- 2025-08-13
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کیک کشک بادمجان؛ غذای خوشمزه برای مهمانی
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
کیک کشک بادمجان یکی از خلاقانهترین روشها برای سرو این غذای سنتی ایرانی است که علاوه بر طعم لذیذ، ظاهری زیبا و مجلسی دارد.
این مدل سرو، گزینهای ایدهآل برای مهمانیها و دورهمیهاست و میتواند در قالب پیشغذا یا غذای اصلی، سفره شما را چشمگیرتر کند. به همین دلیل در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه کیک کشک بادمجان آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای تهیه کیک کشک بادمجان، ابتدا بادمجانها را سرخ یا کبابی کرده و ساطوری کنید. پیاز داغ آماده کرده، مقداری از آن را کنار بگذارید و بقیه را همراه با سیر خرد شده، نعناع خشک، فلفل و زردچوبه تفت دهید.
کشک را افزوده و بعد از جوش آمدن، بادمجان و گردوی خرد شده را اضافه کنید تا جا بیفتد. کف ظرف را با نان تست بچینید، لایهای کشک بادمجان بریزید و این کار را یکبار دیگر تکرار کنید یا به صورت فینگرفود آماده کنید.
روی نانها را با کشک بپوشانید، نیم ساعت در یخچال بگذارید و در نهایت با گردو و پیازداغ تزئین کنید. در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک کشک بادمجان به صورت گامبهگام و با جزئیات آشنا میشویم.
مواد لازم برای کیک کشک بادمجان برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان 6 عددپیاز 2 عدد بزرگگردو خرد شده (اختیاری) ½ پیمانهنعناع خشک به میزان لازمکشک 1 لیوانسیر (اختیاری) 4 حبهگردو (برای تزئین) به میزان دلخواهنان تست به تعداد لازم متناسب با ظرفنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
مرحله اول: بادمجانها را آماده کنید
بادمجانها را مطابق سلیقه خود سرخ کنید یا به صورت کبابی بپزید. سپس بادمجانهای پخته را ساطوری کنید یا داخل میکسر بریزید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن
مرحله دوم: پیاز داغ درست کنید
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و سپس سرخ کنید. وقتی پیازها کاملا سرخ شدند کمی از آنها را برای تزئین روی کیک کشک بادمجان کنار بگذارید سپس سیرها را هم ساطوری کنید و به پیاز داغ اضافه کنید.
هنگامی که عطر سیر آزاد شد، به ماهیتابه به میزان لازم نعناع خشک اضافه کنید. فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: کشک را اضافه کنید
کشک هم دمای محیط را به ماهیتابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از این که کشک شروع به جوشیدن کرد، بادمجان ساطوری شده را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله چهارم: بگذارید کشک بادمجان جا بیفتد
بعد از بادمجان، گردو خرد شده را هم به کشک بادمجان اضافه کنید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا کشک بادمجان جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله پنجم: نان تست را برش بزنید
در این مرحله دو انتخاب دارید. انتخاب اول این است کف یک ظرف را به طور کامل نان تست بچینید سپس روی آن یک لایه کشک بادمجان بریزید. سپس روی این لایه از کشک بادمجان یک لایه دیگر نان تست بگذارید. ارتفاع کیک کشک بادمجان را زیاد نکنید و 2 بار تکرار لایهها برای این کیک کافی است.
انتخاب دوم این است که نان تست را در ابعاد دلخواه برش بزنید و آن را در ابعاد فینگرفودی و تک نفره آماده کنید. برای این کار وسط دو لایه نان به میزان دلخواه کشک بادمجان بریزید و لایهها را فشرده کنید.
مرحله ششم: روی نان تست را با کشک بپوشانید
هر یک از این دو روش را که انتخاب کنید لازم است در نهایت روی نان تست را با کشک بپوشانید. سپس کیک کشک بادمجان را حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
سپس روی این کیک را با گردو و پیاز داغ تزئین کرده و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای رفع شوری کشک بادمجان
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک کشک بادمجان
پیش از آماده کردن کیک کشک بادمجان بهتر است به نکات زیر توجه کنید تا بتوانید این غذا را مطابق با سلیقه و ترجیحات خود آماده کنید:
در صورتی که میخواهید بادمجان مورد استفاده خود را به صورت سرخ شده آماده کنید، میتوانید برای جذب کمتر روغن، بعد از گرفتن تلخی بادمجان و پیش از سرخ کردن آن، به هر دو طرفش کمی ماست بزنید.با توجه به این که کشک بادمجان غذایی چرب است، اگر انتخاب کردید که بادمجانها را سرخ کنید، بهتر است تا حد امکان آنها را کم روغن آماده کنید.میتوانید بنا بر سلیقه خود میزان گردو استفاده شده در داخل کشک بادمجان را کمی کمتر یا بیشتر کنید.اگر از کشک غلیظ استفاده میکنید ¾ لیوان کشک کافی است اما آن را پیش از اضافه کردن به ماهیتابه با آب داغ رقیق کنید.کیک کشک بادمجان را یک ساعت قبل از سرو از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.در صورت تمایل میتوانید برای تزئین روی کیک از خلال بادام و پسته هم استفاده کنید.میتوانید در هنگام پخت کمی هم پودر سیر و فلفل قرمز به کیک کشک بادمجان اضافه کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه کیک کشک بادمجان آشنا شدیم. این کیک هم یک پیش غذای مناسب در مجالس و مهمانیها است و هم میتوان آن را به عنوان یک فینگر فود آماده و سرو کرد.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه