- 2025-09-02
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه گلت شلیل؛ دستور ساده و سریع برای دسر تابستانی
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
1 ساعت و نیم
زمان پخت
45 دقیقه
گلتها دسرهایی هستند که از ترکیب خمیر و میوههای متنوع درست میشوند. حالا که در فصل تابستان به سر میبریم، بهترین فرصت است که این دسر را با میوههای متنوع و خوشمزه تابستانی آماده کنید. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه گلت شلیل آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده کردن گلت شلیل خمیر را با ترکیب آرد، 2 قاشق شکر، کره و آب سرد آماده کرده و سپس آن را به صورت دایره باز کنید و بگذارید در یخچال 1 ساعت بماند و استراحت کند.
هل، شکر، دارچین و آرد تاپیوکا را با هم مخلوط کنید و خلالهای شلیل را داخل آن بریزید تا کاملا به این مواد آغشته شوند. سپس بگذارید خلالهای شلیل حدود 10 دقیقه در این ترکیب بمانند و آب بیندازند.
خمیر را از یخچال خارج کرده و روی آن کمی آرد تاپیوکا بپاشید، خلالهای شلیل را رویش بچینید و سپس کنارههای آن را روی خودش تا بزنید.
گلت شما آماده است. آن را در فر بپزید تا شلیل کاراملی شده و نان آن طلایی رنگ شود. در ادامه با طرز تهیه این گلت به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای گلت شلیل برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد همه منظوره180 گرمشکر½ فنجان و 2 قاشق غذاخورینمک¼ قاشق چایخوریکره½ فنجانآب سرد⅓ تا ¼ فنجانآرد تاپیوکا4 قاشق غذاخوریپودر دارچین½ قاشق چایخوریپودر هل½ قاشق چایخوریشلیل6 تا 8 عددتخم مرغ1 عدد
مرحله اول: خمیر را آماده کنید
آرد را به همراه دو قاشق از شکر و نمک در یک کاسه بریزید. کره را به خمیر اضافه کنید و با دست به سرعت مخلوط کنید تا خمیر به حالت رشته رشته درآید.
آب را هم اضافه کنید و خمیر را ورز دهید. اگر در مناطق مرطوب زندگی میکنید، آب کمتری به خمیر اضافه کنید. وقتی خمیر یکپارچه و منسجم شد، ورز دادن را متوقف کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی
مرحله دوم: به خمیر استراحت دهید
خمیر را به شکل دایره درآورید، سپس آن را روی سطحی که آرد پاشی نشده است به کمک وردنه باز کنید. توجه کنید که لزومی ندارد که خمیر به صورت یک دایره بینقص باز شود.
وقتی خمیر را باز کردید، آن را در دو لایه پلاستیک بپیچید و بگذارید حداقل 1 ساعت در یخچال بماند و استراحت کند.
مرحله سوم: شلیلها را آماده کنید
شلیلها را به صورت طولی به 2 قسمت تقسیم کنید، هسته آنها را خارج کنید و آن را به صورت خلالهایی با ضخامت نیم تا 1 سانتیمتر برش بزنید.
در یک کاسه متوسط ½ فنجان شکر، 3 قاشق از آرد تاپیوکا و هل و دارچین را با هم خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس خلالهای شلیل را به کاسه اضافه کنید.
به آرامی خلالهای شلیل را هم بزنید تا به خوبی با این مواد پوشیده شوند. سپس اجازه دهید شلیلها 10 دقیقه در کاسه بمانند و کمی آب بیندازند.
مرحله چهارم: خمیر را باز کنید
خمیر را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید 10 دقیقه بیرون بماند و به دمای اتاق برسد.
بعد از 10 دقیقه آن را روی سطحی که به مقدار کم آردپاشی شده، به شکل دایرهای با قطر 30 سانتیمتر باز کنید.
در نهایت خمیر را به سینی فر که با کاغذ شیرینیپزی پوشاندهاید منتقل کنید.
مرحله پنجم: مواد را روی خمیر گلت بچینید
یک قاشق غذاخوری آرد تاپیوکا را در مرکز خمیر گلت بچینید و آن را با دست تا 1 و نیم سانتی لبههای خمیر گلت پخش کنید.
خلالهای شلیل را در دایرههایی متحدالمرکز روی خمیری که با آرد تاپیوکا پوشاندهاید بچینید.
کنارههای خمیر گلت را روی شلیلها برگردانید. توجه کنید که لازم نیست که خمیر کاملا متقارن شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گلت آلبالو
مرحله ششم: گلت را بپزید
فر را با دمای 10 درجه سانتیگراد گرم کنید. گلت را 10 دقیقه در یخچال قرار دهید و تخممرغ را با چنگال خوب هم بزنید.
میتوانید در تخممرغ کمی هم وانیل بزنید. تخممرغ هم زده را با برس قنادی روی خمیر گلت بمالید.
سپس گلت را در فر بگذارید تا شلیلها کاراملی شده و خمیر طلایی رنگ شود. این کار نزدیک به 45 تا 50 دقیقه زمان لازم دارد.
بعد از پخت با کمک یک چاقو، گلت را از کاغذ شیرینیپزی جدا کنید و بگذارید نیم ساعت بماند و خنک شود، سپس آن را سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه گلت شلیل
پیش از آماده کردن گلت شلیل حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:
هر چقدر بتوانید سریعتر خمیر گلت را آماده کنید بهتر است، زیرا گرمای دستان شما میتواند کره را آب کند و بهتر است که خمیر به صورت سرد ورزداده شده و آماده شود. میتوانید برای برطرف کردن این مشکل از غذاساز برای ورز دادن خمیر استفاده کنید.میتوانید این گلت را با بستنی وانیلی یا خامه همزده سرو کنید.توجه کنید که نباید آب شلیلها را به گلت انتقال دهید.باید گلت در طبقه میانی فر بپزد. در طول مدت پخت آن را چک کنید و در صورتی که لبههای نان به سرعت تغییر رنگ دادند اما شلیل کاراملی نشده بود، کمی حرارت را کاهش دهید.برای آماده کردن این گلت نباید از شلیلهای خیلی نرم استفاده کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه گلت شلیل آشنا شدیم. گلت یک دسر سنتی و قدیمی است که از دوران قدیم در اروپا و در تنورهای نان پخته میشد، به همین دلیل متقارن بودن آن چندان اهمیتی ندارد و لازم نیست برای این موضوع چندان خود را به زحمت بیندازید.
منبع: agardenforthehouse.com
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه