طرز تهیه گراتن بامیه خوشمزه با نکات کلیدی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 45 دقیقه گراتن نوعی غذای لایه‌ای است که معمولاً در…

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

45 دقیقه

گراتن نوعی غذای لایه‌ای است که معمولاً در فر پخته می‌شود و روی آن با پنیر پوشانده شده و در پایان طلایی و برشته می‌شود. این سبک پخت باعث می‌شود غذا ظاهری اشتهابرانگیز و خاص داشته باشد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه گراتن بامیه آشنا خواهیم شد. این گراتن با ترکیب بامیه، گوشت، سس‌های طعم‌دار و پنیر آماده می‌شود و پخت آن نسبتا آسان است.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا پیاز و سیر را خرد کرده و بامیه‌ها را آماده کنید. گوجه‌ها را نگینی خرد کنید. پیاز را تفت دهید، سیر و گوشت را اضافه کرده و با ادویه بپزید. بامیه‌ها را جداگانه سرخ کنید.

رب و گوجه را تفت دهید و سس سالسا را اضافه کنید. برای سس بشامل، آرد را در کره تفت دهید، شیر را کم‌کم افزوده و بعد از غلیظ شدن، خامه را اضافه کنید.

لایه‌های گوشت، بامیه، سس گوجه و سس بشامل را در ظرف فر بچینید، روی آن پنیر بریزید و در فر بپزید تا طلایی شود.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای گراتن بامیه برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبامیه تازه400 گرمپیاز1 عدد متوسطسیر2 حبهگوجه فرنگی2 عددگوشت چرخ کرده250 گرمرب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوریپنیر موزارلا200 گرمسرکه بالزامیک۱ قاشق غذاخوریسس سالسا۵ قاشق غذاخوریسس کچاپبه میزان کافی در هنگام سرونمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافیروغنبه میزان کافیآرد سفید1 قاشق غذاخوریکره1 قاشق غذاخوریشیر1 پیمانهخامه2 قاشق غذاخوری

مرحله اول: پیاز را خرد کنید

در ابتدا لازم است پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و سیر را هم ساطوری کنید.

بامیه‌ها را هم خوب بشویید و سر و ته آن‌ها را جدا کنید. اگر بامیه‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهید بزرگ هستند، آن‌ها را از وسط نصف کنید.

مرحله دوم: گوجه‌ها را آماده کنید

گوجه‌ها را بشویید و سپس روی پشت گوجه‌ها با یک چاقوی تیز به صورت ضربدر برش بزنید.

گوجه‌ها را داخل یک ظرف آبحوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بمانند.

بعد از ده دقیقه پوست گوجه‌ها را از بخشی که روی آن برش زدید، به راحتی جدا کنید.

بعد از این که پوست گوجه‌ها را کندید، آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن تره فرنگی

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

روغن را در یک ماهیتابه بزرگ داغ کنید و وقتی که روغن داغ شد، پیازهای نگینی خرد شده را اضافه کنید.

پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند. وقتی پیازها کاراملی شدند سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

به محض این که عطر سیر آزاد شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تا سیر نسوزد.

سعی کنید گوشت‌ها را با حرارت بالا تفت دهید تا آب نیدازند و کاملا همه طرف آن‌ها تغییر رنگ دهد. سپس ادویه را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله چهارم: بامیه را بپزید

وقتی عطر ادویه‌ها آزاد شد و کمی تفت داده شدند، حرارت را خاموش کنید.

در همین زمان در ظرفی دیگر کمی روغن ریخته و وقتی روغن داغ شد، بامیه‌ها را به آن اضافه کنید. خوب بامیه را تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

وقتی بامیه‌ها کاملا برشته شدند، آن‌ها را روی دستمال کاغذی بچینید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

مرحله پنجم: رب را تفت دهید

در یک ظرف دیگر رب را با کمی روغن تفت داده تا بوی خامی آن کاملا گرفته شود.

سپس گوجه فرنگی‌های خرد شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوجه‌ها بپزند و آبشان کشیده شود.

سپس سس سالسا و سرکه را هم اضافه کنید و طعم سس را بچشید.

این سس، سس اصلی گراتن شما است پس در صورت لزوم به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله ششم: سس بشامل را آماده کنید

کره را روی حرارت ذوب کرده و وقتی داغ شد آرد را داخل آن بریزید. آرد و کره را تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و رنگ آن کمی طلایی رنگ شود.

شیر و خامه را هم دمای محیط کنید. سپس شیر را کم کم به ترکیب آرد و کره اضافه کنید.

در حین اضافه کردن شیر، سس را با همزن دستی مرتب هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.

سپس سس را روی حرارت بگذارید و دائم هم بزنید تا غلیظ شود.

مرحله هفتم: خامه را اضافه کنید

وقتی سس غلیظ شد به آن نمک و فلفل اضافه کنید.

سس را از روی حرارت بردارید و سپس خامه هم دمای محیط را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

ظرف پیرکس یا هر ظرف مقاوم به حرارت دیگری که برای پخت گراتن در فر، در نظر گرفته‌اید را چرب کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن گل کلم

مرحله هشتم: لایه‌های گراتن را در ظرف بریزید

ابتدا لایه‌ای از ترکیب گوشت را در کف ظرف بریزید. بعد بامیه‌های سرخ شده را روی لایه گوشت به صورت یکتواخت پخش کنید.

سس گوجه و سالسا را در مرحله بعدی به صورت یکنواخت اضافه کنید. سپس سس بشامل را بریزید. در صورت نیاز لایه‌ها را تکرار کنید.

در نهایت روی گراتن را با پنیر موزارلای رنده شده بپوشانید.

مرحله نهم: گراتن را در فر بپزید

اجازه دهید گراتن بامیه شما به مدت 25 دقیقه تا نیم ساعت در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد بماند و بپزد.

اگر می‌خواهید روی گراتن طلایی‌تر شود، می‌توانید در پایان برای چند دقیقه گریل فر را روشن کنید.

گراتن شما آماده است و می‌توانید آن را به صورت دلخواه تزئین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گراتن بامیه

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه گراتن بامیه

در هنگام آماده کردن گراتن بامیه به نکات زیر توجه داشته باشید:

به جای پنیر موزارلا می‌توان از پنیر پیتزا استفاده کرد، اما توجه داشته باشید که پنیر موزارلا انتخاب سالم‌تر و خوشمزه‌تری است.به جای سرکه بالزامیک می‌توانید از سرکه معمولی یا آب لیمو استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید در این گراتن به جای گوشت چرخ کرده از گوشت ران گوسفند یا ران گوساله خرد شده یا گوشت مرغ هم استفاده کنید.اگر می‌خواهید بامیه‌های شما حالت لزجی به خود نگیرند، بعد از شست‌وشوی آن‌ها، بامیه‌ها را در یک کاسه آبلیمو یا سرکه برای 10 دقیقه بخیسانید و سپس آن‌ها را با دستمال خشک کنید.بعد از بیرون آوردن گراتن از فر، 10 دقیقه صبر کنید، سپس وقتی کمی دمای گراتن کم‌تر شد، آن را برای سرو برش بزنید.برای برش گراتن می‌توانید از یک چاقوی تیز که لبه آن چرب شده استفاده کنید تا برشی تمیز و شکیل‌تر، بدون چسبیدن مواد به چاقو، داشته باشید.می‌توانید روی گراتن را با پیازچه خرد شده تزئین کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه گراتن بامیه آشنا شدیم. شما گراتن بامیه را چگونه درست می‌کنید؟ با گوشت چرخ کرده، گوشت ران گوسفند و گوساله یا گوشت مرغ؟

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر