- 2025-07-20
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کیک سیب و دارچین+ نکات خوشمزهتر شدن آن

مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
50-60 دقیقه
زمان پخت
40-45 دقیقه
کیک سیب و دارچین، یکی از محبوبترین و کلاسیکترین کیکها در سراسر جهان است. این کیک به روشهای بسیار مختلفی پخته میشود و میل کردن آن در کنار فنجانی چای یا قهوه میتواند تجربه چشیدن طعمی خاطره انگیز و جذاب را برایتان به ارمغان بیاورد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک سیب و دارچین را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این کیک جذاب، ابتدا تخممرغ و شکر را هم بزنید تا بافت آن کرمی و روشن شود. سپس مایعات را اضافه کنید. در ظرفی دیگر، آرد و بیکینگپودر را الک کنید و به تدریج به مایه کیک بیفزایید.
مایه را در قالب بریزید و سیبهای خرد شده و آغشته به دارچین را به صورت لایهای در وسط یا روی کیک بچینید و کیک را در فر بپزید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک سیب و دارچین برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ4 عددشیر1 پیمانهروغن مایع1 پیمانهآرد سفید قنادی2/5 پیمانهبیکینگ پودر1 قاشق چایخوریوانیل1 قاشق چایخوریشکر1 پیمانهنمکنوک قاشق چایخوریدارچین1 قاشق غذاخوریسیب2 عدد
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا به خوبی گرم شود. گرم کردن فر از قبل باعث میشود کیک به طور یکنواخت پف کند و مغزپخت شود.
قالب گرد با قطر ۲۳ سانتیمتر یا یک قالب میانتهی را انتخاب کنید.
کف و دیوارههای قالب را با کمی کره یا روغن جامد به خوبی چرب کنید و تمام سطوح را با آرد بپوشانید.
پس از آن، قالب را برگردانید و به آرامی به آن ضربه بزنید تا آردهای اضافی خارج شود.
میتوانید به جای این روش، از کاغذ روغنی برای پوشاندن کف قالب استفاده کنید.
مرحله دوم: سیب و دارچین را آماده کنید
سیبها را به خوبی بشویید، پوست آنها را بگیرید و هسته و قسمتهای سفت میانی آن را جدا کنید.
سپس سیبها را به صورت نگینی با ابعاد متوسط یا به شکل ورقههای نازک خرد کنید و در کاسه بریزید و یک قاشق غذاخوری پودر دارچین را به آن اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا تمام تکههای سیب به دارچین آغشته شوند.
برای طعم بهتر و جلوگیری از سیاه شدن سیبها، میتوانید یک قاشق غذاخوری شکر نیز به این مخلوط اضافه کنید. این مخلوط را فعلاً کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هویج خانگی
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک را در یک ظرف مناسب بریزید. این مخلوط را با استفاده از یک الک ریز، حداقل دو تا سه بار الک کنید.
الک کردن باعث میشود ذرات آرد از هم باز شود، هوا بین آنها جریان پیدا کند و هرگونه گلوله یا ناخالصی از آن جدا شود.
مرحله چهارم: تخم مرغ و شکر را ترکیب کنید
در یک کاسه بزرگ، ۴ عدد تخم مرغ را که قبلاً به دمای محیط رساندهاید، بشکنید. شکر و وانیل را به آن اضافه کنید.
با استفاده از دور تند همزن برقی مواد را ۷-۸ دقیقه هم بزنید تا مخلوط شما کاملاً حجیم، کرمرنگ و کشدار شود. این کار به پوک شدن کیک کمک میکند.
مرحله پنجم: روغن و شیر را اضافه کنید
روغن مایع را به صورت یک نوار باریک و به آرامی به مخلوط اضافه کنید. اجازه دهید روغن به خوبی با مواد ترکیب شود.
سپس، شیر را که آن هم باید به دمای محیط رسیده باشد، به همین روش و به تدریج به مایه اضافه کنید و فقط در حدی هم بزنید که مواد یکدست شوند.
هم زدن بیش از حد در این مرحله میتواند پف تخم مرغ را از بین ببرد.
مرحله ششم: مواد خشک را اضافه کنید
ترکیب مواد خشک را در سه مرحله به مواد مایع اضافه کنید.
پس از اضافه کردن هر قسمت، با استفاده از یک لیسک و به صورت دورانی و آرام مواد را هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که هیچ گلوله آردی در مایه باقی نماند.
مرحله هفتم: مایه کیک را در قالب بریزید
نیمی از مایه کیک آماده شده را در قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید. نیمی از مخلوط سیب و دارچین را به طور یکنواخت روی مایه کیک پخش کنید.
سپس باقیمانده مایه کیک را روی لایه سیب بریزید و دوباره سطح آن را با لیسک صاف کنید.
در نهایت، بقیه سیبهای دارچینی را به شکل گل رز روی سطح کیک بچینید تا ظاهری زیبا پیدا کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه سیب و دارچین خانگی
مرحله هشتم: کیک را بپزید
قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و کیک را به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه بپزید.
پس از گذشت زمان اعلام شده، برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان یا سیخ چوبی تمیز را در مرکز کیک فرو ببرید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک شما کاملاً پخته است.
اگر ذرات خمیر به آن چسبیده بود، اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر در فر بماند.
مرحله نهم: کیک را تزیین و سرو کنید
پس از پخت کامل، کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در همان قالب خنک شود.
سپس کیک را از قالب جدا کنید و روی یک توری سیمی برگردانید تا کاملاً خنک شود.
پس از خنک شدن کامل، میتوانید روی آن را با پودر قند تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک سیب و دارچین
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کیک سیب و دارچین اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
میتوانید برای ایجاد تنوع، مقداری گردوی خرد شده، کشمش یا خلال بادام به مخلوط سیب و دارچین اضافه کنید. همچنین افزودن مقداری جوز هندی یا زنجبیل به دارچین، عطر و طعم گرم و پیچیدهتری به کیک شما میبخشد.حتماً از تخم مرغ و شیر به دمای محیط رسیده استفاده کنید. این کار باعث میشود مواد بهتر با هم ترکیب شده و کیک بافت یکنواختتری پیدا کند.مهمترین دلیل سفت شدن کیک، هم زدن بیش از حد مایه پس از افزودن آرد است. فقط در حدی مخلوط کنید که آرد ناپدید شود.برای داشتن یک رویه ترد و خوشمزه، میتوانید مخلوطی از نصف پیمانه آرد، یکچهارم پیمانه شکر قهوهای، یک قاشق چایخوری دارچین و ۵۰ گرم کره سرد را با نوک انگشتان مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید و قبل از قرار دادن در فر، روی کیک بپاشید.برای این کیک از سیبهای سفت و ترش و شیرین استفاده کنید تا در حین پخت له نشوند و شکل خود را حفظ کنند.برای اینکه تکههای سیب در کف قالب جمع نشوند، میتوانید قبل از مخلوط کردن با دارچین، آنها را به یک قاشق غذاخوری آرد آغشته کنید. این لایه نازک آرد به معلق ماندن سیبها در مایه کیک کمک میکند.دما در فرهای مختلف ممکن است کمی متفاوت باشد. دمای فر خود را متناسب با آن تنظیم کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان به عنوان یک عصرانه دلپذیر میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک سیب و دارچین از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه