید پدیده انتقام جویی فردی و بروز انواع هرج و مرج‌های امنیتی فراهم گردد. این روشی که اسرائیل دنبال می‌کند، نه تنها نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه است؛ بلکه بحران فاجعه بار انسانی مردم غزه را تعمیق می‌کند.

این سازمان بر اهمیت کنترل امنیت و صلح جامعه در غزه در چارچوب‌های قانونی تاکید کرد؛ به گونه‌ای که احترام به کرامت انسانی مردم غزه و حمایت از حقوق اولیه آنها را تضمین کند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه، از جامعه بین‌المللی خواست رژیم صهیونیستی را برای توقف هدف قرار دادن نیروهای پلیس و اداره امور قضایی نوار غزه تحت فشار قرار دهد و جنگ نسل کشی که این رژیم علیه فلسطینی‌های بی‌دفاع در غزه به راه انداخته است را متوقف کند‌.

زندگی 7700 نوزاد در غزه در خطر است

از طرف دیگر، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به جنگ نسل کشی اسرائیل علیه غزه که از 15 ماه قبل تاکنون ادامه دارد، تعداد نوزادانی که در این باریکه بر اثر سرما و نبود پناهگاه جان خود را از دست داده‌اند ، به هفت نوزاد می‌رسد.

این آژانس شب گذشته در بیانیه‌ای تاکید کرد که هوای سرد و نبودن پناهگاه موجب یخ زدن نوزادان می‌شود و 7700 نوزاد تازه متولد شده در غزه فاقد مراقبت‌های نجات بخش هستند. سازمان جهانی بهداشت هم حملات ارتش اسرائیل به مراکز بهداشتی غزه و از کار انداختن بیمارستان کمال عدوان در شمال این باریکه را محکوم کرده و تایید شده که اسرائیل از اکتبر 2024 تاکنون 50 حمله به بیمارستان کمال عدوان و مناطق اطراف آن انجام داده است.

آژانس آنروا گزارش داد که نوزادان شیرخوار همچنان در غزه جان خود را از سرما از دست می‌دهند و ممکن است که تعداد بیشتری از آوارگان به ویژه کودکان به دلیل سرما و کمبود سرپناه و نبود تجهیزات اولیه زمستانی، جان خود را از دست بدهند.

منابع محلی گزارش دادند که آوارگان فلسطینی در چادرهای پارچه‌ای و نایلونی در شرایط سخت انسانی و در میان باران و سرمای شدید زندگی می‌کنند و امکانات اولیه همچون آب، غذا، لباس، پتو و وسایل گرمایشی ندارند.

بر اساس این گزارش‌ها، آوارگان در غزه بعد از اینکه رژیم صهیونیستی خانه‌هایشان را ویران کرد، مجبور شدند به مناطق واقع در جنوب نوار غزه بروند. در شرایطی که رژیم اشغالگر ادعا می‌کند مناطق جنوبی غزه امن بوده و آوارگان از شمال و مرکز غزه می‌توانند به آنجا بروند، جنوب نوار غزه هم به شکل دائم در معرض حملات وحشیانه ارتش صهیونیستی قرار دارد.

طبق گزارش دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه، از جمعیت 2 میلیون و چهارصد هزار نفری غزه دست کم 2 میلیون نفر از آنها در نتیجه جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه این باریکه آواره شده‌اند و بسیاری چندین بار از مکان‌های مختلف آواره شدند.

این در شرایطی است که حملات وحشیانه ارتش صهیونیستی علیه غیرنظامیان در مناطق مختلف نوار غزه از بامداد امروز هم همچنان ادامه داشته و در نتیجه این حملات تاکنون چندین فلسطینی به شهادت رسیده و زخمی شده‌اند.

 

منبع خبر