عجیب اما واقعی؛ نمره قبولی معاون علمی رییس جمهور به عملکرد کشور در مقابله با حملات سایبری در جنگ 12 روزه!

به اشتراکگذاری
حسین افشین معاون علمی و فناوری رییسجمهور، در گفتگویی با ایسنا اظهار داشت که میتوان به عملکرد کشور در مقابله با حملات سایبری طی جنگ 12 روزه نمره قبولی داد. افشین با توجه به «تعداد حملات و اینکه چه تعداد حمله به هدف اصابت کرده است» ارزیابی خود از مقابله با حملات سایبری دشمن را مثبت اعلام کرد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور، گفت: «با توجه به تعداد حملات سایبری در 12 روز جنگ، میتوان به عملکرد کشور در این بخش نمره قبولی داد.» او همچنین ادامه داد: «تعداد حملات و اینکه چه تعداد حمله به هدف اصابت کرده است، در ارزیابی اهمیت دارد. هر چهقدر ما سیستمها را تقویت کنیم، نمیتوانیم بگوییم حملات سایبری را صفر میکنیم، بلکه باید تعداد این حملات را کم کنیم.»
افشین تصریح کرد:
به نظر من با توجه به تعداد حملات سایبری میتوان به عملکرد کشور در این بخش نمره قبولی داد.
اظهار نظر حسین افشین در حالی است که حملات سایبری به زیرساختهای ارتباطی، بانکها و مراکز دولتی و خصوصی مختلف موجب اختلالات فراوانی در جریان جنگ 12 روزه و پس از آن شد. نه تنها در پی این اتفاقات اینترنت بینالملل در کشور قطع و دسترسی کاربران به شبکه ملی اطلاعات محدود شد، بلکه شاهد اختلالاتی از جمله بسته شدن IPv6 به مدت حدود دو هفته بودیم.
همچنین در جریان جنگ 12 روزه، حمله سایبری به بانکهای سپه و پاسارگاد موجب اختلال در خدمترسانی آنها و عدم دسترسی به اینترنت بانک و خدمات الکترونیک شد. با توجه به صدمه شدیدی که زیرساختهای این بانک وارد شد، مشتریان بانک سپه چندین روز به حسابهای خود دسترسی نداشتند.
علاوه بر این، حمله سایبری و هک صرافی نوبیتکس، منجر به سرقت حدود 100 میلیون دلار دارایی رمز ارز مشتریان شد و خدمات این صرافی را به مدت چند روز با اختلال مواجه کرد.
همهی اینها تنها بخشی از حملات گسترده سایبری طی جنگ تحمیلی بودند. با این حال حسین افشین معتقد است که کشور در مقابله با حملات سایبری نمره قبولی میگیرد. شما عملکرد کشور را در این زمینه چگونه ارزیابی میکنید؟
ارسال دیدگاه