طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی با 2 روش متفاوت (ویژه ناهار)

زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 1 ساعت گشنیز پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که…
طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی با 2 روش متفاوت (ویژه ناهار)

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

گشنیز پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که می‌توانید آن را در وعده ناهار آماده کنید. این غذا عطر شگفت انگیزی دارد و درست کردن آن نیز بسیار راحت است. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی به ۲ روش با مرغ مکعبی و ریش ریش و همچنین همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن گشنیز پلو خوشمزه و مجلسی با مرغ ابتدا باید برنج را آبکش و سپس با گشنیز خرد شده ترکیب کنید. در ادامه برنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. برای درست کردن مرغ زعفرانی ابتدا پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید. کمی بعد مرغ خرد شده، ادویه‌ها و رب گوجه را اضافه کنید.

مواد را برای چند دقیقه تفت دهید و سپس زعفران دم کرده و کمی آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مرغ‌ها بپزند. بعد از این که گشنیز پلو آماده شد، آن را در ظرف بریزید و در کنار مرغ زعفرانی سرو کنید.

برای درست کردن گشنیز پلو با مرغ زعفرانی ریش ریش باید مرغ را به صورت جداگانه بپزید و ریش ریش و بعد در کنار گشنیز پلو سرو کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای گشنیز پلو با مرغ زعفرانی برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارسینه مرغ ۹۰۰ گرمگشنیز ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز ۱ عددسیب زمینی ۱ عدد برای ته دیگزعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوریدارچین ۱/۲ قاشق چای‌خوریزردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوریرب گوجه فرنگی ۱ قاشق چای‌خورینمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

 

مرحله اول: برنج را آبکش کنید

برای شروع باید برنج را بشویید و برای حدود ۳ ساعت با مقداری آب و کمی نمک بخیسانید. در ادامه یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و بعد از این که شروع به جوشیدن کرد برنج و نمک را به آن اضافه کنید. حدود ۷ تا ۸ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود و سپس آن را آبکش کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو زعفرانی با مرغ

مرحله دوم: گشنیز را با برنج ترکیب کنید

گشنیزهای تازه را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. در ادامه آن‌ها را با برنج آبکش شده ترکیب کنید.

مرحله سوم: گشنیز پلو را آماده کنید

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ این غذا از یک عدد سیب زمینی خرد شده استفاده کنید. در ادامه ترکیب برنج و گشنیز را اضافه کنید. کمی روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله چهارم: پیاز و مرغ را سرخ کنید

یک عدد پیاز را به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد و به ماهیتابه اضافه کنید.

مرحله پنجم: رب گوجه و چاشنی‌ها را اضافه کنید

بعد از این که تکه‌های مرغ کمی سرخ شدند، می‌توانید نمک، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را خوب تفت دهید تا بوی خامی ادویه‌ها گرفته شود. در ادامه رب گوجه را اضافه کنید و برای چند دقیقه با حرارت کم تفت دهید تا مرغ‌ها به خوبی مزه دار شوند.

مرحله ششم: مرغ را بپزید

در این مرحله باید زعفران دم کرده را همراه با یک فنجان آب داغ به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ‌ها با حرارت ملایم بپزند و کاملا نرم شوند.

مرحله هفتم: غذا را سرو کنید

بعد از این که گشنیز پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد مرغ را روی غذا یا کنار ظرف قرار دهید و از طعم این غذای بی نظیر لذت ببرید.

گشنیز پلو با مرغ زعفرانی ریش ریش

در این روش باید سینه مرغ را با یک عدد پیاز، آب، مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه روی حرارت قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و مقداری زعفران دم کرده روی آن بریزید و برای ۲ دقیقه در روغن تفت دهید. گشنیز پلو را به روشی که پیش‌تر گفته شد، آماده کنید و بعد از آماده شدن برنج، مرغ زعفرانی را روی آن بریزید و غذا را سرو کنید.

طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی ریش ریش

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آجیل پلو

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت گشنیز پلو با مرغ زعفرانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید به جای روغن، از مقداری کره یا روغن حیوانی برای مزه دار کردن گشنیز پلو استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن گشنیز پلو می‌توانید چند قاشق آب مرغ به آن اضافه کنید.در طرز تهیه گشنیز پلو نباید گشنیز را بیش از حد ریز خرد کنید.برای درست کردن این غذا می‌توانید مرغ را با استخوان بپزید و بعد در روغن سرخ کنید.به منظور خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید از مقداری پودر کاری نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن مرغ زعفرانی از مقداری رب انار نیز استفاده می‌شود.برای خوش عطر شدن گشنیز پلو می‌توانید کمی زعفران دم کرده نیز به آن اضافه کنید.برای آبکش کردن برنج باید دقت کنید که اطراف دانه‌های برنج نرم و مرکز آن‌ها کمی سفت باشد.در طرز تهیه گشنیز پلو به روش مجلسی می‌توانید مقداری جعفری خشک نیز به برنج اضافه کنید.می‌توانید این غذا را به صورت لایه لایه با برنج و مرغ نیز آماده کنید. در این روش باید بعد از آبکش کردن برنج و پختن مرغ‌ها، یک لایه برنج و یک لایه از مرغ‌ها را در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید. سپس برنج را روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد.در برخی رسپی‌ها برای پخت گشنیز پلو از مقداری سیر رنده شده و پیازچه خرد شده نیز استفاده می‌شود.برای خوشمزه‌تر شدن گشنیز پلو می‌توانید مقداری آب لیمو ترش نیز به آن اضافه کنید.

 

در این مقاله از بخش آشپزی به طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر