طرز تهیه گلت آلبالو؛ آسان و خوشمزه برای عصرانه

مناسب برای 3-4 نفر زمان آماده‌سازی 15-20 دقیقه زمان پخت 90-100 دقیقه گلت یکی از شیرینی‌های جذاب فرانسوی است که…
طرز تهیه گلت آلبالو؛ آسان و خوشمزه برای عصرانه

مناسب برای

3-4 نفر

زمان آماده‌سازی

15-20 دقیقه

زمان پخت

90-100 دقیقه

گلت یکی از شیرینی‌های جذاب فرانسوی است که در زمان کوتاهی آماده می‌شود. برای آماده سازی این شیرینی نیاز به قالب یا ظرف مخصوصی ندارید، گلت با ظاهر بی‌قاعده و لبه‌های برگشته و دست‌سازش، جذابیت منحصربه‌فردی دارد.

گلت ها طعم‌های بسیار متنوعی دارند که یکی از محبوب‌ترین طعم‌ها گلت آلبالو است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه گلت آلبالو را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده‌سازی این دسر جذاب، ابتدا با ترکیب آرد، کره سرد و باترمیلک خانگی یک خمیر ترد و لطیف آماده کنید و آن را در یخچال استراحت دهید. در این فاصله، برای آماده سازی فیلینگ، آلبالو را با شکر و نشاسته ذرت کمی حرارت دهید تا غلیظ شود.

سپس خمیر را باز کنید، فیلینگ خنک‌شده را در مرکز آن بریزید و لبه‌های خمیر را روی میوه‌ها برگردانید. پس از رومال زدن، گلت را در فر بپزید تا طلایی و برشته شود. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر گلت برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی ۱ و ½ پیمانهکره سرد و مکعبی خرد شد ۱۰۰ گرمشیر سرد ¼ پیمانهسرکه سفید ۱ قاشق چای‌خورینمک ¼ قاشق چای‌خوریشکر (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای فیلینگ

مواد لازممقدار مورد نیازآلبالو تازه و هسته گرفته ۲.۵ تا ۳ پیمانهشکر ½ پیمانهنشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوریعصاره وانیل½ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رومال و تزیین

مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخم‌مرغ ۱ عددشیر ۱ قاشق غذاخوریپرک بادام به میزان دلخواهپودر قند برای تزیینبه میزان دلخواه

مرحله اول: باترمیلک خانگی را آماده کنید

شیر سرد را در کاسه کوچکی بریزید. سرکه سفید را به آن اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید. کاسه را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در دمای محیط کنار بگذارید.

در این مدت، اسید موجود در سرکه باعث بریده شدن و غلیظ شدن شیر می‌شود. باترمیلک به لطافت و پوکی بافت خمیر کمک شایانی می‌کند.

مرحله دوم: آرد سفید و کره را با هم ترکیب کنید

آرد سفید را الک کنید و آن را در دستگاه غذاساز یا میکسر، بریزید. سپس، کره سرد را به صورت مکعبی خرد کنید و با نمک به آرد بیفزایید.

دستگاه را با چند پالس کوتاه روشن کنید تا کره با آرد مخلوط شود و ترکیبی شبیه به خرده‌نان یا شن مرطوب به دست آید. نکته کلیدی در این مرحله، سرد بودن کره و پالس زدن کوتاه است تا کره ذوب نشود.

مرحله سوم: خمیر را آماده کنید

باترمیلک را به تدریج به مواد درون غذاساز اضافه کنید. دستگاه را دوباره با چند پالس کوتاه روشن کنید یا با یک لیسک مواد را هم بزنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند.

از ورز دادن بیش از حد خمیر جداً خودداری کنید، زیرا این کار باعث سفت شدن خمیر پس از پخت می‌شود. همین که تکه‌های خمیر به هم چسبیدند، کافی است.

مرحله چهارم: خمیر را در یخچال بگذارید

خمیر را در کیسه فریزر بگذارید و بادست آن را به شکل یک دیسک گرد و صاف فرم دهید. این کار باعث می‌شود بعداً باز کردن خمیر با وردنه راحت‌تر باشد.

خمیر را کاملاً با پلاستیک بپوشانید و آن را به مدت حداقل ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله پنجم: آلبالو را آماده کنید

آلبالوها را به خوبی بشویید، شاخه‌ها و هسته‌های آن‌ها را جدا کنید.

آلبالوهای هسته‌گرفته را در یک کاسه بزرگ بریزید. شکر و نشاسته ذرت را روی آن‌ها بپاشید و به آرامی مخلوط کنید تا تمام آلبالوها به این مواد آغشته شوند.

طرز تهیه گلت آلبالو

مرحله ششم: فیلینگ را بپزید

ترکیب آلبالو را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. ۴ تا ۵ دقیقه آن را حرارت دهید و گاهی هم بزنید تا دانه‌های شکر کاملاً حل شوند، آب آلبالو کمی خارج شود و مایه کمی غلیظ شود.

سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، وانیل را اضافه کنید و اجازه دهید فیلینگ کاملاً خنک شود.

مرحله هفتم: فر و سینی فر را آماده کنید

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود. گرم بودن فر پیش از شروع پخت گلت تأثیر مثبتی در کیفیت نهایی خمیر شما دارد. کف سینی فر را نیز با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاغذ روغنی در خانه برای انواع شیرینی و غذا

مرحله هشتم: خمیر را شکل دهید

خمیر را روی کاغذ روغنی درون سینی فر قرار دهید و با کمک وردنه، آن را به آرامی از مرکز به سمت بیرون باز کنید تا به شکل دایره درآید.

فیلینگ آلبالوی خنک‌شده را در مرکز خمیر بریزید و آن را به صورت یک لایه یکنواخت پخش کنید، اما حتماً یک حاشیه ۳ تا ۵ سانتی‌متری از لبه‌های خمیر را خالی بگذارید. لبه‌های خالی خمیر را به آرامی روی فیلینگ میوه‌ای برگردانید. این کار را به صورت چین‌های نامنظم انجام دهید.

مرحله نهم: رومال را آماده کنید

زرده تخم مرغ و یک قاشق شیر را با چنگال هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند. با استفاده از یک براش این مخلوط را به دقت روی لبه‌های تاخورده خمیر بمالید.

این کار باعث می‌شود خمیر پس از پخت، رنگ طلایی درخشان و بسیار زیبایی پیدا کند. در صورت تمایل، مقداری پرک بادام یا شکر دانه‌درشت روی لبه‌های رومال‌زده بپاشید.

 مرحله دهم: گلت را بپزید

سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. گلت را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید.

زمان پخت ممکن است بسته به فر شما کمی متفاوت باشد. گلت زمانی آماده است که لبه‌های خمیر کاملاً طلایی و برشته شده باشند و فیلینگ میوه در مرکز آن شروع به حباب زدن کند.

مرحله یازدهم: گلت را تزیین و سرو کنید

پس از پخت، گلت را از فر خارج کنید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه روی سینی خنک شود. مقداری پودر قند روی آن الک کنید و با چند آلبالو تازه یا برگ نعنا آن را تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گلت آلبالو

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گلت انبه (ویدئو)

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گلت آلبالو

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم گلت آلبالو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای آماده سازی خمیر اگر غذاساز ندارید، این کار را با دست انجام دهید. آرد را در یک کاسه بزرگ بریزید و کره سرد را اضافه کنید. با نوک انگشتان (و نه کف دست، زیرا گرمای دست کره را ذوب می‌کند)، کره را به خورد آرد بدهید تا به همان بافت خرده‌نانی برسید.استراحت دادن خمیر در یخچال به گلوتن موجود در آرد اجازه می‌دهد تا آرام بگیرد و کره دوباره کاملاً سرد و سفت شود که نتیجه آن یک خمیر لایه‌ای و ترد خواهد بود.در فیلینگ نشاسته ذرت نقش غلظت‌دهنده را دارد و از آب انداختن بیش از حد میوه و خیس شدن خمیر گلت جلوگیری می‌کند.استفاده از فیلینگ داغ، کره داخل خمیر را ذوب کرده و کیفیت نهایی را خراب می‌کند.مهم‌ترین راز یک خمیر گلت ترد و لایه‌ای، استفاده از مواد اولیه سرد، به خصوص کره و باترمیلک است. سرد بودن کره باعث می‌شود در حین پخت ذوب شده و بخار ایجاد کند که همین بخار لایه‌های ترد را در خمیر به وجود می‌آورد.برای ایجاد طعم پیچیده‌تر، می‌توانید به فیلینگ آلبالو کمی پودر دارچین، هل یا رنده پوست لیمو یا پرتقال اضافه کنید.اگر نگران هستید که آب میوه کف گلت شما را خیس کند، قبل از ریختن فیلینگ، یک لایه نازک پودر بادام روی سطح خمیر (در قسمتی که میوه ریخته می‌شود) بپاشید. این لایه رطوبت اضافه را جذب می‌کند.اگر آلبالوی تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از آلبالوی یخ‌زده استفاده کنید. فقط اجازه دهید یخ آن کاملاً باز شود و آب اضافی آن را بگیرید، سپس طبق دستور عمل کنید.حتماً فر را از قبل به خوبی گرم کنید. قرار دادن گلت در فر داغ باعث ایجاد شوک حرارتی به کره شده و به بهتر پف کردن و ترد شدن خمیر کمک می‌کند.ورز دادن زیاد باعث فعال شدن گلوتن و سفت و لاستیکی شدن خمیر می‌شود. خمیر را فقط در حدی مخلوط کنید که مواد با هم ترکیب شوند.این دستور پخت را می‌توانید با میوه‌های دیگر تابستانی مانند هلو، زردآلو، شلیل، گیلاس یا انواع توت‌ها نیز امتحان کنید. فقط میزان شکر را بسته به شیرینی میوه تنظیم کنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این گلت آلبالو خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه گلت آلبالو از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا