- 2025-01-06
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- اخبار مهم
علت خاموش شدن ناگهانی خودرو چیست؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همراه مکانیک، در این مقاله از سری مطالب مجله خودرو همراه مکانیک، قصد داریم نگاهی به دلایل خاموش شدن خودرو بیندازیم و مهمترین علل توقف ناگهانی خودرو را به اطلاع شما برسانیم.
دلایل خاموش شدن خودرو
در ابتدا لازم است فهرست کاملی از دلایل خاموش شدن ماشین را ذکر کنیم. پس از این بخش به بررسی عوامل خاموش شدن خودرو در حالتهای مختلف میپردازیم. مهمترین عواملی که باعث خاموش شدن موتور خودرو میشوند، عبارتاند از:
فقدان سوخت کافی در پیشرانه
عدم تامین هوای مورد نیاز پیشرانه
قطع یا نوسان برق ماشین
خرابی شمع، وایر یا کوئل
خرابی رله دوبل
خرابی یا قطع شدن اتصالات ایسیو
فعال شدن سوئیچ اینرسی
خرابی سنسور اکسیژن
خرابشدن پمپ بنزین یا سوختن فیوز آن
خرابی باتری یا دینام خودرو
خرابی استپر یا دریچه برقی گاز موتور
مشکل در سیستم ایموبیلایزر خودرو
خرابی استارت خودرو
کثیف یا معیوب شدن انژکتور
داغ شدن بیش از حد موتور
خرابی سنسور دور موتور
خرابی سنسور موقعیت میل لنگ
خرابی مبدل گشتاور در خودروی اتوماتیک
برخی از موارد فوق را در این قسمت تشریح میکنیم.
1. فقدان سوخت کافی در پیشرانه
اصولا موتورهای احتراقی جهت انجام وظایف خود همچون هر موجود متحرک دیگری، نیاز به تامین انرژی و خوراک دارند. البته مسلم است که منظور از خوراک یک پیشرانه احتراقی درونسوز، آب و غذای مرسوم در موجودات زنده نیست؛ بلکه سوخت فسیلی، خوراک اصلی موتورهای احتراقی را تشکیل میدهد و در صورت عدم تدارک بهموقع و کافی آن، موتور از کار میافتد و موجب توقف ناگهانی خودرو خواهد شد. سادهترین دلیل خاموش شدن خودرو در حین رانندگی، تمام شدن سوخت است.
2. عدم تامین هوای مورد نیاز پیشرانه
از همان دوران تحصیل ابتدایی در کتاب علوم تجربی به ما گفته شده بود که هر مادهای جهت سوختن، نیاز به هوا یا اکسیژن دارد و در صورت عدم تأمین این گاز مهم، اصولا دیگر مفهوم سوختن مصداق پیدا نخواهد کرد و چیزی به نام پیشرانه درونسوز وجود نخواهد داشت. بنابراین، تامین هوای مورد نیاز پیشرانه، یکی از اصول بنیادین جهت کارکرد صحیح موتورهای درونسوز است. نرسیدن هوای کافی به موتور نیز موجب خاموش شدن ماشین در حال حرکت میشود.
مسدود شدن مسیر هوای ورودی به درون موتور که شامل منیفولد ورودی نیز میشود، باعث خاموش شدن خودرو خواهد شد. البته این عیب در حالت عادی بسیار دور از انتظار به نظر میرسد اما هنگامی که خودرو وارد مسیر پر از آب یا سیلاب میشود، ممکن است این ایراد به وقوع بپیوندد.
یکی دیگر از دلایلی که میتواند منجر به نرسیدن هوای کافی به موتور شود، گرفتگی بیش از حد فیلتر هواست. برای جلوگیری از بروز این مشکل لازم است که هنگام تعویض روغن، حتما فیلتر هوای ماشین را هم را عوض کنید.
3. قطع یا نوسان برق ماشین
راهاندازی یک موتور احتراقی در خودروهای امروزی، نیاز به انرژی الکتریسیته دارد و هر عاملی که ارسال جریان الکتریسیته به سوی بخشهای برقی خودرو نظیر کوئل و شمعهای موتور را قطع کند، موجب خاموش شدن خودرو خواهد شد.
ارسال دیدگاه