طرز تهیه یخ ماست؛ بستنی تهرونی اصیل از گذشته‌های دور

مناسب برای 2 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت یخ ماست یکی از دسرهای تابستانی تهران قدیم است که این روزها…

طرز تهیه یخ ماست؛ بستنی تهرونی اصیل از گذشته‌های دور مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

یخ ماست یکی از دسرهای تابستانی تهران قدیم است که این روزها کمتر کسی آن را به خاطر دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه یخ ماست آشنا خواهیم شد و سفری به گذشته‌های دور تهران خواهیم داشت پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن یخ ماست کافی است همه مواد را با هم ترکیب کنید و سپس 45 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان، یخ ماست آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواه تزئین و سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه یخ ماست اصیل تهرانی به صورت گام‌به‌گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای یخ ماست برای 2 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازماست پرچرب 2 پیمانهپودر قند ¼ پیمانهکشمش پلویی 2 قاشق غذاخوریگل سرخ 2 قاشق غذاخوریگردو خرد شده 2 قاشق غذاخوریخلال پسته 2 قاشق غذاخوریخلال بادام 2 قاشق غذاخوریزعفران غلیظ دم شده2 قاشق غذاخوری

مرحله اول: مواد را با ماست ترکیب کنید

همه مواد را به ماست پرچرب و غلیظ خود اضافه کنید و خوب هم بزنید. گل سرخ را در هنگام اضافه کردن بین دو دست خود بمالید تا کمی پودر شود. کمی از مغزیجات و گل سرخ را برای تزئین روی یخ ماست کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی شکلاتی خانگی

مرحله دوم: یخ ماست را در یخچال بگذارید

یخ ماست را در ظرف مورد نظر خود برای سرو بریزید و داخل یخچال بگذارید. بعد از حدود 45 دقیقه بخش رویی یخ ماست خودش را گرفته و بخش زیرین کمی حالت ژله‌ای پیدا می‌کند.

در این زمان یخ ماست آماده سرو است. آن را به دلخواه تزئین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه یخ ماست

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی سنگ سرد در خانه

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه یخ ماست

برای آماده کردن این دسر اصیل تهرانی بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

این دسر با زعفران طعم بسیار بهتری دارد اما در صورت لزوم می‌توانید زعفران را از آن حذف کنید.می‌توانید به جای مغزیجات گفته شده از هر مغز و دانه‌ای مانند مغز تخمه، فندق و کنجد استفاده کنید. تعداد و تنوع مغزیجات بنابر سلیقه شما قابل تنظیم است.مقدار پودر قند را می‌توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.اگر یخ ماست را داخل ظرف دیگری به جز ظرفی که برای سرو در نظر گرفتید در یخچال بگذارید، بافت آن در هنگام سرو آسیب می‌بیند و حالت سفت روی آن و ژله‌ای داخلش از بین می‌رود. پس حتما پیش از سرد کردن دسر آن را در ظروف مورد نظر بریزید.

در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه یخ ماست که یک دسر قدیمی و پرطرفدار ایرانی است آشنا شدیم. اگر یخ ماست را به شیوه دیگری آماده می‌کنید، شیوه آماده‌سازی این دسر توسط خودتان را با ما و دیگر خوانندگان مجله اکالا در میان بگذارید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر