غذاهایی که در هوای بارونی بیشتر از همیشه میچسبد
با شروع روزهای بارانی فصل زیبای پاییز، اغلب به دنبال غذاهایی هستیم که در این هوا، حال و هوای ما را عوض کرده و به اصطلاح “بچسبد”. در این مطلب از مجله اکالا، ما شما را با طرز تهیه چندین نوع غذای مخصوص روزهای بارانی آشنا میکنیم که گرما و عطرشان، لذت تماشای باران را دوچندان میکند.
از جمله این غذاهای خوشمزه میتوان به آش رشته، عدسی، خوراک لوبیا چیتی، سوپ انار، حلیم بادمجان و… اشاره کرد که در ادامه هر یک را به طور مفصل توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
9 غذا که در هوای بارونی بیشتر از همیشه میچسبد
در ادامه شما را با غذاهایی که در هوای بارونی بیشتر از همیشه میچسبد، آشنا خواهیم کرد.
آش رشته
آش رشته یکی از محبوبترین و خوشمزهترین انواع آشهای سنتی و قدیمی است. پخت آش رشته جا افتاده و لعابدار کار سخت و دشواری نیست و شما با رعایت چند نکته کلیدی و مهم میتوانید آشی بسیار خوشمزه و لعابدار بپزید و در روز بارانی نوش جان کنید.
عدسی
عدسی یکی دیگر از غذاهای خوشمزه برای روز بارانی است که برای طبخ آن باید عدسها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید. پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید.
در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه 6 لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدسها به خوبی بپزند.
سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینیها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدسها در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است.
خوراک لوبیا چیتی
خوراک لوبیا چیتی مانند عدسی، یکی از غذاهایی است که در صبحانه یا ناهار مورد استفاده قرار میگیرد. برای طبخ این غذا، ابتدا لوبیاها را تمیز کنید و در آب سرد برای 6 تا 8 ساعت بخیسانید.
پیاز را خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سیر پوره شده را اضافه و تفت دهید. رب گوجه فرنگی و ادویهها را به ترکیب افزوده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
گوجه فرنگیها را پوره کنید و به مخلوط اضافه کنید، کمی بپزید تا آب آن تبخیر شود. سپس لوبیا و سیبزمینی را به قابلمه افزوده و با آب بپزید تا نرم شوند.
بعد از پخت، سیبزمینی را از قابلمه خارج و پوره کنید، به خوراک اضافه کنید و با مقداری نمک و آبلیمو چاشنی غذا را تنظیم کنید. چند دقیقه دیگر بپزید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.
سوپ جو با شیر و خامه
سوپ جو با شیر و خامه، یک غذای خوشمزه برای روزهای بارانی است که برای درست کردن آن ابتدا باید جو را همراه با آب بپزید. مرغ را با یک عدد پیاز و فلفل دلمه بپزید و بعد از پخت، مرغ را ریش ریش کنید.
بعد از این که جو پخت، هویج رنده شده و مرغ ریش ریش شده را در قابلمه بریزید. قارچها را خرد کنید و در روغن تفت دهید.
نیم ساعت بعد پیاز داغ، قارچ تفت داده شده و مقداری نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید. بعد از این که سوپ جا افتاد، میتوانید جعفری خرد شده و خامه را اضافه کنید.
آش دوغ
آش دوغ یکی از محبوبترین و خوشمزهترین آشهایی است که در مناطق مختلف ایران به روشهای متنوعی طبخ میشود و خوردن آن در روزهای بارانی بسیار دلچسب است. آش دوغ شیرازی در میان این روشها، علاوه بر طعم و مزه منحصربهفردی که دارد، بسیار ساده و راحت آماده میشود.
حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی طبخ میشود. برای درست کردن این غذا میتوانید از گوشت قرمز و مرغ استفاده کنید یا این غذا را به صورت گیاهی و بدون گوشت درست کنید.
آش شولی
آش شولی، به عنوان یکی از غذاهای سنتی و شاخص استان یزد، با طعمی ترش و مطبوع، نه تنها در مناسبتهای خاصی نظیر شب یلدا، بلکه در روزهای بارانی نیز در سفرههای این منطقه جایگاه ویژهای دارد.
برای پخت آش شولی، ابتدا سبزیها را خرد کرده و حبوبات را خیس کنید. سپس چغندرها را پوست گرفته، رنده یا خلالی خرد کرده و نیمپز کنید. عدس و سبزی را به چغندرها اضافه کرده و بپزید.
در ادامه مخلوط آرد و آب را به آش اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. سپس سرکه و ادویه را اضافه کرده و پس از چند جوش، آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین و سرو کنید.
سوپ آلو
سوپ آلو یک پیشغذای خوشعطر و متفاوت است که با ترکیب پیاز، آلو و چاشنیهای خاص، طعمی ملایم و دلچسب دارد. این سوپ یک سوپ بینالمللی به شمار میرود.
برای درست کردن این سوپ، پیاز را در ترکیب روغن و مارگارین تفت دهید، سپس آلوهای خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. آب کمپوت و آب داغ را اضافه کنید و بگذارید سوپ بجوشد.
پس از جوش آمدن، حرارت را کم کرده، آویشن، عصاره سبزیجات، سس سویا و سرکه بالزامیک را اضافه کنید و بگذارید سوپ نیم ساعت بپزد. در پایان، خامه رقیقشده و جعفری خردشده را اضافه کرده و بعد از چند جوش، سرو کنید.
سوپ انار
سوپ انار یکی از انواع سوپهای خوشمزه و مفید است که میتوانید آن را در فصل زمستان و برای روزهای بارانی آماده کنید. این سوپ لذیذ را باید با آب انار یا رب انار آماده کرد.
با این حال، پیشنهاد میشود در فصل پاییز از آب انار تازه برای طعم بهتر و بهرهمندی کامل از خواص آن استفاده کنید. مواد اصلی این سوپ شامل برنج، لپه، گوشت چرخکرده، جعفری، نعناع خشک و ادویهجات است.
امیدواریم که از مطالعه این مقاله از بخش آشپزی اکالا لذت برده باشید و با الهام گرفتن از غذاهای گرم و دلچسبی که معرفی شد، بتوانید روزهای بارانی پاییزی خود را به خاطراتی دلنشین و گرم تبدیل کنید.
ارسال دیدگاه