طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی؛ انتخابی متفاوت برای مهمانی

مناسب برای 4-5 نفر زمان آماده‌سازی 70-80 دقیقه زمان پخت 25-30 دقیقه گلت یکی از دسرهای اصیل فرانسوی است که…
طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی؛ انتخابی متفاوت برای مهمانی

مناسب برای

4-5 نفر

زمان آماده‌سازی

70-80 دقیقه

زمان پخت

25-30 دقیقه

گلت یکی از دسرهای اصیل فرانسوی است که به روش‌های مختلف و در طعم‌های متنوعی آماده می‌شود. اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این گلت جذاب غافل نشوید، طعم ترش ریواس در کنار شیرینی مربای توت‌ فرنگی ترکیبی منحصربه‌فرد است که نظر هر کسی را به خود جلب می‌کند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده‌ سازی این دسر خوشمزه، ابتدا خمیر گلت را با ترکیب کره سرد، آرد، شکر و کمی وانیل درست کنید و به آن فرصت دهید تا در یخچال استراحت کند.

سپس ریواس خرد شده را به همراه مربای توت‌ فرنگی کمی بپزید تا غلیظ شود. خمیر را باز کنید، مواد میانی را وسط آن بریزید و لبه‌های خمیر را روی مواد برگردانید.

پس از رومال کردن با زرده تخم‌مرغ و تزیین با پرک بادام، گلت را در فر بپزید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مواد میانی گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازریواس تازه خرد شده۳۰۰ گرممربای توت فرنگی۴ قاشق غذاخورینشاسته ذرت۱ قاشق غذاخوریشکر۴-۵ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای خمیر گلت

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۲۵۰ گرمکره سرد۱۰۰ گرمپودر شکر۳ قاشق غذاخوریوانیلنوک قاشق چای‌خوریآب سرد۴-۵ قاشق غذاخوریزرده تخم مرغ۱ عددپرک بادامبه میزان دلخواه

مرحله اول: خمیر گلت را آماده کنید

آرد را الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. پودر شکر و وانیل را به آرد اضافه و با هم ترکیب کنید.

کره سرد خرد شده را به ترکیب مواد خشک درون کاسه اضافه کنید و با نوک انگشت مواد را ماساژ دهید تا بافتی شبیه به خرده نان پیدا کند.

پس از ترکیب مواد با هم آب سرد را قاشق قاشق به محتوای درون کاسه اضافه کنید و با نوک انگشت خمیر را جمع کنید تا خمیر نرم و لطیفی شکل بگیرد.

توجه داشته باشید که خمیر گلت نیاز به ورز دادن ندارد. چون گرمای دست باعث ذوب شدن کره و خراب شدن بافت خمیر می‌شود.

خمیر را به شکل دیسک درآورید، در سلفون بپیچید و آن را در یخچال بگذارید. این استراحت باعث می‌شود خمیر راحت‌تر باز شود و در پخت، بافتی ترد و پوک داشته باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت توت فرنگی

مرحله دوم: ریواس را آماده کنید

ابتدا و انتهای ریواس را با کمک چاقو جدا کنید. پس از شستن و پوست گرفتن، ریواس را به قطعات ۱-۲ سانتی خرد کنید و ریواس خرد شده را در قابلمه کوچکی بریزید.

مرحله سوم: مواد میانی را آماده کنید

مربای توت‌ فرنگی، نشاسته ذرت و شکر را به ریواس‌های درون قابلمه اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و زمان دهید تا مواد کمی نرم و سس‌دار شوند؛ اما له نشوند.

پس از پخت و غلیظ شدن مواد میانی حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا محتوای درون آن خنک شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: فر و قالب را آماده کنید

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. گرم کردن فر پیش از شروع فرایند پخت تاثیر مثبتی در بافت و کیفیت نهایی گلت شما دارد.

کمی آرد در کف قالب گلت الک کنید تا پس از پخت گلت به راحتی از قالب جدا شود.

مرحله پنجم: خمیر را شکل بدهید

روی سطح میز کارتان را آرد پاشی کنید.

خمیر را روی میز کار بگذارید و با کمک وردنه آن را کم کم به قطر چند میلی متر به شکل دایره باز کنید.

مخلوط ریواس و مربای توت‌ فرنگی را وسط خمیر بریزید، حدود ۵ سانت از لبه‌ها را خالی بگذارید. سپس لبه‌های خمیر را به آرامی روی مواد جمع کنید.

مرحله ششم: گلت را تزیین کنید

زرده تخم‌مرغ را در کاسه کوچکی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.

با کمک براش زرده را روی لبه‌های خمیر بزنید تا هنگام پخت رنگ طلایی زیبایی بگیرد.

پرک بادام را روی خمیر بپاشید. اگر دوست داشتید می‌توانید کمی شکر دانه‌درشت هم برای براق شدن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر توت فرنگی با بیسکوئیت

مرحله هفتم: گلت را بپزید

گلت را در طبقه وسط فر بگذارید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه گلت را به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه بپزید.

مرحله هشتم: گلت را سرو کنید

پس از خارج کردن از فر، اجازه دهید گلت کمی خنک شود. سپس می‌توانید کمی از سس مربای توت‌ فرنگی روی مواد میانی بزنید تا براق و جذاب‌تر شود.

گلت را برش بزنید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
 نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت گلت ریواس و مربای توت‌فرنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اضافه کردن کمی پوست لیموی رنده شده به خمیر عطر عالی می‌دهد.استفاده از نشاسته ذرت ضروری است؛ باعث غلیظ شدن مایع میوه‌ها می‌شود.فر را قبل از پخت گرم کنید تا خمیر به خوبی پف کند.کره باید کاملاً سرد باشد؛ این کار باعث تردی خمیر می‌شود.مواد میانی باید غلیظ باشد؛ سس اضافی باعث خیس شدن خمیر خواهد شد.اضافه کردن کمی دارچین یا هل به مواد میانی طعم خاصی می‌دهد.لبه‌های خمیر را مرتب جمع کنید تا ظاهر گلت زیباتر شود.خمیر را زیاد ورز ندهید؛ ورز دادن زیاد باعث سفت شدن خمیر می‌شود.دقت کنید که ریواس بیش از حد نپزد و له نشود.برای رومال حتماً از زرده تخم‌مرغ رقیق شده با کمی شیر استفاده کنید تا خمیر خشک نشود.کمی نمک به خمیر اضافه کنید تا طعم خمیر متعادل شود.سطح کار را همیشه آردپاشی کنید تا خمیر نچسبد.هرگز گلت داغ را جابجا نکنید؛ ابتدا اجازه دهید کاملاً خنک شود.می‌توانید گلت را پس از خنک شدن با بستنی وانیلی سرو کنید تا طعمی بی‌نظیرتر داشته باشید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه گلت ریواس و مربای توت‌ فرنگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا