طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی؛ خنک و خوشمزه

مناسب برای 10 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه یخمک گوجه سبز یک نوع یخمک متفاوت و خوش طعم است که…
طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی؛ خنک و خوشمزه

مناسب برای

10 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

یخمک گوجه سبز یک نوع یخمک متفاوت و خوش طعم است که برای درست کردن آن باید از پوره گوجه سبز پخته شده و چاشنی‌هایی مثل نمک و شکر استفاده کنید. طعم این یخمک ترش و خوشمزه است و برای روزهای گرم تابستانی انتخاب بی‌نظیری است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این یخمک آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این یخمک باید گوجه سبزها را همراه با مقداری آب بجوشانید تا نرم شوند. مقداری شکر به گوجه سبز پخته شده اضافه کنید و بعد مواد را از صافی رد کنید.

در ادامه مایه یخمک را در کیسه‌های پلاستیکی مخصوص یخمک بریزید و در فریزر قرار دهید تا آماده شوند. می‌توانید از مقداری ژلاتین نیز برای درست کردن این یخمک استفاده کنید.

رسپی این یخمک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای یخمک گوجه سبز برای ۱۰ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه سبز تازه و سفت۰/۵ کیلوگرمآبحدود ۱/۲ لیوانشکر یا عسل (اختیاری)۱ قاشق غذاخورینمک (اختیاری)نوک قاشق چای‌خوریکیسه مخصوص یخمکبه مقدار لازم

مرحله اول: گوجه سبزها را بشویید

ابتدا گوجه سبزها را با دقت بشویید تا هر گونه گرد و غبار یا آلودگی از سطح میوه‌ها پاک شود.

برای شستشوی گوجه سبزها می‌توانید از محلول آب و سرکه نیز استفاده کنید. در ادامه گوجه سبز‌ها را آبکشی و بعد آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسکمو گوجه سبز

مرحله دوم: گوجه سبزها را بپزید

گوجه سبزهای تمیز شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و حدود نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا گوجه‌ سبزها کاملا پخته و نرم شوند.

این مرحله حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می‌برد. دقت کنید که گوجه‌ سبزها نباید به ‌طور کامل له شوند، فقط کافی‌ است کمی نرم باشند.

مرحله سوم: شکر یا عسل را اضافه کنید

پس از پخت اولیه گوجه سبزها، حرارت را کمی زیاد کنید تا مخلوط گوجه سبز و آب چند دقیقه بجوشد.

در همین مرحله می‌توانید مقدار کمی شکر یا عسل به ترکیب اضافه کنید تا طعم آن متعادل‌تر شود.

برخی افراد ترجیح می‌دهند این یخمک را به صورت ترش آماده کنند، اما افزودن اندکی شیرینی موجب خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

مرحله چهارم: عصاره گوجه سبزها را بگیرید

در این مرحله باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس با استفاده از یک صافی ریز، گوجه سبزها را صاف کنید.

برای این که عصاره گوجه سبزها به طور کامل جدا شود، حتما با گوشت کوب یا پشت قاشق آن را فشار دهید.

مرحله پنجم: یخمک‌ها را آماده کنید

عصاره‌ صاف ‌شده گوجه سبز را در ظرفی بریزید و صبر کنید تا کاملا خنک شود.

سپس آن را با دقت داخل کیسه‌های مخصوص یخمک بریزید. برای این کار می‌توانید از قیف استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه یخمک هندوانه

مرحله ششم: یخمک‌ها را در فریزر بگذارید

کیسه‌های پر شده را به آرامی در فریزر بچینید. سعی کنید آن‌ها را طوری در فریزر بگذارید که به یکدیگر نچسبند.

آماده شدن یخمک‌ها معمولا حدود ۵ تا ۸ ساعت طول می‌کشد. بهتر است برای نتیجه‌ی بهتر، آن‌ها را یک شب در فریزر بگذارید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی

یخمک با ژله و گوجه سبز تازه

برای درست کردن این یخمک باید گوجه سبزها را به روش قبل با کمی آب بپزید و بعد از صافی رد کنید. مقداری ژله را با آب داغ ترکیب کنید و روی حرارت کتری قرار دهید تا آماده شوند.

در ادامه ژله را به پوره گوجه سبز اضافه و کمی شکر نیز در آن بریزید. در انتها مواد را در کیسه‌های پلاستیکی مخصوص یخمک بریزید و در فریزر بگذارید تا آماده شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست یخمک گوجه سبز خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اگر دوست دارید طعم یخمک ترش‌تر شود، می‌توانید مقداری رب آلوچه یا رب انار به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید یخمک خانگی گوجه سبز را با ترکیب میوه‌های مختلف نیز آماده کنید.هر چه گوجه‌ سبزها ترش‌تر و تازه‌تر باشند، طعم نهایی یخمک طبیعی‌تر و دلپذیرتر خواهد بود.برای خوشمزه‌تر شدن این یخمک‌ها می‌توانید هنگام جوشاندن، چند برگ نعناع تازه یا یک قاشق غذاخوری عرق نعناع به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری رنگ خوراکی سبز برای خوشرنگ شدن یخمک گوجه سبز استفاده کنید.اضافه کردن مقداری گلپر، طعم بی‌نظیری به این یخمک‌ها می‌بخشد و به متعادل شدن طبع گوجه سبز نیز کمک می‌کند.افزودن کمی عسل یا شکر (در حد خیلی کم) می‌تواند طعم یخمک را از حالت بسیار ترش خارج کند. بهتر است از شکر زیاد برای درست کردن این یخمک استفاده نکنید.افزودن یک نوک قاشق چای‌خوری نمک در هنگام جوشاندن، موجب خوشمزه‌تر شدن یخمک می‌شود.برای مزه دار کردن این یخمک خانگی می‌توانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.مقدار شکر و نمکی که به این یخمک اضافه می‌کنید، اختیاری است و می‌توانید بنا به ذائقه خودتان مقدار این چاشنی‌ها را کم یا زیاد کنید.در صورت تمایل می‌توانید مواد یخمک را در ظرف بزرگ بریزید و در فریزر قرار دهید. بعد از این که یخمک منجمد شد، آن را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید و بعد در ظرف بریزید و از طعم آن لذت ببرید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه یخمک گوجه سبز خانگی و همه فوت‌وفن های درست کردن این یخمک اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این یخمک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا